Λειψία – Βέρντερ Βρέμης 3-0: Κορυφή ξανά και περιμένει... (vids)

Gazzetta team
Λειψία – Βέρντερ Βρέμης 3-0: Κορυφή ξανά και περιμένει... (vids)

bet365

Με το 3-0 επί της Βέρντερ, η Λειψία επέστρεψε στην 1η θέση της Μπουντσελίγκα (ματς λιγότερο η Μπάγερν). 2-3 στο 91' για τη Λεβερκούζεν. Διπλά και για Χέρτα, Βόλφσμπουργκ.

Είχαν προηγηθεί εννέα διαδοχικές αγωνιστικές, στις οποίες έβαζε σε όλες τρία ή περισσότερα γκολ. Μάλιστα τα οκτώ από αυτά τα ματς ήταν νίκες και υπήρξε και μία ισοπαλία. Ακολούθησαν τρεις αγωνιστικές δίχως τρίποντο και τώρα η Λειψία επέστρεψε στα δικά της στάνταρ δεδομένα. Το 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης έβαλε τέλος στο μικρό αρνητικό σερί και την επανέφερε στην κορυφή, με την Μπάγερν βέβαια να έχει παιχνίδι λιγότερο. Κλόστερμαν (18'), Σικ (39') και Μουκιέλε (46') ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων που βρίσκονται στο +2 από τους Βαυαρούς.

Δάγκωσε ο Βέγκχορστ

Σε ένα πό τα κορυφαία απογεύματα της καριέρας του ο Βουτ Βέγκχορστ σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ σε διπλό (2-3) στη Χόφενχαϊμ. Σε ένα ματς που είχε τρία πέναλτι ο Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος υπέπεσε σε αυτό εις βάρος της ομάδας του (!), ευστόχησε στα δύο δικά του (18', 52'), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους Μπάουμγκαρτνερ (45') και το πέναλτι του Κράμαριτς (60'). Ο Βέγκχορστ, ομως, στο 71' χάρισε το τρίποντο στους Λύκους.

«Απόδραση» στις καθυστερήσεις

Για 80 λεπτά, η απόδοση της Μπάγερ Λεβερκούζεν κυμαίνονταν κάτω του μετρίου. Η γηπεδούχος Ουνιόν Βερολίνου προηγήθηκε νωρίς (7’ Γκέντνερ), ισοφάρισε λίγο πριν από το φινάλε (87’ Μπίλτερ) αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι Ασπιρίνες «απέδρασαν» με το τρίποντο από την πρωτεύουσα με νίκη – θρίλερ 3-2 και παρέμειναν σε… τροχιά τετράδας, χάρη στα γκολ των Χάβερτς (22’), Ντιαμπί (83’) και, κυρίως, αυτό του Καρίμ Μπελαραμπί (90’+1’) από πολύ δύσκολη γωνία.

Διπλή λύτρωση για τον Νούρι

Η Χέρτα Βερολίνου πήρε βαθιά – ανάσα με τη νίκη στην έδρα της ουραγού Πάντερμπορν (βασικός και δραστήριος όπως πάντα ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης) και απομακρύνθηκε εννέα βαθμούς από τα πλέι άουτ. Λυτρωτικό το 2-1 (51’ αυτ. Γιάρσταϊν – 10’ Μπογιατά, 67’ Ματέους Κούνια) τόσο για τους πρωτευουσιάνους, όσο και για τον Αλεξάντερ Νούρι. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος παραιτήθηκε, ανέλαβε (προσωρινά;) το τιμόνι της Χέρτα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ύστερα από 21 παιχνίδια (!), στους πάγκους της Βέρντερ Βρέμης (13) και Ίνγκολσταντ (οκτώ).

Χ»αμένη ευκαιρία

Η Άουγκσμπουργκ βρίσκεται στην μέση του (βαθμολογικού) πουθενά και, επί της ουσίας, κυνηγάει μόνο έναν ήμερο δεύτερο γύρο. Η Φράιμπουργκ, αντίθετα, θέλει να παραμείνει κοντά στην πρώτη εξάδα και με το 1-1 (38’ Μαξ – 51’ Χάμπερερ) στην Βαυαρία, παρ’ ότι είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, έχασε έδαφος σε αυτή την προσπάθεια.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα