Κολωνία – Σάλκε 3-0: Λέει οριστικά «αντίο» στο όνειρο του Champions League (vid)

Gazzetta team
Κολωνία – Σάλκε 3-0: Λέει οριστικά «αντίο» στο όνειρο του Champions League (vid)

bet365

Τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για την Κολωνία, έξι διαδοχικά ματς χωρίς νίκη για μια Σάλκε που χάνει το τρένο της τετράδας.

Μόνο ο απίθανος Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με εννέα γκολ, έχει πετύχει περισσότερα τέρματα από τον Τζον Κόρδοβα στην Bundesliga, μέσα στο 2020. Ο Κολομβιανός επιθετικός της Κολωνίας έφτασε τα έξι με το τέρμα που σημείωσε στο εμφατικό 3-0 των Τράγων επί μιας Σάλκε υπό κατάρρευση.

Οι Βασιλικοί Μπλε συμπλήρωσαν έξι διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (τρεις ήττες – τρεις ισοπαλίες), απέχουν πλέον δέκα βαθμούς από την τέταρτη Γκλάντμπαχ (και με ματς περισσότερο) και μπορούν να αρχίσουν να αποχαιρετούν τις ελπίδες τους για διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Champions League και της επόμενης περιόδου.

Η Κολωνία, από την άλλη, συμπλήρωσε δύο διαδοχικές νίκες και τρεις στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, εδραιώνεται στην μέση της βαθμολογίας και μπορεί να κοιτάξει και για πιο πάνω μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Βέλγος Σεμπάστιαν Μπορνόβ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ άνοιξε νωρίς το σκορ (9'), με τον Κόρδοβα να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (39'), μετά από αντεπίθεση.

Η Σάλκε προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει, αλλά μια επική γκάφα και ένα αυτογκόλ του τερματοφύλακα Αλεξάντερ Νούμπελ (75'), ο οποίος από το καλοκαίρι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, σφράγισε την μοίρα της.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα