Ανατροπή σωτηρίας για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, ξέσπασε κι ελπίζει η Χέρτα

Newsroom
Ανατροπή σωτηρίας για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, ξέσπασε κι ελπίζει η Χέρτα

bet365

Αλύγιστη η Στουτγκάρδη του (βασικού) Μαυροπάνου, έφερε τούμπα το ντέρμπι παραμονής κόντρα στην Άουγκσμπουργκ (3-2) στο 85΄ και πήρε τρίποντο... σωτηρίας. Ξέσπασαν Χέρτα και Μάιντς, «κόλλησε» η Φράιμπουργκ.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πήρε η Στουτγκάρδη, καθώς επικράτησε εντός έδρας με ανατροπή της Άουγκσμπουργκ με 3-2, ανέβηκε στη 14η θέση με 26 βαθμούς και πλέον έχει την ισοβαθμία με τους Βαυαρούς, όπως έχει και με τη Χέρτα. Βασικός και αναντικατάστατος ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, Ντίνος Μαυροπάνος. Ο Χαν άνοιξε το σκορ στο 6'για τους φιλοξενούμενους, ο Άντον ισοφάρισε στο 44, και ο Γκρέγκοριτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Άουγκσμπουργκ στο 45+1'. Ο Μαρμούς ισοφάρισε για τους Σουηβούς στο 79' και ο Τιάγκο στο 85' διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και χάρισε την ομάδα του μια νίκη «οξυγόνο». Η Στουτγκάρδη έχει πάρει επτά βαθμούς στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, καθώς έχει νικήσει Γκλάντμπαχ - Άουγκσμπουργκ, ενώ είχε αποσπάσει τον βαθμό στο 90' κόντρα στην Ουνιόν.

Η Μάιντς συνέτριψε την Αρμίνια του βασικού Βασιλειάδη

Μετά από δύο ήττες κόντρα σε Ουνιόν και Ντόρτμουντ η Μάιντς επέστρεψε στις νίκες, αφού συνέτριψε εντός έδρας της Αρμίνια Μπίλεφελντ με 4-0. Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο διεθνής χαφ Σεμπάστιαν Βασιλειάδης, ο οποίος έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στα 27 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού με τον Μπάρκνταρντ. Ο Νιακατέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 65' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 75' ο Μπάρκνταρντ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σκοράροντας από τα έντεκα βήματα και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Η Μάιντς κέρδισε και τρίτο πέναλτι, στο 79' με τον Ινγκβάρστεν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το θριαμβευτικό 4-0, με τους γηπεδούχους να γίνονται η πρώτη ομάδα που σκοράρει τρία γκολ με τρεις εκτελέσεις πέναλτι με ισάριθμούς διαφορετικούς σκόρερ. Η Μάιντς είναι 9η με 37 βαθμούς, ενώ η Αρμίνια παραμένει προτελευταία με 25.

Ξέσπασε η Χέρτα στο ντεμπούτο του Μάγκατ

Μετρούσε τη μια ήττα πίσω από την άλλη, αλλά στο ντεμπούτο του Φέλιξ Μάγκατ κατάφερε να κάνει τη διαφορά! Έπειτα από πέντε σερί αγωνιστικές χωρίς βαθμό, η Χέρτα ισοπέδωσε 3-0 την Χόφενχαϊμ στο Βερολίνο και πήρε πολύτιμη ανάσα ενόψει των επόμενων «μαχών» που θα καθορίσουν την παραμονή της στην κατηγορία. Αφού ο Σταρκ άνοιξε το σκορ στο 39΄και έβαλε το νερό στο αυλάκι, η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας δεν κοίταξε ποτέ πίσω και με δυο ακόμη γκολ στο δεύτερο μέρος με σκόρερ τους Μπελφοντίλ (63΄) και Τουσάρ (74΄) πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στην Χόφενχαϊμ και την εξόρισε παράλληλα εκτός τετράδας.

«Κόλλησε» κόντρα στην ουραγό η Φράιμπουργκ

Ανεπανάληπτη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα της Χόφενχαιμ και να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα της τετράδας έχασε η Φράιμπουργκ. Μπορεί να κυριάρχησαν απέναντι στην ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα. Ένα αποτέλεσμα που δεδομένα μόνο ιδανικό δεν ήταν για τη Φράιμπουργκ, όμως ήταν αρκετό να την κρατήσει (για την ώρα) στην πρώτη τετράδα της Bundesliga, έναν βαθμό πάνω από τις Λειψία και Χόφενχαϊμ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα