Η Σάλκε πληρώνει ακριβά την ρατσιστική επίθεση στον Τορουναρίγκα

Η Σάλκε πληρώνει ακριβά την ρατσιστική επίθεση στον Τορουναρίγκα

Gazzetta team
Η Σάλκε πληρώνει ακριβά την ρατσιστική επίθεση στον Τορουναρίγκα

bet365

Πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στην Σάλκε για την ρατιστιστική συμπεριφορά των οπαδών της, που επιδόθηκαν σε ήχους πιθήκων προς τον Τζόρνταν Τορουναρίγκα στο ματς κυπέλλου κόντρα στην Χέρτα.

Τα ρατσιστικά περιστατικά είχαν δείξει να εκλείπουν από το γερμανικό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει φέτος σε Ιταλία και Αγγλία. Ωστόσο, η... γνωστή πλέον επίθεση με ήχους μαϊμού έλαβε χώρα και στα γήπεδα της Γερμανίας, με θύμα τον Τζόρνταν Τορουναρίγκα, στο ματς της Σάλκε με την Χέρτα για το Κύπελλο την περασμένη εβδομάδα.

Μερίδα οπαδών των Βασιλικών προέβη στην αποτρόπαια ενέργεια προς τον παίκτη των Βερολινέζων και για αυτόν τον λόγο η διοίκησή της είδε να της επιβάλλεται πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ από την DFB. Μάλιστα, η Ομοσπονδία ενθαρρύνει την Σάλκε να κρατήσει το ένα τρίτο του ποσού, περίπου 16 χιλιάδες ευρώ δηλαδή, για να επενδύσει σε προγράμματα πρόληψης των ρατσιστικών φαινομένων.

«Γεννήθηκα στην Γερμανία, μεγάλωσα εδώ, αποφοίτησα από σχολείο εδώ, μιλάω Γερμανικά όπως όλοι οι άλλοι, για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα σχόλια από μερικούς ηλίθιους κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το χρώμα του δέρματος σου όταν γεννιέσαι και δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί σε πρώτο χρόνο. Το δέρμα, το χρώμα, η θρησκεία, η καταγωγή θα έπρεπε να θεωρούνται τόσο φυσικά στην κοινωνία όσο είναι ανάμεσα στους αθλητές στα αποδυτήρια», είχε δηλώσει ο 22χρονος αμυντικός νωρίτερα αναφορικά με το περιστατικό.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα