Ντόρτμουντ - Μπάγερν: Οι Βεστφαλοί κοιτάζουν στα μάτια τους Βαυαρούς!

Newsroom
Ντόρτμουντ - Μπάγερν: Οι Βεστφαλοί κοιτάζουν στα μάτια τους Βαυαρούς!

bet365

Κίτρινο τείχος απέναντι σε βαυαρική μηχανή... Ντόρτμουντ και Μπάγερν ετοιμάζονται για το πρώτο Klassiker της σεζόν και τα «κανόνια» στην αιχμή του δόρατος υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά!

Η μάχη για την πρώτη θέση στη Bundesliga κορυφώνεται το απόγευμα του Σαββάτου (4/12), με τη Μπάγερν Μονάχου να ταξιδεύει στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για να αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Με έναν μόλις βαθμό να χωρίζει τους δυο μονομάχους, οι Βαυαροί θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη που θα τους πάει στο +4 από τους διώκτες τους, ενώ η Ντόρτμουντ αναζητά το τρίποντο που θα εκθρονίσει το σύνολο του Νάγκελσμαν και θα την στείλει στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά το έργο της Μπορούσια μόνο εύκολο δεν πρέπει να θεωρείται. Εξάλλου οι έξι σερί νίκες της Μπάγερν από το 2019 στα μεταξύ τους ντέρμπι ξεδιαλύνουν το τοπίο γύρω από το φαβορί, με τους Βαυαρούς (ειδικά) τα τελευταία χρόνια να έχουν πάρει τον αέρα τον ατίθασων Βεστφαλών.

Ακόμα κι έτσι όμως ο Μάρκο Ρόζε έχει σοβαρούς λόγους να χαμογελά... Πέρα από τα πρόσφατα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν τη μεγάλη αντίπαλο, ο Γερμανός τεχνικός είδε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να επιστρέφει την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και μόλις οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι να αποδεικνύει ξανά την ατέρμονη αγάπη του με τα αντίπαλα δίχτυα. Κι αν υποθέσουμε πως ο Νορβηγός επιστρέφει... διψασμένος για να καλύψει το χαμένο έδαφος λόγω του τραυματισμού του, τότε οι Βεστφαλοί δεδομένα έχουν έναν ξεκάθαρο άσο στο μανίκι τους για να σπάσουν επιτέλους αυτή την μακρόσυρτη κατάρα.

Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν φέτος δεν αστειεύεται. Με 42 γκολ σε 13 ματς (10 περισσότερα από τους Βεστφαλούς) συνεχίζει να τρομοκρατεί τα αντίπαλα δίχτυα και σπέρνει τον όλεθρο στην πορεία της προς την δέκατη σερί κατάκτηση της σαλατιέρας. Και ως... μονάρχης οφείλει σε κάθε περίπτωση να βάζει στη θέση τους από νωρίς τους επίδοξους διαδόχους της στον γερμανικό θρόνο. Σαν μια αυτοκράτειρα λοιπόν που σέβεται τον εαυτό της, η Μπάγερν έχει και το δικό της υπερόπλο. Το όνομά του γνωστό, συνώνυμο της λέξης «γκολ» που πριν από μερικές ημέρες απείχε μόλις 33 ψήφους μακριά από την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «τρομάζει» και τη φετινή σεζόν, οδηγεί τους Βαυαρούς σε νέες απάτητες κορυφές και η προσωπική μονομαχία του με τον Έρλινγκ Χάαλαντ αναμένεται να καθορίσει σε τεράστιο βαθμό τον νικητή του «Klassiker».

Λεβαντόφσκι vs Χάαλαντ: Δυο καπνισμένες κάννες

Πως θα μπορούσες να περιγράψεις ένα είδος τέχνης με αριθμούς; Εξάλλου αν το φιλοσοφήσει κανείς, αυτός ο άρρηκτος δεσμός που έχουν αμφότεροι με τα αντίπαλα δίχτυα δεν γίνεται να εξηγηθεί, ούτε να μεταφραστεί πλήρως με απτά νούμερα. Ακόμα κι έτσι όμως τα... μαθηματικά είναι ικανά να αποδώσουν με σαφήνεια τη γενική εικόνα. Και το κοινό κάδρο είναι γεμάτο από γκολ. Από... πολλά γκολ. Συνδυαστικά, οι δυο αρχισκόρερ έχουν πληγώσει τα αντίπαλα δίχτυα 89 φορές μέσα στο 2021 και κατά πάσα πιθανότητα αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι το τέλος του έτους.

Εκείνος όμως που ευθύνεται για τη μερίδα του λέοντος είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο απίθανος Πολωνός που έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με 41 γκολ την περσινή σεζόν στην Bundeliga συνεχίζει ακάθεκτος να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα και τη δεδομένη στιγμή το κοντέρ έχει σταματήσει στα 51 γκολ σε 40 εμφανίσεις από την αρχή της χρονιάς.

Από την άλλη ο Χάαλαντ μπορεί να βαδίζει στα χνάρια του, να παραμένει εξωπραγματικός βάσει του νεαρού της ηλικίας του (21 χρονών) όμως ακόμα έχει... ψωμιά για να φτάσει το βαρύ «πυροβολικό» της Μπάγερν. Και καλύτερη απόδειξη γι΄αυτό αποτελεί το γεγονός πως έχει σκοράρει συνολικά 38 φορές σε ισάριθμες συμμετοχές με την Ντόρτμουντ μέσα στο 2021, 13 γκολ λιγότερα δηλαδή από τον 33χρονο φορ.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν, οι αριθμοί παίζουν μπάλα

  • Ντόρτμουντ και Μπάγερν έχουν συναντηθεί 129 φορές, τις περισσότερες φορές από κάθε άλλο ζευγάρι στη Bundesliga. Oι Βαυαροί έχουν χάσει 32 φορές από τους Βεστφαλούς, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Γερμανία.
  • Η Μπάγερν μετρά έξι διαδοχικές νίκες κόντρα στη Ντόρτμουντ. Ποτέ άλλοτε μια ομάδα δεν κατάφερε ένα τόσο μεγάλο σερί νικών σε αυτό το ζευγάρι.
  • Με 30 βαθμούς έπειτα από 13 αγώνες, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πραγματοποιεί την τρίτη της καλύτερη σεζόν στην Βundesliga από την εισαγωγή τριών βαθμών στη νίκη. Είχε περισσότερους βαθμούς σε αυτό το στάδιο μόνο τη σεζόν 2010-11 (34) και το 2018-19 (33).
  • Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε τη σεζόν με επτά εντός έδρας νίκες για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Βundesliga. Από την περσινή σεζόν μετρά συνολικά 11 διαδοχικές επιτυχίες και αν κερδίσει τη Μπάγερν τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ (12 νικών) από το 1994.
  • Με 31 βαθμούς έπειτα από 13 αγώνες, η Μπάγερν πραγματοποιεί την καλύτερή της σεζόν στη Βundesliga από τη σεζόν 2015-16 και την αποχαιρετιστήρια σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα (37 βαθμούς). Επίσης, μετρά 42 γκολ μετά από 13 αγώνες που έχουν ξεπεραστεί μόνο μία φορά στην ιστορία της Bundesliga: από την ίδια την Μπάγερν το 1976-77 (44).
  • Η Μπάγερν δεν κράτησε ανέπαφη την εστία της σε κανένα από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στη Bundesliga. Τη σεζόν 2010-11 είχε 13 σερί εκτός έδρας ματς όπου δέχθηκε γκολ, με τον Φαν Χάαλ να μην αντέχει στον πάγκο…
  • Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική το 50ο του γκολ στη Βundesliga στο 50ο παιχνίδι του στη διοργάνωση σε ηλικία 21 ετών, τεσσάρων μηνών και έξι ημερών.
  • Απέναντι σε καμία ομάδα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από ό,τι εναντίον της Ντόρτμουντ (24, επίσης απέναντι στη Βόλφσμπουργκ). Ο Πολωνός έχει συνολικά 116 εκτός έδρας γκολ στην Bundesliga. Mε το επόμενο εκτός έδρας γκολ του θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κλάους Φίσερ (117).
  • Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, κέρδισε μόνο μία από τις 11 αναμετρήσεις του στη Βundesliga κόντρα στη Ντόρτμουντ (4 ισοπαλίες): 3-1 με την Χόφενχαϊμ τον Μάιο του 2018.

Powered by Quiz Maker

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα