Μάιντς - Μπάγερν 1-3: Τριάρα, ρεκόρ και κορυφή ξανά (vid)

Gazzetta team
Μάιντς - Μπάγερν 1-3: Τριάρα, ρεκόρ και κορυφή ξανά (vid)

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου τελείωσε την υπόθεση νίκη κόντρα στην Μάιντς με τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο (1-3), έθεσε νέο ρεκόρ επίθεσης μετά από 20 παιχνίδια και προσπέρασε προσωρινά την Λειψία στην κορυφή της Bundesliga.

Η φόρα των πέντε νικών φάνταζε εξαρχής σχεδόν αδύνατο να μειωθεί από την Μάιντζ, που παλεύει για την σωτηρία. Η ανεβασμένη Μπάγερν Μονάχου μετά τις δύο σερί ήττες στις αρχές Δεκεμβρίου διέλυσε την παραμικρή αμφιβολία για την έκτη σερί νίκη της και δεν της πήρε πάνω από 25 λεπτά, στο πρώτο ημίχρονο, για να το καταφέρει.

Τρία γκολ σε αυτό το διάστημα, σήμαναν game over στους γηπεδούχους πριν καν καλά καλά ζεσταθούν και έθεσαν νέα κορυφαία επίδοση για την ρεκορντμάιστερ, όνομα και... πράμα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε τον χορό μόλις στο 8', πετυχαίνοντας το 22ο του γκολ στην φετινή Bundesliga. Στη συνέχεια, ο Τόμας Μίλερ έκανε το 2-0 στο 14' και στο 26' ο Τιάγκο πήρε την σκυτάλη για να χτίσει τριάρα με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και τελείωμα.

Αυτό ήταν. Η Μπάγερν έφτασε τα 57 γκολ στο πρωτάθλημα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά στα πρώτα 20 παιχνίδια και κατάφερε παράλληλα να πατήσει ξανά την κορυφή, προσπερνώντας την Λειψία (42 έναντι 40 βαθμών), η οποία αγωνίζεται αργότερα με την Γκλάντμπαχ.

Το μόνο που κατόρθωσε η Μάιντς ήταν να μειώσει με τον Σεντ-Ζούστε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δίχως όμως να αποφύγει εν τέλει την τέταρτη διαδοχική της ήττα, που την διατηρεί ελάχιστα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Μάιντς (Μπάιερλορτσερ): Ζέντνερ, Μπακού, Νιακατέ, Σεντ-Ζούστε, Μπροσίνσκι, Κουντέ (32' Λάτζα), Μπαρέιρο (72' Ονισίγουο), Οζτουνάλι, Μποέτιους, Κβάισον, Ματέτα (72' Ζάλαι)
Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Παβάρ, Τιάγκο, Κίμιχ, Γκορέτσκα (65' Κουτίνιο), Πέρισιτς (89' Τολισό), Λεβαντόφσκι, Μίλερ (65' Γκνάμπρι)

«Βλέπει» εξάδα

Τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια για την Χόφενχαϊμ, η οποία απέχει πλέον έναν βαθμό από την έκτη Σάλκε και την πέμπτη Μπάγερ Λεβερκούζεν, της οποίας επικράτησε με ανατροπή, εντός έδρας με 2-1 (23' Κράμαριτς, 65' Σκοβ – 11' Ντιαμπί). Πιο αποτελεσματική η ομάδα του Κώστα Σταφυλίδη (έμεινε και πάλι στον πάγκο), οι Ασπιρίνες έχασαν, εκτός από τους βαθμούς, και τον Κερέμ Ντεμιρμπάι, ο οποίος αποβλήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διέκοψε το σερί

Πρώτη νίκη για την Άουγκσμπουργκ, ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης με 2-1 (67' Νίντερλεχνερ, 82' Βάργας – 23' αυτ. Γεντβάι). Η ομάδα του Στέφανου Καπίνο (έμεινε στον πάγκο) συμπλήρωσε έξι ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια και παραμένει 16η, στην θέση των πλέι άουτ.

«Κλοπή» βαθμών στο φινάλε

Ο Ούβε Ρέσλερ ετοιμάζονταν να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Φορτούνα Ντίσελντορφ και, μάλιστα, εντός έδρας κόντρα σε μια από τις πολύ αξιόλογες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Τίμοθι Τσάντλερ ισοφάρισε το γκολ του Καάν Αϊχάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ (78') και οι δύο ομάδες έμειναν εντέλει στο 1-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα