Bundesliga: Γκέλα για Άιντραχτ, σούπερ Μπόχουμ με Λαμπρόπουλο-Σταφυλίδη, «εφτάρα» η Λεβερκούζεν (vids)

Newsroom
Bundesliga: Γκέλα για Άιντραχτ, σούπερ Μπόχουμ με Λαμπρόπουλο-Σταφυλίδη, «εφτάρα» η Λεβερκούζεν (vids)

bet365

Επιστροφή στις ήττες για την Άιντραχτ, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με ανατροπή από τη Χόφενχαϊμ. Νίκη και πιο κοντά στην εξάδα η Μπόχουμ με βασικούς Λαμπρόπουλο-Σταφυλίδη, «υπερηχητική» εφτάρα η Μπάγερν.

Λίγες μέρες πριν την καθοριστική τελευταία αγωνιστικη στο Europa League που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης «έσβησε» το αήττητο σερί του τελευταίου μήνα, γνωρίζοντας ήττα με ανατροπή από τη Χόφενχαϊμ που πάτησε τετράδα! Οι Αετοί προηγήθηκαν με τον Σάντος Μπορέ στο 15', αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν υποδειγματικά, ανατρέποντας την κατάσταση πριν το 30' με Γκάιγκερ (24') και Ριτέρ (30'). Ο Σαμασέκου έγραψε το 3-1 στο 59', η Άιντραχτ μείωσε με τον Πασιένσια στο 72' αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την ήττα, που την κράτησε σε «ρηχά νερά».

«Επτάστερη» Λεβερκούζεν με ιστορικό καρέ Σικ

Δίχως έλεος... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η νοοτροπία που υιοθέτησε η Λεβερκούζεν απέναντι στην Γκρόιτερ Φίρτ, με τις Ασπιρίνες να διαλύουν τους Βαυαρούς με τον εκκωφαντικό 7-1. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν χτίσει ήδη βάσεις ευρείας νίκης χάρη στα γκολ των Αντλί (12΄), Ταπσόμπα (17΄) και Χίνκαπι (45') για το 3-1 (μείωσε ο Ντζούτζιακ στο 33΄) και στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Πάτρικ Σικ. Με ένα απίθανο καρέ τερμάτων (49΄, 69΄, 74΄, 76΄) ο Τσέχος έγραψε απόλυτη ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης ever της Λεβερκούζεν που σημειώνει τέσσερα γκολ σε αγώνα της Bundesliga! Κάπως έτσι οι Ασπιρίνες πήραν το τρίποντο με... πομπώδες τρόπο και διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διπλό-«χρυσάφι» για Μπόχουμ με Λαμπρόπουλο - Σταφυλίδη

Το άγχος για τη σωτηρία αποδεικνύεται... δημιουργικό για τη Μπόχουμ και το ελληνικό της δίδυμο. Η ομάδα των Βασίλη Λαμπρόπουλου και Κώστα Σταφυλίδη πήρε το δεύτερο διπλό της στη φετινή Bundesliga, περνώντας με 3-2 από την έδρα της Άουγκμσπουργκ και απομακρύνθηκε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη (+6), φτάνοντας πιο κοντά στην πρώτη εξάδα! Με τρία γκολ από το πρώτο μέρος και σκόρερ τους Πόλτερ (23', 45+2'), Χόλτμαν, οι Βαυαροί που είχαν και τους δύο Έλληνες βασικούς για όλο το 90λεπτο «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο 86' με τον Καλιγκιούρι (είχε μειώσει σε 1-3 ο Γκρέγκοριτς), όμως, το 2-3 έμεινε μέχρι τέλους.

Ο βαθμός δεν αρκεί για την Αρμίνια

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Αρμίνια Μπίλεφελντ - Κολωνία, με το τελικό 1-1 να μην ικανοποιεί καμία εκ των δυο. Παρά το προβάδισμα των Κριαριών με τον Οζκάν (17΄), οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Λάσμε (60΄). Παρά τις προσπάθειες αμφότερων, τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ με την Αρμίνια να παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη και την Κολωνία να περιορίζεται στην 9η θέση της Bundesliga.

Ξέσπασε η Μάιντζ κόντρα στους Λύκους

Νίκη που την έφερε μια ανάσα από τις ευρωπαϊκές θέσεις πήρε η Μάιντζ, η οποία επικράτησε 3-0 της Βόλφσμουργκ και στην προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα (7η). Ο τρόπος μάλιστα που επετεύχθη το τρίποντο ήταν ιστορικός. Μόλις στα τέσσερα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι προηγούνταν 2-0 χάρη στα τέρματα των Μπούρκαρντ (2΄) και Στακ (4΄), κάτι που κατάφεραν για πρώτη φορά ever στην Bundesliga. Το αυτογκόλ του Λακρουά στο 90΄υπέγραψε τον θρίαμβο των γηπεδούχων έναντι των Λύκων που έπεσαν στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Περισσότερα σε λίγο...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα