Κολωνία: Σταμάτησε χορηγία σε ακαδημία στην Κίνα λόγω... δικτατορίας!

Κολωνία: Σταμάτησε χορηγία σε ακαδημία στην Κίνα λόγω... δικτατορίας!

Κώστας Ζάλιαρης
Κολωνία: Σταμάτησε χορηγία σε ακαδημία στην Κίνα λόγω... δικτατορίας!

bet365

Την απόφαση ν' αποσυρθεί τελείως από την χορηγία σε ποδοσφαιρική ακαδημία στην Κίνα πήρε η Κολωνία, έπειτα από το θέμα που ουσιαστικά δημιούργησε ο Μεσούτ Οζίλ αναφορικά με τις μουσουλμανικές μειονότητες!

Ο γερμανικός σύλλογος, λόγω και της γενικότερης κατάστασης στην Κίνα, είχε αναβάλει το περασμένο καλοκαίρι την ολοκλήρωση του deal, με το οποίο θα διέθετε 2 εκατ.ευρώ σε ποδοσφαιρική ακαδημία ώστε να συνεισφέρει στο άθλημα, στην Άπω Ανατολή.

Ο Μεσούτ Οζίλ πρόσφατα δημιούργησε θέμα, ασκώντας κριτική προς τους μουσουλμάνους που δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ουιγούρων στην Κίνα. Αυτό το έλαβαν υπόψιν τους οι άνθρωποι της Κολωνίας και εν τέλει αποφάσισαν να μην προχωρήσουν το πρότζεκτ με την χορηγία στην ακαδημία με την οποία είχαν αρχικά συμφωνήσει.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Βέρνερ Βολφ, ανέφερε επί του θέματος: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τηρούνται στην Κίνα. Δεν θα δραστηριοποιηθεί εκεί η Κολωνία. Το να βγάζεις κέρδος με κάθε κόστος δεν είναι άποψη που ασπαζόμαστε εμείς στον σύλλογο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τα χρήματα. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια δικτατορία...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα