Bundesliga: Πήρε το ντέρμπι κι «έπιασε» την Μπάγερν στην κορυφή η Ουνιόν, πάτησε τετράδα η Φράιμπουργκ

Ιάσονας Θεριός
Bundesliga: Πήρε το ντέρμπι κι «έπιασε» την Μπάγερν στην κορυφή η Ουνιόν, πάτησε τετράδα η Φράιμπουργκ

bet365

Ακάθεκτη συνεχίζει τη φανταστική της πορεία η Ουνιόν Βερολίνου, η οποία επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι επί της Χέρτα με 2-0 και ισοβάθμισε στην κορυφή με την Μπάγερν, ενώ η Φράιμπουργκ «λύγισε» την Άουκσμπουργκ με 3-1 και μπήκε ξανά στην τετράδα.

Για τα καλά στις ράγες έχει μπει το... τρένο της Ουνιόν το 2023, με τους Βερολινέζους να επικρατούν με 2-0 στην έδρα της Χέρτα για το τοπικό ντέρμπι και να φτάνουν στην τρίτη διαδοχική νίκη τους. Με το τρίποντο αυτό «έπιασαν» στην κορυφή, έστω και προσωρινά, την Μπάγερν Μονάχου, που αργότερα αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (28/01-19:30). Η ομάδα του Φίσερ άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου χάρη στην κεφαλιά του Ντόεκι ενώ στο 66' ο Σεγκίν είπε «ευχαριστώ» στο πάρε-βάλε του Μπέκερ κάνοντας το 2-0, που παρέμεινε ως το τέλος. Εντελώς διαφορετική η κατάσταση στο στρατόπεδο της Χέρτα, η οποία παραμένει 17η.

Νίκη τετράδας για τη Φράιμπουργκ

Σημαντικό εντός έδρας τρίποντο μπόρεσε να πάρει η Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε την Άουγκσμπουργκ με 3-1 και «εισέβαλε» ξανά στην πρώτη τετράδα της Bundesliga. Νωρίς άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, μόλις στο 13', χάρη στον Γκρέγκοριτς, με τους Βαυαρούς ωστόσο να ισοφαρίζουν στο 29' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερίσα. Η χαρά δεν κράτησε για πολύ βέβαια, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Χόλερ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 85ο λεπτό, ο Λάινχαρτ «κλείδωσε» τη νίκη με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Επιστροφή στις νίκες με Φούλκρουγκ για Βέρντερ

Επιτέλους νίκη για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία με πρωταγωνιστή τον Φούλκρουγκ έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί της Βόλφμπουργκ επικρατώντας με 2-1. Η ομάδα της Βρέμης άνοιξε το σκορ στο 24΄ με τον Φούλκρουγκ, με τον Γερμανό να ξαναχτυπά στο 77΄για το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Λύκοι ήταν απλώς να μειώσουν με τον Παρέδες στι καθυστερήσεις, παραμένοντας έτσι στην 7η θέση.

Συντριβή με πεντάρα για τη Μπόχουμ με Σταφυλίδη - Κούντε

Θρίαμβος για τη Μάιντζ, συντριβή για τη Μπόχουμ! Οι γηπεδούχοι διέσυραν με 5-2 την ομάδα των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου, με τον Κούντε να βρίσκει δίχτυα αλλά να μην μπορεί να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να αποφύγουν την πεντάρα. Η Μάιντζ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 1΄με τον Λι Τζέ Σουνγκ, προτού οι Βίλντμερ και Ονισίβο διαμορφώσουν το σκορ ημιχρόνου (3-0). Στο 46΄ο Λετς έριξε στη μάχη τον Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος ωστόσο σε εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να κάνει και πολλά... Ίσα ίσα στο 57΄η Μάιντζ έκανε το 4-0 με τον Ονισίβο, προτού η Μπόυχουμ μειώσει σε 4-2 με γκολ των Κούντε και Μάσοβιτς μέσα σε δυο λεπτά (70΄-72΄). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ονισίβο στο 87΄για να ολοκληρώσει το χατ τρικ και να στείλει τη Μάιντζ στην 11η θέση, τη στιγμή που η Μπόχουμ παρέμεινε 16η.

«Ξέσπασε» στην Χόφενχαϊμ η Γκλάντμπαχ

Η Γκλάντμπαχ μετά από δυο διαδοχικές ήττες επέστρεψε στις νίκες, καθώς συνέτριψε την Χόφενχαϊμ εκτός έδρας με 4-1. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χοφμαν, ο οποίος σκόραρε δις στο πρώτο μέρος (12'-37') και δημιούργησε το τρίτο, το οποίο σημείωσε ο Στιντλ στο 83'. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν προσωρινά στο 80' με τον Μπεμπού. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 90+1' ο Γουλφ.

Βαθμολογία:

bundesliga table

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα