O 14χρονος Μουκόκο έβαλε 6 γκολ στο ντεμπούτο του με την Κ19 της Ντόρτμουντ (vid)

O 14χρονος Μουκόκο έβαλε 6 γκολ στο ντεμπούτο του με την Κ19 της Ντόρτμουντ (vid)

Αντώνης Σαούλης
O 14χρονος Μουκόκο έβαλε 6 γκολ στο ντεμπούτο του με την Κ19 της Ντόρτμουντ (vid)

bet365

Ο Γιουσούφα Μουκόκο, το παιδί θαύμα της Ντόρτμουντ ανέβηκε στην Κ19 του συλλόγου και στο πρώτο του ματς... σταμάτησε στα έξι γκολ υπό τις οδηγίες του Μίκαελ Σκίμπε!

Κότμπους - Μπάγερν Μονάχου με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Το όνομά του συζητιέται από πέρσι. Ο Γιουσούφα Μουκόκο έβαλε 46 γκολ (!) σε 25 αγώνες με την Κ17 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην ηλικία των 14 ετών! Αυτό το επίτευγμα ήταν υπεραρκετό για τους ανθρώπους του γερμανικού συλλόγου να τον προωθήσουν στην Κ19 και την Κυριακή έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Βούπερταλ με τον Μίκαελ Σκίμπε (ναι, τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό μας) να είναι ο προπονητής του.

Ο Μουκόκο σημείωσε χατ-τρικ στα πρώτα 28 λεπτά και τελείωσε τελικά το ματς με 6 γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ με 9-2!

«Αυτό το παιδί θα γίνει επαγγελματίας. Μόνο οι τραυματισμοί μπορούν να το σταματήσουν. Είναι τόσο σίγουρο όσο το “αμήν” στις εκκλησίες», είπε ο Σκίμπε μετά το ματς. «Ο Γιουσούφα είναι ένα κουλ παιδί που διαχειρίζεται τις καταστάσεις εξαιρετικά ήρεμα», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός.

Οσο γι' αυτούς που λένε ότι ο Μουκόκο... ξεχάστηκε να δηλωθεί στο ληξιαρχείο και δεν είναι 14 ετών αλλά μεγαλύτερος;

«Αμέσως μόλις γεννήθηκε, τον δήλωσα στο ληξιαρχείο στην Γιαουντέ (σ.σ. πρωτεύουσα του Καμερούν)», είπε ο πατέρας του, Τζόσεφ για να προσθέσει

«Δεν θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερος μιας και η μάνα του, η Μαρί, είναι μόλις 28».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα