Η Bundesliga επιστρέφει! Ποιος θα την κατακτήσει; (poll)

Gazzetta team
Η Bundesliga επιστρέφει! Ποιος θα την κατακτήσει; (poll)

bet365

Η Bundesliga ετοιμάζεται για επιστροφή και η μάχη του τίτλου θα μείνει ζωντανή μέχρι το τέλος. Ποιος θα πανηγυρίσει την κατάκτησή του;
Μπάγερν: Το μεγάλο φαβορί
Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα και η απόφαση που άλλαξε τα πάντα ήταν η αποχώρηση του Κόβατς από τον πάγκο. Ο Χάνζι Φλικ ανέλαβε αρχικά μόλις για 2 παιχνίδια ως υπηρεσιακός, στη συνέχεια του ζητήθηκε να μείνει μέχρι τη χειμερινή διακοπή, όμως τα πήγε τόσο καλά, που οι Βαυαροί του έδωσαν συμβόλαιο μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνο του Γκουαρδιόλα!
Μετά τη διακοπή της Bundesliga λόγω του κορωνοϊού ο Γερμανός τεχνικός υπέγραψε μέχρι το 2023, με το συμβόλαιό του να είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία του συλλόγου! «Μου αρέσει το πώς ηγείται της ομάδας», τόνισε ο Ρουμενίγκε και δεν αναφερόταν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. «Οι επικοινωνιακές του ικανότητες μας έχουν πείσει».
Οι προπονήσεις μπορεί να είναι πάντα υψηλής έντασης στο Μόναχο, όμως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι σχέσεις του προπονητή με τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, που τελευταία χρόνια έχουν λόγο στις αποφάσεις της διοίκησης. Από τη στιγμή που ο Φλικ ανέλαβε η Μπάγερν επέστρεψε στην κορυφή, συνεχίζει στο Champions League, πλέον ξανά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση (με τα δεδομένα, τουλάχιστον, πριν τη διακοπή), ενώ προκρίθηκε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Τις τελευταίες εβδομάδες η δουλειά εκτός αγωνιστικών χώρων συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Μίλερ, Ντέιβις και Τιάγκο. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, η σιγουριά έχει επιστρέψει και η διαφορά στην κορυφή είναι αρκετή για να κάνει τους Βαυαρούς το μεγάλο φαβορί για ακόμη έναν τίτλο. Μοναδικό αρνητικό ο τραυματισμός του Κουτίνιο, που αναμένεται να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα μετά το τέλος του δανεισμού του.
Το πρόγραμμα: Ουνιόν (εκτός), Άιντραχτ (εντός), Ντόρτμουντ (εκτός), Φορτούνα Ντίσελντορφ (εντός), Λεβερκούζεν (εκτός), Γκλάντμπαχ (εντός), Βέρντερ (εκτός), Φράιμπουργκ (εντός), Βόλφσμπουργκ (εκτός)
Ντόρτμουντ: Ψάχνει τη μεγάλη αντεπίθεση
Πέρυσι, έχασε το πρωτάθλημα για έναν βαθμό, πληρώνοντας μία κακή περίοδο στη σεζόν. Φέτος, ίσως να δούμε επανάληψη αυτού του φαινομένου. Κάποια στιγμή στο τέλος του 2019 τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά για την ομάδα του Φαβρ, που όχι μόνο έπεσε από την κορυφή, αλλά είδε και τη διαφορά να αυξάνεται.
Το 2020, όμως, ξεκίνησε πολύ καλά, ανέβηκε στη δεύτερη θέση και είναι ξανά ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Μπάγερν για τον τίτλο. Η αλλαγή συστήματος, η άνοδος του Σάντσο, τα γκολ του Χάαλαντ και η αμυντική σταθερότητα της δίνουν ελπίδα. Ο τραυματίας Ρόις θα επιστρέψει σε περίπου 2 εβδομάδες και τότε οι πιθανότητές της θα ανέβουν ακόμη περισσότερο, αλλά η απουσία του Ζαγκαντού, που τραυματίστηκε στην προπόνηση κατά τη διάρκεια της διακοπής θα έχει επιπτώσεις.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι έχει ήδη αποκλειστεί τόσο από το Champions League όσο και από το Κύπελλο, ίσως της δώσει μικρό πλεονέκτημα για να καλύψει το χάντικαπ των 4 βαθμών. Το απέδειξε στο τελευταίο της παιχνίδι, κερδίζοντας με 2-1 εκτός έδρας την Γκλάντμπαχ. Το μεγάλο ματς με την Μπάγερν θα διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ, αλλά φυσικά χωρίς οπαδούς…
Το πρόγραμμα: Σάλκε (εντός), Βόλφσμπουργκ (εκτός), Μπάγερν (εντός), Πάντερμπορν (εκτός), Χέρτα (εντός), Φορτούνα Ντίσελντορφ (εκτός), Μάιντς (εντός), Λειψία (εκτός), Χόφενχαϊμ (εντός)
Λειψία: Θέλει να γράψει ιστορία
Η πρώτη σεζόν με τον Νάγκελζμαν στον πάγκο αποδεικνύει ότι ο νεαρός τεχνικός δίκαια θεωρείται… μάγος. Η ομάδα του έχει ηττηθεί μόλις 3 φορές στο πρωτάθλημα και καμία από αυτές δεν έχει έρθει απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου! Αν δεν είχε «σκοντάψει» και στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή (0-0 με την Βόλφσμπουργκ) θα ήταν σε απόσταση αναπνοής από την Μπάγερν.
Παραδόξως, έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με τους Βαυαρούς (26 τέρματα παθητικό) και πρέεπι να καλύψει διαφορά 5 βαθμών. Έχει, μάλιστα, και το καλύτερο πρόγραμμα, καθώς θα αντιμετωπίσει μόνο την Ντόρτμουντ (και αυτήν εντός έδρας) από τις ομάδες της πρώτης 5άδας. Οι εμφανίσεις της στο Champions League δείχνουν την πρόοδό της, ειδικά από τη στιγμή που το ρόστερ δεν έχει την ποιότητα των Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Αν ο Νάγκελζμαν καταφέρει να οδηγήσει τους Ταύρους στον τίτλο θα γράψει ιστορία.
Το πρόγραμμα: Φράιμπουργκ (εντός), Μάιντς (εκτός), Χέρτα (εντός), Κολωνία (εκτός), Πάντερμπορν (εντός), Χόφενχαϊμ (εκτός), Φορτούνα Ντίσελντορφ (εντός), Ντόρτμουντ (εντός), Άουγκσμπουργκ (εκτός)
Γκλάντμπαχ: Επιτρέπονται τα όνειρα
Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε τα πάντα. Ο τεχνικός διευθυντής Έμπερλ αποφάσισε να ρισκάρει και μέχρι τώρα έχει δικαιωθεί και με το παραπάνω για τις επιλογές του. Κορυφαία, φυσικά, η πρόσληψη του Μάρκο Ρόζε, που άλλαξε τα πάντα και έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη… μηχανή του πρέσινγκ στην κατηγορία.
«Ίσως είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να κρατήσουμε τους καλύτερούς μας παίκτες», σχολίασε πριν λίγες ημέρες ο Έμπερλ. «Θέλουμε να μείνουμε κοντά στην κορυφή, όμως ξέρουμε ότι για εμάς αυτή τη στιγμή η έξοδος στο Champions League είναι σαν να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο».
Μία ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει ίσως να είναι και πιο επικίνδυνη. Από τα μεγάλα αουτσάιντερ για τον τίτλο, κάνει ιστορική σεζόν, μένοντας στην κορυφή για 8 αγωνιστικές στον πρώτο γύρο. Η 4η θέση, από την οποία θα ξεκινήσει τώρα, είναι η χειρότερή της φέτος και έχει πολλά να αποδείξει. Το εντός έδρας ματς με την Λεβερκούζεν θα κρίνει πολλά για το Champions League, το εκτός στο Μόναχο με την Μπάγερν αν μπορεί να μείνει κοντά στην κουρφή μέχρι το τέλος.
Το πρόγραμμα: Άιντραχτ (εκτός), Λεβερκούζεν (εντός), Βέρντερ (εκτός), Ουνιόν (εντός), Φράιμπουργκ (εκτός), Μπάγερν (εκτός), Βόλφσμπουργκ (εντός), Πάντερμπορν (εκτός), Χέρτα (εντός)
Λεβερκούζεν: Στόχος το Champions League
Δεν δείχνει σταθερότητα με τον Πέτερ Μπος στον πάγκο, όμως το ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην 4άδα και στην κορυφή τόσο μακριά στη σεζόν πιστώθηκε στον Ολλανδό, που έχει ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο.
Ανέβηκε πολύ στο 2020, όμως η απώλεια του Φόλαντ για το υπόλοιπο της σεζόν θα στοιχίσει πολύ επιθετικά. Θα πρέπει ο νεαρός Χάβερτς να την πάρει ξανά στις πλάτες του και ο Μπέιλι να βρει επιτέλους τον καλό του εαυτό. Το πρόγραμμα δεν βοηθάει και πολύ στη μάχη του τίτλου, κάτι που κανένας δεν ονειρεύεται στο Λεβερκούζεν. Στόχος αποτελεί η έξοδος στο Champions League.
Το πρόγραμμα: Βέρντερ (εκτός), Γκλάντμπαχ (εκτός), Βόλφσμπουργκ (εντός), Φράιμπουργκ (εκτός), Μπάγερν (εντός), Σάλκε (εκτός), Κολωνία (εντός), Χέρτα (εκτός), Μάιντς (εντός)
Βαθμολογία (στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων)
Μπάγερν 55 (+47)
Ντόρτμουντ 51 (+35)
Λειψία 50 (+36)
Γκλάντμπαχ 49 (+19)
Λεβερκούζεν 47 (+15)
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα