Σάλκε - Πάντερμπορν 1-1: Φρένο από την ουραγό του Βασιλειάδη (vids)

Gazzetta team
Σάλκε - Πάντερμπορν 1-1: Φρένο από την ουραγό του Βασιλειάδη (vids)

bet365

Η Σάλκε έπεσε θύμα της ψυχωμένης ουραγού Πάντερμπορν, που με τον Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη στη σύνθεση της πήρε σημαντικό βαθμό για την μάχη της παραμονής με γκολ στο 81' (1-1). Κάζο για Χέρτα, νίκες για Φράιμπουργκ και Ουνιόν.

Εκτός προγράμματος βαθμολογική απώλεια υπέστη η Σάλκε, η οποία έπεσε θύμα της ουραγού Πάντερμπορν εντός έδρας και έχασε έδαφος στην υπόθεση της 4ης θέσης (1-1).

Η ομάδα του βασικού και στα 90 λεπτά Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 63' από το γκολ του Κουτουτσού, βρήκε τρόπο να αντιδράσει και στο 81' έφερε το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Γκιασούλα, ολοκληρώνοντας εν τέλει την απόδραση της από το «Γκελζενκίρχεν».

Όφελος της ο σημαντικός βαθμός, που την φέρνει πλέον στους 16 βαθμούς, ακόμη τελευταία μεν, αλλά μόλις έναν βαθμό πίσω από Βέρντερ και Φορτούνα και πέντε από την 15η Μάιντς.

Την ίδια ώρα, οι Βασιλικοί Μπλε του coach Βάγκνερ δεν κατάφεραν να πλησιάσουν ξανά την 4η Γκλάντμπαχ στο -2 και κινδυνεύουν να χάσουν επαφή, αν η Μπορούσια επικρατήσει εντός έδρας της Κολωνίας.

Ο Κουεσόν «προσγείωσε» την Χέρτα

Καλές οι βαρύγδουπες μεταγραφές τύπου Κριστόφ Πιόντεκ, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι τα αποτελέσματα. Η Χέρτα Βερολίνου θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει για τα καλά αυτό, προτού μπλέξει σε περιπέτειες, αναφορικά με την παραμονή της.

Η Μάιντς, πάντως, φρόντισε να πάρει μια βαθιά ανάσα εις βάρος της και, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, έλαβε φιλί ζωής με το «διπλό» στο Βερολίνο με σκορ 3-1 (85' αυτ. Μπρούμα – 17', 82', 90' πέν. Κουεσόν). Η Χέρτα, εκτός από τους βαθμούς, έχασε και τον Μάριο Βολφ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 88ο λεπτό.

Με υπογραφή Μπίλτερ

Στον πρώτο γύρο, ο Μάριους Μπίλτερ είχε σημειώσει συνολικά τρία γκολ. Όσα, δηλαδή, έχει ήδη στον δεύτερο ο Γερμανός εξτρέμ, με την διαφορά ότι στον πρώτο σκόραρε μόνο εντός έδρας και τώρα το κάνει μόνο εκτός!

Καθοριστικός ο δανεικός από το Μαγδεμβούργο ποδοσφαιριστής στο πολύτιμο 2-0 της Ουνιόν Βερολίνου επί της Βέρντερ στην Βρέμη, αφού σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (52', 72'), η οποία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

Σε αυτή παραμένει σταθερά η ομάδα του Στέφανου Καπίνου, ο οποίος είδε από τον πάγκο τον ανταγωνιστή του για την θέση του τερματοφύλακα, Τσέχο Γίρι Παβλένκα, να συμπληρώνει 89 διαδοχικά παιχνίδια ως βασικός στην ομάδα, το μεγαλύτερο σερί που «τρέχει» αυτή την στιγμή στην Bundesliga.

Νίκη ελπίδας για Φράιμπουργκ

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα για την Φράιμπουργκ. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ επιβλήθηκε με το λιτό 1-0 της Χόφενχαϊμ χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Βάλντσμιντ στο 40', αλλά της ήταν αρκετό για να μπει δυναμικά εκ νέου στο παιχνίδι των ευρωπαϊκών θέσεων. Με αυτή τη νίκη σκαρφάλωσε στους 32 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Χόφενχαϊμ και μόλις ένα τρίποντο μακριά από την 5η Σάλκε.

Εχασε την ευκαιρία η Βόλφσμπουργκ

Ισόπαλη 1-1 με τη Φορτούνα αναδείχθηκε η Βόλφσμπουργκ εντός έδρας χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη! Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλία τους βρέθηκαν στο όριο της ζώνης παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 13' κατάφεραν με τον Ζίμερμαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 48ο λεπτό ο Πόνγκρασιτς αποβλήθηκε και άφησε τους «Λύκους» με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα ο Στέφεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα