Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 2-1: Μεγαλώνει το... μείον από την κορυφή (vid)

Gazzetta team
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 2-1: Μεγαλώνει το... μείον από την κορυφή (vid)

bet365

Τα παιδικά λάθη κόστισαν ξανά για την Ντόρτμουντ, η οποία έχασε τρεις βαθμούς απέναντι στην Χόφενχαϊμ (2-1) και κινδυνεύει να χάσει κι άλλη επαφή με την κορυφή ενόψει διακοπής.

Κόντρα στην Λειψία την περασμένη Τετάρτη, η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε χαρίσει έναν βαθμό από το πουθενά στην πρωτοπόρο μέσα από την αφελή της άμυνα. Τώρα, οι Βεστφαλοί δώρισαν ολόκληρο το τρίποντο στην Χόφενχαϊμ, υποκύπτοντας σε ήττα με ανατροπή (2-1) και πέταξαν στα... σκουπίδια το αήττητο σερί των πέντε αγώνων, εγκαινιάζοντας με «σύννεφα» την χειμερινή διακοπή της Bundesliga.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, η ομάδα του Φαβρ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκέτσε (17') και έδειχνε να αντέχει μέχρι το τελευταίο τέταρτο, αφού γλίτωσε προηγουμένως την ισοφάριση στο 26' μετά από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Σκοβ στο οριζόντιο δοκάρι.

Ωστόσο, η άμυνα της Μπορούσια έβγαλε ξανά τις παιδαριώδεις τάσεις της στο τέλος. Μετά από λάθος του έμπειρου Πίστσεκ και ασταθή απόκρουση του Μπούρκι στη συνέχεια, ο Ανταμιάν που είχε περάσει ως αλλαγή έφερε το ματς στα ίσια στο 79'. Αυτή τη φορά, η ανατροπή δεν έμεινε μισή, όπως απέναντι στην Λειψία και ούτε το VAR μπόρεσε να την γλιτώσει, με τη συνεργασία Ανταμιάν-Κράμαριτς να επικυρώνεται και να οδηγεί στο 2-1 του δεύτερου στο 87'.

Ήταν μία ανατροπή που ανέδειξε ξανά τις αδυναμίες των Βεστφαλών στη διαχείριση των ματς και που σίγουρα την πηγαίνει βήματα πίσω, καθώς με νίκη της Λειψίας ή της Γκλάντμπαχ, η απόσταση από την κορυφή θα φτάσει το -7. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Βεστφαλοί οδεύουν προς την διακοπή με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία, την ώρα που η Χόφενχαϊμ εξακολουθεί να ονειρεύεται Ευρώπη, από τη στιγμή που βρίσκεται 6η με 27 βαθμούς και στο -3 από Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Χόφενχαϊμ (Σρόιντερ): Μπάουμαν, Ρούντι, Νόρτνβαϊτ, Χούμπνερ, Σκοβ, Γκρίλιτς, Σαμασέκου (46' Ανταμιάν), Γκάιγκερ (65' Λοκάντια), Μπεμπού, Μπαουμγκάρτνερ (78' Καντέραμπεκ), Κράμαριτς

Ντόρτμουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς (46' Πίστσεκ), Ακάντζι, Σουλτς, Μπραντ, Βάιγκλ, Χακίμι, Σάντσο, Γκέτσε (84' Γκέτσε), Αζάρ (46' Μπρουν Λάρσεν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα