Ντόρτμουντ - Λειψία 1-4: Διασυρμός μπροστά σε γεμάτο «Κίτρινο Τείχος» (vid)

Newsroom
Ντόρτμουντ - Λειψία 1-4: Διασυρμός μπροστά σε γεμάτο «Κίτρινο Τείχος» (vid)

bet365

Νέα εντός έδρας ταπείνωση για τη Ντόρτμουντ, η Λειψία απέδρασε με τεσσάρα χάρη στους Ενκουνκού-Λάιμερ (1-4) και χάλασε το «πάρτι» του Κίτρινου Τείχους που γέμισε μετά από 763 ημέρες!

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το βαρύ 2-5 με «θύτη» τη Λεβερκούζεν, που είχε συγκεντρώσει τα πρώτα «νέφη» πάνω από το μέλλον του Μάρκο Ρόζε στον σύλλογο. Είχε ακολουθήσει τότε και το εξίσου εμφατικό 2-4 στην Ευρώπη, κόντρα στη Ρέιντζερς. Η Ντόρτμουντ, όμως, φαινόταν να έχει ισορροπήσει, χτίζοντας αήττητο σερί έξι αγώνων πριν το διάλειμμα των εθνικών ομάδων. Ωστόσο, ό,τι έχτισε... έχτισε. Γιατί οι μαινόμενοι Ταύροι της Λειψίας επανέφεραν τους Βεστφαλούς στο σημείο μηδέν, προσθέτοντας άλλη μια συντριβή στο φετινό ενεργητικό τους. Με τους Λάινερ και Ενκουνκού απόλυτους πρωταγωνιστές, η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο επικράτησε με 4-1 στο «Signal Iduna Park», το οποίο είχε βάλει τα... καλά του, γεμίζοντας στο 100% από 81.365 φιλάθλους μετά από 763 ημέρες!

Τι κι αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε στην αρχική 11άδα σε εντός έδρας παιχνίδι μετά τις 14 Ιανουαρίου; Η Μπορούσια παραδόθηκε από το πρώτο μέρος στις ορέξεις των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν σε τρομερή βραδιά τον Κόνραντ Λάιμερ. Ο Αυστριακός χαφ σκόραρε δις μέσα σε εννέα λεπτά (21', 30') και σαν να μην έφτανε το 0-2 του ημιχρόνου, μοίρασε και ασίστ στον Κρίστοφερ Ενκουνκού για το 0-3 στο 58' (ο Γάλλος είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ)!

Ανήμπορη να δημιουργήσει, χωρίς ενέργεια, η Ντόρτμουντ το μόνο που μπόρεσε να προβάλει ήταν η μείωση του σκορ στο 84' με γκολ του Μάλεν, στη μοναδική της τελική εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο! Το εύρος της ήττας, όμως, επεκτάθηκε ξανά στα όρια της «συντριβής», χάρη στο γκολ του Όλμο στο 86' από τη δεύτερη ασίστ του Ενκουνκού, «παγώνοντας» για τα καλά το Κίτρινο Τείχος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα