Μπάγερν Μονάχου - Χόφενχαϊμ 1-2: Σοκ! (vid)

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου - Χόφενχαϊμ 1-2: Σοκ! (vid)

bet365

Οι Βαυαροί... έμειναν Λονδίνο και έτσι η Χόφενχαϊμ τους σόκαρε και τους έφερε συγκάτοικο στην κορυφή τη Λειψία (1-1 στο Λεβερκούζεν). Γκέλα η Ντόρτμουντ (2-2 στο Φράιμπουργκ).

Οι προηγούμενες μέρες ήταν μέρες αποθέωσης για τη Μπάγερν μετά την εκκωφαντική 7άρα επί της Τότεναμ στο Λονδίνο. Αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μέρες νεύρων μετά τη θορυβώδη, επίσης, ήττα από τη Χόφενχαϊμ, για την οποία μπήκε ως αλλαγή στο 63' ο Σταφυλίδης. Μια ήττα που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς, ειδικά όταν ο Λεβαντόφσκι βρήκε ξανά δίχτυα για την ισοφάριση στο 73', αλλά ήρθε. Και αφού ήρθε, ήρθε μαζί και η Λειψία στην κορυφή, ισοβαθμώντας πλέον με την ομάδα του Νίκο Κόβατς.

Η Μπάγερν μπήκε με στόχο το γρήγορο γκολ αλλά η Χόφενχαϊμ ήταν αυτή που θα μπορούσε να το πετύχει με τον Ανταμιάν, τον οποίο πρόλαβε ο Μπόατενγκ πριν εκτελέσει. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, πίεσαν, είδαν ένα γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ, ζήτησαν ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεβαντόφσκι και γενικά είδαν το πρώτο ημίχρονο να βγαίνει χωρίς γκολ. Αυτό θα ερχόταν νωρίς στην επανάληψη, στο 54' συγκεκριμένα, και θα ήταν για τη Χόφενχαϊμ! Σκόρερ ο Ανταμιάν και το ματς ξαφνικά έγινε πολύ δύσκολο για τους Βαυαρούς, για τους οποίους ο Κόβατς άρχισε τις αλλαγές.

Η πρωταθλήτρια, τελικά, ισοφάρισε στο 73' με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι μετά την ωραία μπαλιά του Μίλερ, αλλά τα πράγματα δεν έφτιαξαν. Αντιθέτως, χάλασαν οριστικά στο 79', όταν ο Ανταμιάν βρήκε χώρο εντός περιοχής και νίκησε ξανά τον Νόιερ, δίνοντας ένα τρελό τρίποντο στη Χόφενχαϊμ

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Ζούλε, Μπόατενγκ, Παβάρ, Τιάγκο, Τολίσο (60' Πέρισιτς), Γκνάμπρι, Κουτίνιο, Κομάν (60' Μίλερ), Λεβαντόφσκι.

Χόφενχαϊμ (Αλφρεντ Σρόιντερ): Μπάουμαν, Πος, Ακπογκούμα, Χούμπνερ, Καντεράμπεκ (63' Σταφυλίδης), Ρούντι, Γκρίλιτς (67' Νόρντβαϊτ), Γκάιγκερ, Σκοβ, Μπέμπου, Ανταμιάν (82' Μπίτσακτσιτς).

«Αυτοκτόνησε» η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ προγήθηκε δύο φορές επί της Φράιμπουργκ, όμως ο Ακάντζι με αυτογκόλ στο 90’ έκανε το 2-2 και στέρησε την ευκαιρία από την ομάδα του να πιάσει Μπάγερν και Λειψία στην κορυφή. Η ομάδα του Φαβρ δεν ικανοποίησε και πάλι, όμως κατάφερε να προηγηθεί στο 20’ με γκολάρα του Βίτσελ, πριν ο Βάλντσμιντ κάνει το 1-1 με ωραίο σουτ στο 55’. Στο 67’ ο φορμαρισμένος Χακίμι βρέθηκε στην περιοχή και ήδη την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2, όμως οι φιλοξενούμενοι έριξαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και το πλήρωσαν, για να έρθει το τελικό 2-2 στο 90’.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοβ, Γκίντερ, Χάιντς, Κοχ, Κίμπλερ (85’ Γκρίφο), Σμιντ, Χέφλερ, Αμπράσι (75’ Πέτερσεν), Χάμπερερ, Χέλερ (68’ Σαλάι), Βάλντσμιντ

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακάντζι, Χούμελς, Πίσεκ (14’ Μπραντ – 87’ Σμέλτσερ), Ντιλέινι, Βίτσελ, Ρόις, Αζάρ (63’ Σάντσο), Γκερέιρο, Γκέτσε

Ισοπαλία… κορυφής
Λεβερκούζεν και Λειψία έμειναν στο 1-1 για να βρεθούν στην εντυπωσιακή ισοβαθμία της κορυφής. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι γηπεδούχοι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως μπορεί να πήραν το προβάδισμα με τον Φόλαντ στο 66’, αλλά είδαν τον Νκουνκού να κάνει το τελικό 1-1 στο 78’.

Τέλος, η Μάιντς πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Πάντερμπορν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 8’ με τον Κουάισον, στο 14’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ζολίνσκι, όμως στο 32’ ο Μπροσίνσκι με πέναλτι έκανε το 2-2. Η Πάντερμπορν θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα, όμως ο Κόλινς αστόχησε σε πέναλτι στο 79’ για να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα