Bundesliga: Στάση... Γκλάντμπαχ για την Μπάγερν, «διπλό» για Λειψία και Φράιμπουργκ

Newsroom
Bundesliga: Στάση... Γκλάντμπαχ για την Μπάγερν, «διπλό» για Λειψία και Φράιμπουργκ

bet365

H Μπάγερν Μονάχου για έκτος διαδοχικό ματς δεν κατάφερε να νικήσει τον... κακό της δαίμονα, την Γκλάντμπαχ, ηττήθηκε με 3-2 και η Ουνιόν Βερολίνου έχει την ευκαιρία της να αφήσει τους Βαυαρούς στη δεύτερη θέση. Έκτος έδρας νίκες για Λειψία και Φράιμπουργκ, «τριάρα» της Στουτγκάρδης στην Κολωνία.

Η Γκλάντμπαχ έχει πάρει για τα καλά τον... αέρα της Μπάγερν Μονάχου. Η Μπορούσια έμεινε αήττητη για έκτο διαδοχικό ματς κόντρα στους Βαυαρούς, καθώς επικράτησε με 3-2 των πρωταθλητών Γερμανίας, εντός έδρας. Τα Πουλάρια ανέβηκαν στην 8η θέση με 29 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν συνεχίζει να προπορεύεται, όμως η δεύτερη Ουνιόν έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει αν νικήσει τη Σάλκε στο Βερολίνο και η Ντόρτμουντ μπορεί να την πιάσει στους 43 βαθμούς αν επικρατήσει της Χέρτα Βερολίνου.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 8' όταν ο Πλεά έφυγε στην κόντρα, ο Ουπαμεκανό τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και είδε απευθείεας κόκκινη κάρτα. Στο 13' ο Χόφμαν εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ, έστρωσε την μπάλα στον Στιντλ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζόμερ. Στο 35' ο Ντέιβις έκανε εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Τσούπο Μόντινγκ ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και στο σκορ του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους στο 55'. Ο Χόφμαν έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Πλέα του γύρισε την μπάλα και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έκανε το 2-1. Στο 84' ο Τουράμ με πλασέ από κοντά μετά από πάσα του Χόφμαν έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης ήταν η έκταση του σκορ, καθώς στο 90+3' ο Ντέιβις έδωσε τη δεύτερη ασίστ του και ο 17χρονος Τιλ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Επιστροφή στις νίκες για την Λειψία

Επιστροφή στις νίκες για τη Λειψία. Οι Ταύροι μετά από δυο αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (μια ισοπαλία - μια ήττα), επικράτησαν με 3-0 της Βόλφσμπουργκ στη «Volkswagen Arena» και παραμένουν στην 5η θέση της Bundesliga, με έναν βαθμό λιγότερο στην 4η Φράιμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ στο 14' με το δυνατό σουτ του Φόρσμπεργκ έξω από την περιοχή. Στο 85' ο Λάιμερ με διαγώνιο σουτ τελείωσε ουσιαστικά το ματς και στο 90+2' ο Σόμποσλαϊ με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τριάρα για Στουτγκάρδη και απόδραση από την επικίνδυνη ζώνη

Επιτέλους νίκη για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου (βασικός), η οποία επικράτησε 3-0 της Κολωνίας και ξέφυγε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για τους Σουηβούς άνοιξε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ζιλ Ντίας, στο 9΄, με τον Σόσα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 59΄. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους που πήραν μια επιβλητική νίκη και παράλληλα ανάσα στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία.

Η Φράιμπουργκ βύθισε τη Μπόχουμ και πάτησε τετράδα

Νέα νίκη για τη Φράιμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-0 της Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη και πάτησε στην πρώτη τετράδα. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Γκρέγκοριτς στο 39΄, με τον Χόλερ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 51΄. Η αποβολή του Λοσίλα στο 64΄απλοποίησε το έργο της Φράιμπουργκ που επικράτησε 2-0 και κράτησε τη Μπόχουμ δέσμια στην επικίνδυνη ζώνη. Σε ό,τι αφορά τους δυο Έλληνες, ο Σταφυλίδης πέρασε αλλαγή στο 46΄και αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε του αγώνα, ενώ ο Λαμπρόπουλος παρέμεινε στον πάγκο.

Βαθμολογία:

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα