Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2: Ελπίζει για το... θαύμα!

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2: Ελπίζει για το... θαύμα!

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε δύσκολα την Φορτούνα με 3-2 και πιστεύει στο θαύμα με ήττα της Μπάγερν στο φινάλε. Υποβιβάστηκαν Νυρεμβέργη, Αννόβερο, χαμός για την Ευρώπη.

Η Ντόρτμουντ ήθελε νίκη επί της Φορτούνα και γκέλα της Μπάγερν, προκειμένου να ελπίζει για τον τίτλο. Οι Βεστφαλοί, παρά τις πολλές απουσίες τους, έκαναν το χρέος τους, η Μπάγερν κόλλησε στο 0-0 με την Λειψία, όμως χρειάζονται νίκη επί της Γκλάντμπαχ και ήττα των Βαυαρών από την Άιντραχτ, καθώς η διαφορά τερμάτων είναι στο +17 για τους Βαυαρούς...

Το παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, με τον Πούλισιτς να κάνει το 1-0 στο 41’ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με τη φανέλα της Μπορούσια, όμως στο 47’ ο Φινκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χιτς για να κάνει το 1-1. Στο 53’ ο Ντιλέινι έκανε το 2-1 για την Ντόρτμουντ, που στάθηκε τυχερή στο 60’, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για να στείλει την μπάλα άουτ ο Λουκεμπάκιο!

Στο 83’ ο Μπότζεκ άφησε την Φορτούνα με 10 παίκτες, στο 92’ ο Γκέτσε έκανε το 3-1, όμως αυτή η Ντόρτμουντ δεν μπορεί χωρίς δράμα. Στο 95’ η Φορτούνα μείωσε σε 3-2 με τον Κοβνάτσκι, έψαξε την ισοφάριση, όμως το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίσεκ, Ακάντζι, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βίτσελ, Πούλισιτς (90’ Σμέλτσερ), Γκέτσε, Μπρουν Λάρσεν (61’ Σάντσο), Αλκάθερ

Φορτούνα Ντίσελντορφ (Φρίντχελμ Φούνκελ): Ρένζινγκ, Τσίμερμαν, Αϊχάν, Χόφμαν, Γκίσελμαν, Μπότζεκ, Στέγκερ, Φινκ (76’ Κάραμαν), Κοβνάτσκι, Ζούτνερ (67’ Ραμάν), Λουκεμπάκιο (85’ Μοράλες)


Υποβιβάστηκαν Νυρεμβέργη, Αννόβερο, τετράδα η Γκλάντμπαχ
Εντυπωσιακή η Γκλάντμπαχ στο «Max-Morlock-Stadion», διέλυσε με 4-0 τη Νυρεμβέργη, την υποβίβασε, ενώ έκανε μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Τελευταία αγωνιστική τα «Πουλάρια» παίζουν εντός με τη Ντόρτμουντ, ενώ η Άιντραχτ αγωνίζεται εκτός με τη Μπάγερν. Ειδικότερα, βρέθηκε στην 4η θέση μαζί με τη Λεβερκούζεν, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων (+2), αλλά και στο +1 από την Άιντραχτ (με ματς λιγότερο). Ο Ντρμιτς στο 56' άνοιξε το σκορ, το αυτογκόλ του Μουχλ στο 63' έφερε το 2-0, ενώ στο 65' ο Αζάρ πέτυχε το 3-0. Στο 80' ο Ζακάρια διαμόρφωσε το 4-0. Το Αννόβερο επικράτησε 3-0 της Φράιμπουργκ εντός έδρας, αλλά δε στάθηκε ικανό να φέρει την παραμονή, μιας και η νίκη της Στουτγκάρδης έφερε το... σοκ. Ο Αντόν στο 39' πέτυχε το 1-0, ο Μπεμπου στο 51' σημείωσε το 2-0 και ο Γουάλας στο 81' διαμόρφωσε το 3-0.

Στα μπαράζ η Στουτγκάρδη
Η Στουτγκάρδη γνώριζε ότι δεν θα αποφύγει τα μπαράζ και απλά τώρα «κλείδωσε τη θέση της μετά την ήττα της Νυρεμβέργης. Οι Σουηβοί, με τον Τάσο Δώνη να σκοράρει, επιβλήθηκαν με 3-0 της Βόλφσμπουργκ, βάζοντας σε... περιπέτειες τους Λύκους σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική τους, τη στιγμή που η Βέρντερ έβγαζε μεγάλο διπλό με 1-0 στην έδρα της Χόφενχαϊμ για να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Europa League. Τέλος, σε αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι η Χέρτα κέρδισε με 4-3 εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ με ανατροπή στο τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα