Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-1: Στραβοπάτημα με ανατροπή και πτώση από την κορυφή

Newsroom
Η νίκη της Λεβερκούζεν επί της Μπάγερν

bet365

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα από τη Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Μπάγερν με δυο γκολ από την άσπρη βούλα και την έριξε από την κορυφή της Bundesliga.

Ασπιρίνες χρειάζεται η Μπάγερν για να συνέλθει από το... πάθημα κόντρα στη Λεβερκούζεν. Παρά το προβάδισμα των Βαυαρών άλλωστε στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα τα δεδομένα με δυο πέναλτι στο β΄μέρος και επικράτησαν με ανατροπή, περιορίζοντας τη Μπάγερν στο -1 από την νέα πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Η Λεβερκούζεν πάντως φρόντισε να δείξει από νωρίς τα δόντια στη Μπάγερν με απειλητικές στιγμές για την εστία του Ζόμερ, προτού ωστόσο οι φιλοξενούμενοι «παγώσουν» τη «Bayer Arena» κόντρα στη ροή. Στο 22΄ο Κίμιχ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Χραντέτσκι για να καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Όλα έδειχναν πως οι βάσεις για ακόμα μια νίκη είχαν χτιστεί από τη Μπάγερν, όμως τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς στο β΄μέρος. Στο 54΄η Λεβερκούζεν κέρδισε πέναλτι και ο Παλάσιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, επαναφέροντας την ισορροπία. Η Μπάγερν προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 71΄είδε το έργο να παίζεται σε επανάληψη. Οι Ασπιρίνες κέρδισαν νέο πέναλτι και ο Παλάσιος έκανε το 2/2 από την άσπρη βούλα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Παρά τις προσπάθειες των Βαυαρών να βρουν την ισοφάριση, η Λεβερκούζεν κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα για να ανέβει στην 8η θέση, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Παβάρ (56΄Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (46΄Γκνάμπρι), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτζκα (76΄Τελ), Σανέ, Μίλερ (46΄Μουσιάλα), Μανέ (46΄Κομάν)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα