Κορονοϊός – Εκπρόσωπος Bundesliga: «Το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά, θετικά για εμάς τα κρούσματα»

Gazzetta team
Κορονοϊός – Εκπρόσωπος Bundesliga: «Το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά, θετικά για εμάς τα κρούσματα»

bet365

Εκπρόσωπος της Bundesliga ξεκαθάρισε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά, παρά τα τρία κρούσματα κορονοϊού στην Κολωνία.

Η απόφαση επανέναρξης της Bundesliga είναι ειλημμένη και, απ' ότι φαίνεται, αμετάκλητη. Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα τρία κρούσματα κορονοϊού στην Κολωνία, εκπρόσωπος της γερμανικής λίγκας ξεκαθάρισε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ότι τα σχέδια δεν αλλάζουν και το πρωτάθλημα θα αρχίσει, πιθανότατα, στα μέσα Μαΐου.

«Το γεγονός ότι εντοπίσαμε αυτά τα κρούσματα θα μας βοηθήσει να δούμε ποιοι είναι υγιείς και ποιοι όχι, στο πλάνο μας για επανέναρξη του παιχνιδιού. Το παίρνουμε ως κάτι θετικό. Σαφώς και δεν σταματάει η ιδέα μας να παίξουμε ξανά στα μέσα Μαΐου» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Τα κρούσματα της Κολωνίας εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν. Είναι λογικό, από την στιγμή που έχουν περάσει μέρες κατά τις οποίες κάνουμε τεστ, να προκύψουν θετικά, γιατί υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, όπως είναι αυτοί της Κολωνίας. Συμβαίνει σε οποιονδήποτε τομέα της κοινωνίας. Έτσι, όταν παιχτεί μπάλα, θα ξέρουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι υγιείς» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Bundesliga παρέπεμψε την «Marca» και στην αναφορά του επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ομοσπονδίας (DFL) Τιμ Μέγιερ, στην οποία καταλήγει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το πρωτόκολλο μας, μπορούμε να επιτρέψουμε στους παίκτες να ασκήσουν το επάγγελμά τους με την καλύτερη δυνατή προστασίας κατά του ιού Covid-19. Με πάνω από χίλια τεστ στο πρωτάθλημα, θα ήταν στατιστικά πολύ, πολύ απίθανο να μην υπήρχε κανένα κρούσμα».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα