Ο επικεφαλής της DFB προειδοποιεί: «Όσο διαρκεί η κρίση, τόσο θα αυξάνονται οι χρεοκοπίες»

Gazzetta team
Ο επικεφαλής της DFB προειδοποιεί: «Όσο διαρκεί η κρίση, τόσο θα αυξάνονται οι χρεοκοπίες»

bet365

Τον αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας των μικρότερων συλλόγων όσο η κρίση του κορονοϊού παρατείνεται έκρουσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας, Φριτζ Κέλερ, ο οποίος έθιξε την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση.

Από τις πρώτες εβδομάδες που μπήκε λουκέτο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης λόγω του κορονοϊού, έγινε ορατός ο οικονομικός κίνδυνος που (θα) αντιμετωπίζουν τα μεσαία και μικρότερα σωματεία. Ειδικά στη Γερμανία, που το μοντέλο διοίκησης και χρηματοδότησης διαφέρει από τα υπόλοιπα τοπ πρωταθλήματα, οι παρενέργειες της κρίσης θα μπορούσαν να φανούν επιζήμιες για αρκετούς επαγγελματικούς συλλόγους, απειλώντας μέχρι και με χρεοκοπία.

Το μείζον αυτό ζήτημα ανέλυσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας (DFB), Φριτζ Κέλερ, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο όλο και περισσότερα κλαμπ της χώρας να κηρύξουν πτώχευση:

«Δεν νομίζω ότι το ποδοσφαιρικό τοπίο θα μοιάζει το ίδιο μετά την κρίση του κορονοϊού. Πιστεύω ότι όσο αυτή παρατείνεται, τόσο περισσότερες χρεοκοπίες θα έχουμε, ακόμη και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ομάδες να βοηθηθούν», ήταν η έκκληση του Γερμανού παράγοντα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα