Τούχελ για Νάγκελσμαν: «Νιώθω τι περνάει, να τελειώσουμε επιτυχημένα τη σεζόν και για εκείνον»

Ο Τόμας Τούχελ σκέφτηκε τον Νάγκελσμαν στις δηλώσεις του μετά το ντεμπούτο στην Μπάγερν

bet365

Ο Τόμας Τούχελ έδειξε πως συναισθάνεται τον προκάτοχό του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν δηλώνοντας πως έχει βρεθεί στη θέση του δύο φορές στο παρελθόν και τόνισε πως θέλει να τελειώσει επιτυχημένα τη χρονιά στη Μπάγερν και για χάρη του.

Η εποχή Τόμας Τούχελ στην Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, έναν θρίαμβο στο «Klassiker» κόντρα στην Ντόρτμουντ (4-2) κι αν μη τι άλλο, το κεντρικό το θέμα συζήτησης στη μικτή ζώνη και τη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ήταν ο Γερμανός τεχνικός αλλά και ο συμπατριώτης του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Η «σκόνη» από την αιφνίδια αποχώρηση του τελευταίου με απόφαση της διοίκησης της Μπάγερν δεν έχει προλάβει να καθίσει και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, με τον ίδιο τον Τούχελ να μη διστάζει να απαντήσει σε ερώτηση για τον προκάτοχό του, δηλώνοντας μάλιστα πως τον συναισθάνεται απόλυτα και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει επιτυχημένα το έργο του τη φετινή σεζόν:

«Μπορώ να νιώσω τι περνάει ο Γιούλιαν. Έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση δύο φορές στην καριέρα μου. Η απόλυσή μου από τους δύο προηγούμενες συλλόγους μου δεν είχε να κάνει τόσο με μένα. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με επιτυχίες, τόσο για εμάς όσο και για τον ίδιο και τους συνεργάτες του», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σχετικά με την απόφασή του να μετακομίσει στη Βαυαρία αλλά και το ντεμπούτο του:

«Εξεπλάγην στην αρχή γιατί δεν περίμενα πως με ήθελαν αμέσως. Σκέφτηκα πως ήταν απλά ένα διερευνητικό τηλεφώνημα για το καλοκαίρι. Η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν υπήρχαν τακτικές από μεριάς μου, δεν υπήρχε plan B. Το σχέδιό μου ήταν να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι και να βρω δουλειά στο εξωτερικό. Αλλά η ζωή χτυπά από εκεί που δεν το περιμένεις.

Η επιθυμία και ο ενθουσιασμός μου για αυτή τη δουλειά υπερκέρασε τα πάντα. Το να μπορώ να διεκδικήσω όλους τους τίτλους, να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και φυσικά η ομάδα αυτή καθ' αυτή, έφτιαξαν ένα μίγμα που με έκανε να έρθω εδώ. Νίκησε όλα τα ρίσκα στη ζυγαριά».

«Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας και να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς μας, να καταλάβουμε πότε πρέπει να ανεβαίνουμε, πότε να προετοιμάζουμε μία επίθεση. Τα πράγματα ήταν κάπως χαοτικά σήμερα, αλλά σε αυτή την ομάδα υπάρχει ό,τι επιθυμεί κάθε προπονητής, η ποιότητα είναι εδώ. Με τον καιρό και τον ρυθμό, θα αυξήσουμε την κυριαρχία μας».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα