Αουγκσμπουργκ – Μπάγερν 2-2: Σοκ στο 91' από Φινμπόγκασον πριν τον Ολυμπιακό (vid)

Gazzetta team
Αουγκσμπουργκ – Μπάγερν 2-2: Σοκ στο 91' από Φινμπόγκασον πριν τον Ολυμπιακό (vid)

bet365

Ο πρώην παίκτης των Ερυθρολεύκων σκότωσε (2-2 για την Αουγκσμπουργκ) την Μπάγερν στις καθυστερήσεις και της στέρησε την κορυφή. Γκέλα για Λειψία, νίκες για Ουνιόν, Φορτούνα.

Μπήκε στο 68' και στο 91' έκανε τη ζημιά σε μία από τις ελάχιστες επαφές του με την μπάλα. Ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον, λίγο πριν η Μπάγερν επισκεφτεί την έδρα της πρώην ομάδας του, την τιμώρησε που ήταν νωχελική και είχε πιστέψει στη νίκη, δίχως να φροντίσει να την κλειδώσει. Ο Ισλανδός φορ έκανε το 2-2 στις καθυστερήσεις για την Αουγκσμπουργκ και έριξε τους Βαυαρούς από την κορυφή, αφήνοντάς τους στην 3η θέση.

Νωρίτερα η Μπάγερν είχε κάνει την ανατροπή, αλλά δίχως να είναι τόσο καλή, ενώ στο φινάλε είχε αφήσει τον Νόιερ να καθαρίζει με τις επεμβάσεις του. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στα 27 δευτερόλεπτα με την προβολή του Ρίχτερ, με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι (14') και το μακρινό πλασέ του Γκνάμπρι (49') να γυρίζουν το ματς, μα όπως φάνηκε για προσωρινά.

Το είχε κάνει ο Ομπαμεγιάνγκ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και τώρα το επανέλαβε ο Λεβαντόφσκι. Κανείς άλλος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα δεν ξεκίνησε με γκολ και στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές μίας σεζόν. Με τον Πολωνό killer να βρίσκει δίχτυα για 15η φορά στα εννέα παιχνίδια που έχει ξεκινήσει αυτή τη σεζόν και τον Γκνάμπρι (είχε και δοπκάρι) αντίστοιχα σε εννέα φορές στα τέσσερα δικά του τελευταία. Αυτά όμως δεν αρκούσαν στους φιλοξενούμενους να πάρουν το τρίποντο, κάτι που δεν είχε συμβεί μόλις μία από τις εννέα προηγούμενες φορές τους κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Αουγκσμπουργκ (Μάρτιν Σμιντ): Κούμπεκ, Λίχσταϊνερ, Γιέβνται, Μαξ, Ουντουοκάι, Οξφορντ (63' Γιένσεν), Μόραβεκ, Κεντίρα, Νίντερλεχλερ (68' Φινμπόγκασον), Ρίχτερ (82' Κόρδοβα), Βάργας

Μπάγερν
(Μάρτιν Σμιντ): Νόιερ, Ζίλε (12' Αλάμπα), Κίμιχ, Ερναντές, Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Κουτίνιο (80' Μίλερ), Γκνάμπρι (86' Γκορέτσκα), Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Πρώτη νίκη από τον Αύγουστο
Την πρώτη της νίκη μετά την πρεμιέρα πανηγύρισε η Φορτούνα Ντίσελντορφ, επικρατώντας της Μάιντζ με 1-0 στην «Merkur Spielarena». Οι γηπεδούχοι «λυτρώθηκαν» χάρη σε γκολ του Χένινγκς, ο οποίος έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του στο 82’ με το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα και ενώ η Φορτούνα είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φερνάντες. Έτσι, η Φορτούνα έσπασε το αρνητικό σερί έξι αγώνων δίχως νίκη και ξεπέρασε την Μάιντζ στη βαθμολογία (με 7 βαθμούς) , η οποία παρέμεινε στους 6, μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Εσωσαν το Χ οι Λύκοι
Το Λειψία - Βόλφσμπουργκ αναμενόταν ντέρμπι και τέτοιο ήταν, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα πάντα με το τελικό 1-1. Ο αγώνας ήταν ανοιχτός από την αρχή, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα, αλλά τους γηπεδούχους να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα πρώτοι. Ηταν στο 54ο λεπτό, όταν από το βολέ του τερματοφύλακα της Λειψίας ο Βέρνερ βρέθηκε σε θέση βολής, άντεξε στο μαρκάρισμα του αμυντικού και αφού απέφυγε και τον Πέρβαν έκανε το 1-0. Αν οι γηπεδούχοι κρατούσαν αυτό το σκορ, με δεδομένο το πώς πήγαν τα άλλα ματς, θα πατούσαν στην κορυφή, αλλά δεν το κράτησαν. Η Βόλφσμπουργκ πίεσε για την ισοφάριση, είχε φάσεις και τελικά στο 82' ο Βέγκχορστ από κοντά, μετά το γύρισμα από δεξιά, έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Ολα καλά για Ουνιόν
Εξω από την επικίνδυνη ζώνη είναι πλέον η Ουνιόν Βερολίνου, αφού πανηγύρισε τη 2η νίκη της με το 2-0 επί της Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν τέλεια το ματς, αφού στο 1ο λεπτό ο Μπάλτερ με τρομερό σουτ βρήκε δίχτυα και τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ολόκληρο ματς στη διάθεση τους για να ισοφαρίσουν αλλά δεν το έκαναν ποτέ και στο 84' ο Ινγκβαρτσεν με σουτ (κι αυτός) έκανε το 2-0, κλειδώνοντας το τρίποντο για τους Βερολινέζους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα