Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ 0-4

Gazzetta team
Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ 0-4

bet365

Μοναδική αήττητη και με την κορυφαία παραγωγικότητά της ever για 8η αγωνιστική, η Ντόρτμουντ διέλυσε 0-4 τη Στουτγκάρδη και έμεινε στο +4 από την Μπάγερν. Στνεχίζει χαμηλά η Λεβερκούζεν, σούπερ διπλό η Χόφενχαϊμ.

Τόσα γκολ στην 8η αγωνιστική δεν είχε ξαναβάλει ποτέ στην ιστορία της. Η Ντόρτμουντ παίζει σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο, το συνδυάζει με τα αποτελέσματα και κάπως έτσι με τα 27 γκολ της μέχρι στιγμής (8 το παθητικό της), παραμένει μοναδική αήττητη και πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ έκανε επίδειξη δύναμης στη Στουτγκάρδη, από την οποία έφυγε με το εμφατικό 0-4.

Η γιορτή ξεκίνησε μόλις στο 3' με το τυχερό πλασέ του Σάντσο να αλλάζει πορεία και να ξεγελάει τον Τσίλερ. Ακολούθησε το πλασέ του Ρόις (24'), ο οποίος πλέον έχει σκοράρει σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος στην καριέρα του μέχρι τώρα. Και ένα λεπτό αργότερα χτύπησε ο Αλκάθερ, που με υπέροχη λόμπα από τραγικό λάθος αμυντικού, έφτασε τα επτά γκολ, έχοντας επτά ακριβώς σουτ εντός εστίας. Ο Φίλιπ (85') με διαγώνιο χαμηλό ολοκλήρωσε το καρέ των φιλοξενούμενων που πετάνε.

Στουτγκάρδη (Μάρκους Βάιντσιρλ): Τσίλερ, Ινσούα, Μπάουμγκαρτλ, Μαφέο (78' Μπεκ), Παβάρ, Γκέντνερ, Κάστρο (46' Μπαντστούρμπερ), Τόμι (69' Ακολο), Ασκασίμπαρ, Γκονσάλες, Μάριο Γκόμες

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Ντιαλό, Χακίμι, Ζαγκαντού. Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο, Λάρσεν (66' Πούλισιτς), Ρόις (80' Γκέτσε), Αλκάθερ (46' Φίλιπ).

Σημαντικό διπλό η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ έβαλε stop στην κατηφόρα κι έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες (σε όλες τις διοργανώσεις) κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της Νυρεμβέργης επικρατώντας 3-1. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν τραγικοί αμυντικά έχοντας δεχθεί στα τέσσερα τελευταία τους ματς 16 γκολ! Η Νυρεμβέργη άνοιξε το σκορ στο 18΄με πέναλτι του Μπέρενς , ωστόσο η εικόνα της στην επανάληψη ήταν απογοητευτική. Ο Νέλσον με δυο γκολ στο 50' και στο 57' έκανε την ανατροπή, ενώ στο 67' ο Σζαλάι διαμόρφωσε το 3-1. Ετσι, η ομάδα του Νάγκελσμαν με την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Έσωσε την παρτίδα η Λεβερκούζεν...

Το Αννόβερο έφτασε κοντά σε ένα μεγάλο «διπλό» στη «BayArena», με την ομάδα του Μπρεϊτενράιτερ να δέχεται το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 2-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, παίζοντας κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν με 10 από το 59ο λεπτό!

Οι «ασπιρίνες» είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη όταν μόλις στο 7ο λεπτό ο Γουάλας έχασε πέναλτι, για να έρθει το εκπληκτικό φάουλ από τον Μουσλίγια στο 25' για το 1-0! Οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση από τον αρχηγό τους, τον Λαρς Μπέντερ, που βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του Μπραντ, όμως το Αννόβερο κράτησε... ψηλά τις «στροφές» του και στην επανάληψη κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδσμα.

Από εκτέλεση κόρνερ, ο Φελίπε βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 54' και μόλις πέντε λεπτά αργότερα, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Η Λεβερκούζεν είχε μισή ώρα ν' αντιδράσει και να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή και το πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπελαραμπί, σώζωντας τουλάχιστον τα προσχήματα, αν και διόλου ικανοποιητικός είναι ο ένας βαθμός σε αυτή την κατάσταση με την παρουσία στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας...

Κόλλησαν στο μηδέν Άουγκσμπουργκ, Λειψία
Η Άουγκσμπουργκ υποδέχθηκε την Λειψία και σε παιχνίδι υπομονής το τελικό αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: 0-0. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να μην υπάρξει ούτε φάση της προκοπής. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν περισσότερο επιθετικά, στην επανάληψη και οι δύο ομάδες δημιούργησαν συνολικά τρεις καλές στιγμές και φυσικά καμία δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα