Bundesliga: Τριάρες... Champions League για Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ (vid)

Newsroom
Bundesliga: Τριάρες... Champions League για Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ (vid)

bet365

Η Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες με άνεση επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ (3-0), η Φράιμπουργκ επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Χέρτα κι αμφότερες συνεχίζουν να βρίσκονται σταθερά στην πρώτη τετράδα. Χ-αμένος κόπος για Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ.

Αετοί για Champions League... εν δράσει. Η Φράιμπουργκ του Κρίστιαν Στράιχ συνέχισε την πορεία τετράδας που διαγράφει τη φετινή σεζόν, επικρατώντας της παραπαίουσας Χέρτα Βερολίνου πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-0. Το γκολ του Γκρίφο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από το 12' έδωσε φτερά νίκης στους Αετούς, οι οποίοι κινδύνευσαν να ισοφαριστούν στο δεύτερο μέρος, αλλά με δύο γκολ από Σάντε (83') και Χόλερ (86') σφράγισαν με συνοπτικές διαδικασίες το τρίποντο στο φινάλε. Έτσι, η Φράιμπουργκ έπιασε ξανά τη Χόφενχαϊμ στους 40 βαθμούς και προς το παρόν είναι 4η, διατηρώντας πάντα ελπίδες για το επόμενο Champions League. Αντίθετα, η Χέρτα έμεινε στο όριο της επικίνδυνης ζώνης και κινδυνεύει να υποχωρήσει στη 16η θέση.

Επιστροφή στις νίκες με Ντιαμπί για Λεβερκούζεν

Γκέλα ήταν και πάει αυτή κόντρα στη Μάιντζ για τη Λεβερκούζεν, η οποία διόρθωσε την ανορθογραφία της προηγούμενης αγωνιστικής με τριάρα απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ (3-0) και διατήρησε τη διαφορά της στο +4 από τη Φράιμπουργκ. Με πρωταγωνιστή τον Ντιαμπί που πέτυχε δυο γκολ στο δεύτερο μέρος (57΄, 81΄), οι Ασπιρίνες «καθάρισαν» εύκολα τους φιλοξενούμενους που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Βασιλειάδη στο αρχικό σχήμα. Το δρόμο της νίκης πάντως άνοιξε ο Αλάριο στο 30', προτού ακολουθήσουν τα δυο «τεμάχια» του Ντιαμπί στην επανάληψη που έθεσαν τέλος στη σεμνή τελετή.

Χ-αμένος κόπος για Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ

Ήθελαν και οι δύο τη νίκη για να ξεφύγουν από το «τρενάκι του τρόμου» που οδηγεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Τελικά, δεν την πήρε καμια τους, αφού Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ, οι «under-achievers» της φετινής Bundesliga έμειναν στο 2-2, με τα Πουλάρια να αγγίζουν, αλλά να μην ολοκληρώνουν τη σπουδαία ανατροπή. Οι Λύκοι έκαναν ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο, ωθώντας το σύνολο του υπ' ατμόν Άντι Χίτερ στα «σχοινιά». Βιντ στο 6' και Μπορνόβ στο 33' χάρισαν προβάδισμα δύο τερμάτων κι όλα έδειχναν πως η Γκλάντμπαχ θα υποπέσει σε άλλη μια ήττα με κάτω τα χέρια. Ο Μάρκους Τιράμ, όμως, μείωσε για τα Πουλάρια στο 42' και η αποβολή του Λακρουά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 70' άλλαξαν τα δεδομένα, βοηθώντας τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν με τον Εμπολό οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Μάλιστα, προς στιγμήν η Γκλάντμπαχ πανηγύρισε την ανατροπή, αλλά το γκολ του Γκίντερ στο 90+1' ακυρώθηκε μέσω VAR. Σταθερά, λοιπόν, σε επικίνδυνα «νερά» οι δύο ομάδες, στο +6 και το +5 αντίστοιχα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βαθμός για Γκρόιτερ


Κάθε βαθμός είναι σημαντικός για την Γκρόιτερ Φιρτ στη φετινή Bundesliga. Οι νεοφώτιστοι πήραν «θάρρος» από τη νίκη επί της Χέρτα και το... ένα ημίχρονο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και κατάφεραν να πάρουν και τον βαθμό απέναντι στην Κολωνία που «μάχεται» για την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο Κάιντς έβαλε μπροστά τους Τράγους στο 53', ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Γκρίσμπεκ στο 69' και κράτησαν τον βαθμό ως το τέλος, αλλά ακόμα απέχουν αρκετά από τη 16η θέση (-8).

Φουλάρει ξανά για Ευρώπη η Ουνιόν, 3-1 τη Μάιντζ

Μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, η Ουνιόν βρήκε και πάλι τον δρόμο της προς τις επιτυχίες. Χάρη σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση απέναντι στη Μάιντζ, η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε 3-1 και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη εξάδα! Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε μόλις στο 8΄ο Χαραγκούτσι, με τον Μπέκερ να διπλασιάζει τα τέρματα της Ουνιόν στο 56΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η αποβολή του Κορ από πλευράς Μάιντζ έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για την Ουνιόν που έφτασε και και σε τρίτο γκολ με Αβονίγι. Το μόνο που κατάφεραν τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με τον Μπουργκζοργκ στις καθυστερήσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα