Χουμπ Στέφενς: Ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ αποσύρθηκε από την προπονητική για λόγους υγείας

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Χουμπ Στέφενς: Ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ αποσύρθηκε από την προπονητική για λόγους υγείας

bet365

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια στους πάγκους, ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, έχοντας περάσει πρόσφατα περιπέτεια με την υγεία του.

Τίτλους τέλους έριξε και τυπικά στην προπονητική του καριέρα ο Χουμπ Στέφενς μετά από σχεδόν 40 χρόνια, έχοντας πρόσφατα διαγνωστεί με περικαρδίτιδα.

Ο προσεχώς 70χρονος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στη γερμανική ιστοσελίδα «Express» ότι η πορεία του ως προπονητής ολοκληρώθηκε και πως δεν πρόκειται να αναλάβει ξανά επίσημο πόστο, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία του.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε καταλήγοντας δύο φορές στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος, γεγονός το οποίο όπως αναφέρει αποτέλεσε την «κίτρινη κάρτα» και που τον κράτησε μακριά από τις εξέδρες του «Veltins Stadion», του γηπέδου της αγαπημένης του Σάλκε την οποία θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά φέτος από κοντά στο κυριακάτικο ματς κόντρα στην Κολωνία (29/1, 16:30).

«Το σώμα μου έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση. Η περιπέτεια αυτή ήταν καθαρό σημάδι πως έπρεπε να προσέξω περισσότερο τον εαυτό μου. Νιώθω καλύτερα τώρα, μπορώ να κάνω και πάλι ελαφριά άσκηση.

Η προπονητική για μένα τελείωσε. Πρόσφατα μού έγινε πρόταση από την Ολλανδία. Αλλά δεν το ρισκάρω πια. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό στην οικογένειά μου αλλά και τον σύλλογο. Αν δεχόμουν μια δουλειά, θα το έκανα μόνο αν μπορούσα να διασφαλίσω ότι θα δίνω το 100% μου. Δεν μπορώ όμως να το κάνω πια. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Μεγαλώνουμε όλοι μας. Θα γίνω 70 φέτος. Δεν πρόκειται να προσφέρω ξανά από επίσημο πόστο. Μπορείτε να ζητάτε τη γνώμη μου φυσικά, αλλά μέχρι εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ολλανδός τεχνικός συνδέθηκε περισσότερο με τη Σάλκε, την οποία προπόνησε δύο φορές ως πρώτος (1996-2002, 2011-12) κι άλλες δύο ως υπηρεσιακός τεχνικός (2019, 2020), κατακτώντας το Κύπελλο UEFA του 1997 και δύο σερί Κύπελλα Γερμανίας (2001, 2002). Τίτλους κατέκτησε επίσης με Αμβούργο (Ιντερτότο 2007), Χέρτα (Λιγκ Καπ το 2002) και Ζάλτσμπουργκ (Πρωτάθλημα Αυστρίας το 2010).

Στον ΠΑΟΚ αφίχθη το καλοκαίρι του 2013 και έμεινε στην τεχνική του ηγεσία μέχρι τον Μάρτιο του 2014, με συνολικό απολογισμό 25 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες.

@Photo credits: INTIME
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα