Χόφενχαϊμ - Μπάγερν 1-1: «Φρέναραν» απότομα οι Βαυαροί, διπλή ευκαιρία για Ντόρτμουντ (vid)

Newsroom
Χόφενχαϊμ - Μπάγερν 1-1: «Φρέναραν» απότομα οι Βαυαροί, διπλή ευκαιρία για Ντόρτμουντ (vid)

bet365

Η Μπάγερν εξάντλησε την επιθετική μηχανή της κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ (7-1) και «μπλόκαρε» απότομα απέναντι στη Χόφενχαϊμ (1-1) παρά τη σωρεία φάσεων, δίνοντας την ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να πλησιάσει στο -4. Φράιμπουργκ για τετράδα, πολύτιμος βαθμός για τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου.

«Εκκωφαντική» στην Ευρώπη και τη ρεβάνς κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, δύστοκη επιθετικά και ανήμπορη να νικήσει για δεύτερο σερί ματς στη Bundesliga. Η Μπάγερν προσγειώθηκε απότομα στην έδρα της Χόφενχαϊμ, σε ένα ματς με δύο ακυρωθέντα γκολ από τον Τόμας Μίλερ και «βροχή» από ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες που έληξε τελικά με το λιτό 1-1.

Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες, η οποία πέρυσι είχε φιλοδωρήσει με τεσσάρα εντός έδρας τους Βαυαρούς, έδειξε γιατί παίζει δυνατά και σταθερά από την αρχή της σεζόν για την πρώτη τετράδα, παίρνοντας, μάλιστα, προβάδισμα στο 32’ χάρη σε γκολ του Μπαουμγκάρντνερ. Τα δύσκολα φάνηκαν από νωρίς για τη Μπάγερν η οποία τελείωσε το ημίχρονο με τέσσερις τελικές εντός εστίας, δύο γκολ του Μίλερ (27’, 42’) που δεν μέτρησαν ποτέ λόγω οφσάιντ και χρειάστηκε να φτάσει στο 45+3’ για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με δύσκολη «καρφωτή» κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Κίμιχ. Ο Πολωνός έφτασε έτσι τα 29 γκολ στη φετινή Bundesliga, τα 17 εκ των οποίων εκτός έδρας ισοφαρίζοντας από την 26η αγωνιστική το all-time ρεκόρ που κρατούν οι Γιουπ Χάινκες και Τίμο Βέρνερ!

Ο γρήγορος ρυθμός και οι εκατέρωθεν φάσεις συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, ο Αντρέι Κράμαριτς θα μπορούσε να έχει πετύχει χατ-τρικ αλλά έμεινε στο μηδέν χάρη στη συμβολή του Μάνουελ Νόιερ και οι Βαυαροί έχασαν με τη σειρά τους τις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που είχαν μέχρι το φινάλε. Το 1-1 και το νέο «στραβοπάτημα» των πρωταθλητών δίνει, λοιπόν, μία τελευταία κι άνευ προηγουμένου ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να… ζωντανέψει την υπόθεση «πρωτάθλημα», αφού αν κερδίσει το ματς της αγωνιστικής κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ και το εξ αναβολής που ακολουθεί κόντρα στη Μάιντς, θα φτάσει στο -4 οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Ερναντέζ, Γκνάμπρι, Κίμιχ, Μουσιάλα (81’ Ζάμπιτσερ), Κομάν, Μίλερ (81’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ, Λεβαντόφσκι

Γερά για Champions League η Φράιμπουργκ με νίκη στο 87'

Η Φράιμπουργκ δεν αστειεύεται φέτος και όσο περνούν οι αγωνιστικές βγάζει «μέταλλο» ομάδας έτοιμης για την τετράδα. Με «χρυσό» γκολ του Σλότερμπεκ στο 87’, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ υπέταξε τη Βόλφσμπουργκ και πήρε σπουδαίο τρίποντο (3-2) με στόχο την έξοδο στο Champions League, παρά το ότι έχασε προβάδισμα δύο τερμάτων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιτσέντζο Γκρίφο ανέλαβε δράση για να στρώσει τα θεμέλια νίκης των Αετών από το πρώτο μέρος, με δύο γκολ στο 7’ και το 44’. Ωστόσο, οι Λύκοι σάλπισαν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μέρος, μείωσαν πρώτα με τον Κρούζε στο 52’ και στο 84’ «πάγωσαν» τους γηπεδούχους με σκόρερ τον δημιουργό του πρώτου γκολ, Άρνολντ (2-2). Την τελευταία λέξη, όμως, την είπε η Φράιμπουργκ και ο Σλότερμπερκ, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη που την έστειλε 4η, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη Χόφενχαϊμ και +3 από τη Λειψία με ματς περισσότερο.

«Χρυσός» βαθμός για Μαυροπάνο-Στουτγκάρδη στο 90'

Όλα έδειχναν βέβαιη ήττα για τη Στουτγκάρδη, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές δίνει «μάχη» για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, ο Σάσα Κάλαϊτζιτς ήταν ξανά στο σωστό σημείο τη σωστή και πιο κρίσιμη στιγμή για τους Σουηβούς, για να χαρίσει πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου (1-1). Οι πρωτευουσιάνοι πήραν προβάδισμα στο 41’, όταν ο Ντίνος Μαυροπάνος (βασικός, έγινε αλλαγή στο 59’) υπέπεσε σε χέρι εντός περιοχής και ο Αβονιγί εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0. Εύκολα ή δύσκολα, οι γηπεδούχοι κρατούσαν «σφιχτά» το υπέρ τους σκορ, αλλά ο δίμετρος Αυστριακός φορ σκόραρε στο 90’ και ξελάσπωσε τη Στουτγκάρδη, όπως είχε κάνει και την περασμένη αγωνιστική στο 83’ για τη νίκη απέναντι στη Γκλάντμπαχ (από ασίστ του ίδιου παίκτη, Σόσα)! Έτσι, η ομάδα του Έλληνα στόπερ έπιασε προσωρινά τη Χέρτα και προσωρινά βρίσκεται στη 16η θέση που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα