Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-1: Ανώμαλη προσγείωση κόντρα στα Πουλάρια

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-1: Ανώμαλη προσγείωση κόντρα στα Πουλάρια

bet365

Η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στο Μόναχο για να υποχρεώσει τη Μπάγερν στην πρώτη φετινή γκέλα, η οποία γλίτωσε μεν τον βαθμό στο 85΄(1-1) αλλά για πέμπτη σερί φορά απέτυχε να νικήσει τον κακό της «δαίμονα».

Κάθε εκδρομή στο Μόναχο είθισται να προκαλεί τρόμο σε όλες τις ομάδες της Bundesliga. Ή μάλλον σε όλες εκτός από μια. Η Γκλάντμπαχ άλλωστε έχει μάθει πλέον το κόλπο για να φεύγει... όρθια από το άντρο της Μπάγερν που για πέμπτη σερί φορά απέτυχε να αναδειχθεί νικήτρια απέναντι στα «θρασύτατα» Πουλάρια. Με τον Ζόμερ σε ρόλο Κέρβερου και τον Μανέ... μονίμως σε θέση οφσάιντ (δυο ακυρωμένα γκολ), οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στις επιθέσεις κατά κύματα των Βαυαρών, οι οποίοι απέφυγαν στο φινάλε την ήττα αλλά όχι και την πρώτη τους φετινή απώλεια στη Bundesliga (1-1).

Τα σημάδια πάντως στην αρχή της αναμέτρησης έδειχναν... Μπάγερν. Οι Βαυαροί μπήκαν δυναμικά στο ματς, κυριάρχησαν σε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου και προερχόμενοι από την... επτάρα απέναντι στην Μπόχουμ, έδιναν την εντύπωση πως δεν θα είχαν πρόβλημα να φορτώσουν με γκολ και τα δίχτυα της Γκλάντμπαχ. Η ιστορία ωστόσο γράφτηκε διαφορετικά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι στο δικό τους μισό, είχαν τον Ζόμερ σε εξαιρετική μέρα και τον Μανέ σε άτυχη βραδιά, με τον εκτεθειμένο Σενεγαλέζο να σημειώνει δυο γκολ στο πρώτο μέρος, όμως αμφότερα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Αφού λοιπόν η Μπάγερν αδυνατούσε να σκοράρει, η Γκλάντμπαχ βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει. Έπειτα από αντεπίθεση και λάθος του Ουπαμεκανό, ο Τουράμ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και τιμώρησε τους σπάταλους Βαυαρούς (43΄) για το 0-1. Στο β΄μέρος η Μπάγερν προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο εξαιρετικός Ζόμερ - με αποκορύφωμα τη σπουδαία διπλή επέμβαση στον Μανέ στο 62΄- κρατούσε όρθια τη Γκλάντμπαχ. Τελικά στο 85΄ο Σανέ «τρύπωσε» ανάμεσα σε... δέκα αντιπάλους μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλάσε βρήκε τη λύση στον αμυντικό γρίφο των Πουλαριών, γλιτώνοντας έστω τον βαθμό.

Η κακή παράδοση ωστόσο της Μπάγερν απέναντι στην Γκλάντμπαχ συνεχίστηκε και φέτος, αφού για ακόμα μια φορά οι Βαυαροί είδαν τον κακό τους δαίμονα να τους προσγειώνει απότομα στο πρωτάθλημα και να τους... χαρίζει ως συγκάτοικο στην κορυφή την φιλόδοξη Ουνιόν Βερολίνου.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ντέιβις, Κίμιχ, Ζάμπιτσερ (68΄Μουσιάλα), Σανέ (85΄Ντε Λιχτ), Κομάν, Μανέ (67΄ Γκνάμπρι), Μίλερ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα