Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία 2-0: Φρένο στο όνειρο (vids)

Gazzetta team
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία 2-0: Φρένο στο όνειρο (vids)

bet365

Η Αϊντραχτ έσπασε (2-0) το αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών της Λειψίας και έδωσε το δικαίωμα σε Γκλάντμπαχ (3-1 τη Μάιντς), Ντόρτμουντ, Μπάγερν να ελπίζουν.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα διαδοχικές αγωνιστικές η Λειψία έκανε πάρτι. Δεν είναι απλά ότι καθάριζε τους πάντες (εκτός της ισοπαλίας με την Ντόρτμουντ), αλλά και ότι σε κανένα από αυτά τα ματς δεν έβαλε λιγότερα από τρία γκολ. Ωστόσο, όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος κι αυτό το έθεσε η Αϊντραχτ. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα δεν έβγαλε άκρη στη Φρανκφούρτη, όπου ηττήθηκε, δίχως καν μάλιστα να βρει δίχτυα (2-0). Η βολίδα του Τουρέ (48') και το πλασέ του Κόστιτς στην τελευταία φάση του αγώνα (90'+4') χάρισαν στους γηπεδούχους το δεύτερο σερί τρίποντο και ενώ είχαν προηγηθεί επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη.


Διεκδικήτρια ξανά από τη... σέντρα η Γκλάντμπαχ
Κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα η Γκλάντμπαχ, που αν και βρέθηκε να κυνηγάει εντός έδρας τη Μάιντς (12' Κουάισον), κατάφερε να κάνει με εντυπωσιακό τρόπο την ανατροπή και να σταματήσει στο 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ήταν ο Πλεά με τα δύο γκολ του (24', 76'), αλλά ο Νόιχαουζ (88') έκλεισε τη νίκη της ομάδας του με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, σκοράροντας σχεδόν από τη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Κάπως έτσι η Γκλάντμπαχ βρέθηκε στο -2 από την κορυφή και μπήκε ξανά δυναμικά στο κυνήγι του τίτλο



Δαγκωνιά στους Λύκους
Πολύ βαθιά ανάσα στην μάχη της παραμονής πήρε η Χέρτα Βερολίνου, η οποία απέδρασε στο φινάλε από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (2-1). Οι Λύκοι, οι οποίοι συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές ήττες, κατάφεραν μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο να προηγηθούν με τον Μεχμέντι (68'). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν, όμως, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, ανατρέποντας το σκορ με Τορουναρίγκα (74') και Λουκεμπάκιο (90').


1.722 ημέρες μετά
Η δουλειά του Νέβεν Σούμποτιτς δεν είναι να σημειώνει γκολ, αλλά να τα αποτρέπει. Γι' αυτό και ο έμπειρος αμυντικός άργησε... μόλις 1.722 ημέρες για να βρει ξανά δίχτυα στην Bundesliga, συμβάλλοντας στο 2-0 (47' Σούμποτιτς, 62' Ίνγκβαρτσεν) με το οποίο η Ουνιόν λύγισε την Άουγκσμπουργκ στο Βερολίνο και διέκοψε ένα σερί τριών ηττών.


Το πιστεύει, το διεκδικεί
Η Πάντερμπορν παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά πλέον είναι ισόβαθμη με την Φορτούνα Ντίσελντορφ (με ματς περισσότερο). Το εκτός έδρας 2-0 (48' Αντούι Αντέι, 85' πέν. Σαμπίρι) επί της απρόσμενα κακής Φράιμπουργκ επιβεβαιώνει ότι το 2020 ξεκίνησε με μεγαλύτερη αισιοδοξία για μια ομάδα που έμοιαζε ήδη καταδικασμένη στον υποβιβασμό.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα