Bundesliga: Έκκληση για όριο 5.000 θεατών στα γήπεδα

Κώστας Τόπας
Bundesliga: Έκκληση για όριο 5.000 θεατών στα γήπεδα

bet365

Η κατάσταση με την μετάλλαξη «όμικρον» του κορονοϊού είναι ανεξέλεγκτη, γι' αυτό και στη Γερμανία ετοιμάζονται για νέα μέτρα, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Το παιχνίδι της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα στην «Αλιάντς Αρένα» για την 6η αγωνιστική του Champions League, θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, λόγω των μέτρων για κορoνοϊό.

Λίγες ώρες αργότερα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ γνωστοποίησε την ακύρωση των 67.000 εισιτηρίων που είχαν πουληθεί για το επερχόμενο ντέρμπι με τη Μπάγερν Μονάχου, αν και γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ντέρμπι αναμένεται να διεξαχθεί μπροστά σε 27.000 φιλάθλους.

Πάντως, ο γνωστός λοιμωξιολόγος, Καρλ Λούτερμπαχ, απήυθηνε έκκληση στην κυβέρνηση του, προκειμένου να μπει ένα όριο στα γήπεδα ολόκληρης της χώρας. Αφορμή στάθηκε η αναμέτρηση της Κολωνίας με την Γκλάντμπαχ, το οποίο διεξήχθη σε κατάμεστο γήπεδο.

«Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι (σ.σ. που επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας). Αλλά συμβάλλει και αυτό. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν έπρεπε να γίνει ποτέ υπό αυτές τις συνθήκες.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ενέκρινε την διεξαγωγή του αγώνα με αυτόν τον τρόπο και από την άλλη απαιτεί συνεχώς αυστηρότερους κανόνες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να έχει περισσότερους από 5.000 θεατές», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα