Ντόρτμουντ - Γκρόιτερ Φιρτ 3-0: Με Χάαλαντ συνεχίζει την καταδίωξη

Newsroom
Ντόρτμουντ - Γκρόιτερ Φιρτ 3-0: Με Χάαλαντ συνεχίζει την καταδίωξη

bet365

Ο ρέκορντμαν Χάαλαντ είχε κέφια απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, σημείωσε δυο γκολ και κράτησε την Ντόρτμουντ (3-0) στην... πλάτη της πρωτοπόρου Μπάγερν. Δεν έφτανε ο Σικ για τη Λεβερκούζεν, έχασε έδαφος η Φράιμπουργκ.

Χρειάστηκε να παρέλθουν 55 χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ. Τα 29 γκολ που είχε σημειώσει στη Bundesliga ο Λόταρ Έμεριχ σε ένα ημερολογιακό έτος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ έμοιαζε ως ακατόρθωτο επίτευγμα, όμως τελικά το μόνο που χρειάστηκε ήταν η... αλαζονεία ενός 21χρονου Νορβηγού για να τον αφήσει για πάντα δεύτερο! Με «ντοπιέτα» απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021 θέτοντας νέο ορόσημο στην ιστορία της Ντόρτμουντ, την οποία οδήγησε σε άνετη νίκη (3-0) που την κράτησε στο -6 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Το πρώτο χτύπημα του Νορβηγού ήρθε στο 33΄από το σημείο του πέναλτι, με τον ίδιο να γράφει το 2-0 στο 82'. Επτά λεπτά αργότερα ο Μάλεν έβαλε το κερασάκι στη τούρτα και σφράγισε το τρίποντο απέναντι στην ουραγό, επαναφέροντας παράλληλα τους Βεστφαλούς σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων.

Ούτε τώρα η Λεβερκούζεν...

Η «πεντάρα» που την κέρασε η Άιντραχτ την προηγούμενη αγωνιστική φαίνεται πως άφησε τα σημάδια της πάνω στην Λεβερκούζεν, η οποία για δεύτερο σερί ματς έμεινε μακριά από τη νίκη. Τι κι αν ο Πάτρικ Σικ ήταν πάλι killer μπροστά από την αντίπαλη εστία; Οι Ασπιρίνες βρήκαν τον... τρόπο να ισοφαριστούν στο τελευταίο δεκάλεπτο από τη Χόφενχαϊμ (2-2), πετώντας το προβάδισμα με διαφορά δυο γκολ που τους είχε χαρίσει ο Τσέχος και μοιραία αρκέστηκαν στον βαθμό. Το διπλό χτύπημα του εντυπωσιακού τη φετινή σεζόν Σικ (37, 63΄) έδειχνε να ξεκαθαρίζει από νωρίς τα πράγματα, όμως οι φιλοξενούμενοι επιφύλασσαν την έκπληξη για το τέλος. Αρχικά στο 80΄με τον Στίλερ και ύστερα με γκολ του Νταμπούρ (83΄) η Χόφενχαϊμ επέστρεψε από την κόλαση και απέσπασε την ισοπαλία απέναντι στις Ασπιρίνες, με τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία να παραμένει στον ένα πόντο.

Έχασαν έδαφος Λειψία και Φράιμπουργκ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Άουγκσμπουργκ και Λειψία με το τελικό 1-1 να οριστικοποιεί την μοιρασιά. Οι Ταύροι κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Αντρέ Σίλβα (19΄), όμως ο Καλιγκιούρι (86΄) είχε την απάντηση για τους γηπεδούχους και φρέναρε την πορεία της Λειψίας προς τις ευρωπαϊκές θέσεις. Την ίδια ώρα Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ έμειναν στο μηδέν στη γερμανική πρωτεύουσα (0-0), αποτέλεσμα που στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια των φιλοξενούμενων να αναρριχηθούν στην 3η θέση.

Η βαθμολογία της Bundesliga:

Bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα