Ενκουνκού: Ψηφίστηκε παίκτης του μήνα για τέταρτη φορά σε μία σεζόν κι έκανε ρεκόρ στη Bundesliga

Ενκουνκού: Ψηφίστηκε παίκτης του μήνα για τέταρτη φορά σε μία σεζόν κι έκανε ρεκόρ στη Bundesliga

Κώστας Τόπας
Ενκουνκού: Ψηφίστηκε παίκτης του μήνα για τέταρτη φορά σε μία σεζόν κι έκανε ρεκόρ στη Bundesliga

bet365

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού στην Λειψία σπάει κάθε ρεκόρ στη Bundesliga, καθώς με τα 20 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του μήνα για τέταρτη φορά σε μία σεζόν.

Ο 24χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός διανύει μία τρομερή σεζόν στα γήπεδα της Bundesliga. Εως τώρα έχει καταφέρει να σκοράρει 34 γκολ σε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί η ομάδα του να μην τα κατάφερε στο Europa League και να γνώρισε τον αποκλεισμό λίγο πριν το τελικό, ωστόσο οι «ταύροι» ποντάρουν στον Κρίστοφερ Ενκουνκού για επιτυχίες στο προσεχές μέλλον.

Ο νεαρός αστέρας ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης του μήνα της Bundesliga για τον Απρίλιο, κατά τον οποίο σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ. Ο Ενκουνκού λαμβάνει αυτό το βραβείο για τρίτη συνεχόμενη φορά, αφού έχει ήδη αναδειχθεί παίκτης του μήνα για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Πλέον μετράει τέσσερα τρόπαια, προσθέτοντας αυτό του Οκτωβρίου, ρεκόρ για παίκτη της Bundesliga από την εισαγωγή αυτού του βραβείου στο γερμανικό πρωτάθλημα το 2018.

Ο Γάλλος διεθνής είναι ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα (20 γκολ) και δεύτερος σε ασίστ (13), πίσω από τον Τόμας Μίλερ (17 ασίστ). Οι τρομερές του εμφανίσεις έχουν προσελκύσει αναπόφευκτα το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης. Αν και η Λειψία έχει ήδη κλείσει την πόρτα σε μια πιθανή αποχώρηση το αυτό το καλοκαίρι, ο Ενκουνκού, με συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τον γερμανικό σύλλογο, δεν θα ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενη αποχώρησή του από τους «ταύρους». Η Τσέλσι, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα παρακολουθούν την περίπτωση του Γάλλου, ο οποίος εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα