Μπάγερν - Ντόρτμουντ 4-2: «Αυτοκράτειρα» με τεσσάρα στο ντεμπούτο Τούχελ!

bet365

Τεσσάρα στο ντεμπούτο Τούχελ με αύρα πρωταθλήτριας! Η Μπάγερν άφησε πίσω το κλίμα τοξικότητας και διέσυρε με 4-2 τη Ντόρτμουντ στο ντέρμπι κορυφής για να πατήσει ξανά στην πρώτη θέση της Bundesliga.

Ήττα από τη Λεβερκούζεν και πτώση από την κορυφή, αλλαγή προπονητή, Hollywood FC, γκρίνια, απολογίες... κακός χαμός. Κι όλα αυτά ενώ μετά το «παράθυρο» των εθνικών την περίμενε το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Ντόρτμουντ που μόλις την είχε προσπεράσει για να καταλάβει την πρωτιά. Ένα ντόμινο που είχε προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς εντός του οργανισμού Μπάγερν, η οποία ωστόσο φρόντισε να δώσει απαντήσεις με το «καλησπέρα» της νέα εποχής! Στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο, οι Βαυαροί - με τη συνδρομή του Γκρέγκορ Κόμπελ - σκόρπισαν μια διαλυμένη ψυχολογικά Ντόρτμουντ με 4-2 και ανέκτησαν τα ηνία της Bundesliga, βάζοντας στο φουλ τις μηχανές για την ενδέκατη σερί «σαλατιέρα».

Με τον πρώην προπονητή της Μπάγερν και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, να εποπτεύει το ντέρμπι από την εξέδρα, το σύνολο του Τούχελ χρειάστηκε πρώτα ένα... δώρο του Γκρέγκορ Κόμπελ προκειμένου να «ξεμπουκώσει» κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο. Παραδόξως άλλωστε οι Βεστφαλοί μόνο φοβισμένοι δεν μπήκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στα πρώτα λεπτά έδειχναν πως θα δώσουν μάχη κόντρα στους Βαυαρούς. Ένα αδιανόητο «τσαφ» ωστόσο του Ελβετού γκολκίπερ αρκούσε για να αλλάξει τα πάντα. Στο 12΄ο Ουπαμεκανό έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Σανέ στην πλάτη της άμυνας, ο Κόμπελ βγήκε από την περιοχή για να καθαρίσει, όμως έχασε τελείως τη μπάλα χαρίζοντας έτσι το προβάδισμα στη Μπάγερν και συνάμα ένα μυθικό blooper στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Το αιφνίδιο γκολ των Βαυαρών βάρυνε απότομα τα πόδια των φιλοξενούμενων, τη στιγμή που εκείνα των παικτών του Τούχελ απέκτησαν «φτερά». Πριν καν προλάβουν μάλιστα να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην «Allianz Arena», οι Βαυαροί βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μίλερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι (18΄). Η Ντόρτμουντ πλέον παρουσίαζε σημάδια πλήρους κατάρρευσης και τελικά πλήρωσε ξανά την αγωνιστική συμπεριφορά της στο 23΄. Ακόμα ένα λάθος του Κόμπελ που απέκρουσε ασταθώς το μακρινό σουτ του Σανέ, με τον Μίλερ να ακολουθεί τη φάση και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο και δεδομένου του αποτελέσματος που έχτισε μέσα από ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο, η Μπάγερν στη συνέχεια κατέβασε τις μηχανές, αν και στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να βρει και τέταρτο γκολ σε χαμένο τετ-α-τετ του Κομάν. Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε στην εκπνοή του ημιχρόνου, το πέτυχε με το... καλησπέρα του β΄μέρους. Δράστης και πάλι ο Κομάν, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ την εκπληκτική ασίστ του Σανέ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (50΄).

Το ντέρμπι πλέον είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Μπάγερν να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι απέναντι στην αντίπαλό της. Στο 54΄μάλιστα ο Τσούπο Μότινγκ θα μπορούσε να είχε προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς με τρομερό γυριστό αν δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόμπελ σε τετ-α-τετ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο πάντως η Ντόρτμουντ κατάφερε να περιορίσει το σκορ της ήττας σε μια προσπάθεια να περισώσει όσα μπορούσε. Αρχικά στο 72΄ο Τσαν μετέτρεψε σε γκολ του πέναλτι που κέρδισε ο Μπέλινγκχαμ από τον Γκνάμπρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάλεν διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με ψύχραιμο πλασέ. Ακόμα κι έτσι πάντως η μίνι επιστροφή των Βεστφαλών δεν ήταν ικανή να κοπάσει τους πανηγυρισμούς στην «Allianz Arena», η οποία απόλαυσε τη Μπάγερν να προσπερνάει τη Ντόρτμουντ στο +2 χάρη σε μια κυριαρχική εμφάνιση που καλωσόρισε την εποχή Τούχελ στον πάγκο με τον πιο ιδεατό τρόπο.

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80΄Κανσέλο), Γκορέτζκα (86΄Χράφενμπερχ), Κίμιχ, Κομάν (80΄Μουσιάλα), Μίλερ (69΄Γκνάμπρι), Σανέ, Τσούπο Μότινγκ (69΄Μανέ)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ, Ζίλε, Σλότερμπεκ (44΄Χούμελς), Ράιερσον (46΄Οζκάν), Τσαν, Μπέλινγκχαμ, Γκερέιρο, Ρόις (61΄Νταχούντ), Μπραντ (46΄Μάλεν), Αλέ (61΄Μουκοκό)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα