Μπάγερν - Φράιμπουργκ 2-1: Ο Λέβα σκοράρει αδιάκοπα και «γκρεμίζει» αήττητα (vid)

Μπάγερν - Φράιμπουργκ 2-1: Ο Λέβα σκοράρει αδιάκοπα και «γκρεμίζει» αήττητα (vid)

bet365

Όσο ο Λεβαντόφσκι σκοράρει (δέκατο γκολ σε επτά ματς), η Μπάγερν προχωρά με νίκες στη Bundesliga, αυτή τη φορά υποβάλλοντας τη Φράιμπουργκ στην πρώτη της ήττα στη σεζόν (2-1). Νίκη για Μπόχουμ με βασικούς Λαμπρόπουλο-Σταφυλίδη, τετράδα η Βόλφσμπουργκ.

Δεν είναι κάθε αγωνιστική ημέρα... πάρτι. Κάθε φορά που σκοράρει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, είναι νίκη για τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί υποδέχθηκαν την 3η της βαθμολογίας και μοναδική αήττητη μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές Φράιμπουργκ και με τον Πολωνό σταρ σκόρερ για 13η φορά στη φετινή Bundesliga τής έσπασαν το σερί (2-1), προελαύνοντας πάντα στην κορυφή.

Ο Λέον Γκορέτσκα έδωσε πρώτος το σύνθημα της επικράτησης. Μετά από ασίστ του Τόμας Μίλερ, ο Γερμανός μέσος σκόραρε ξανά μετά τις 3 Οκτωβρίου και τη μοναδική φετινή ήττα της Μπάγερν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά αυτή τη φορά το ματς δεν «στράβωσε». Αντ' αυτού, ο ακόρεστος και πάντα ικανός για το γκολ ακόμη κι όταν η ομάδα του δεν το χρειάζεται, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πρόσθεσε άλλο ένα στον φετινό του λογαριασμό, γράφοντας το 2-0 στο 75'. Με 13 γκολ στη Γερμανία και 8 στο Champions League, πρώτος σε αμφότερες τις λίστες των σκόρερ και με πάνω από 60 μέσα στο 2021 (ο πρώτος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2014), ο «Λέβα» δικαιολογεί και «φωνάζει» σε κάθε ματς ότι αυτή η Χρυσή Μπάλα πρέπει να γίνει δική του.

Οι αξιοπρεπέστατοι κι εντυπωσιακοί Αετοί του Κρίστιαν Στράιχ μείωσαν στο φινάλε με τον Χάμπερερ, δεν είχαν τον χρόνο να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω για να προστατέψουν το αήττητο, αλλά παρέμειναν 3οι και επιβεβαίωσαν ότι είναι μία από τις πιο ισορροπημένες και δυσκολοκατάβλητες ομάδες της Λίγκας.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Σίλε, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (84' Νιανζού), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (71' Τολισό), Κομάν (66' Γκνάμπρι), Μίλερ (71' Μουσιάλα), Σανέ (84' Τσούπο-Μοτίνγκ), Λεβαντόφσκι

Βαθμολογική «ανάσα» για τη Μπόχουμ των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλο

Η Μπόχουμ με βασικούς τους Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλο κατάφερε να πάρει την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, καθώς κέρδισε τη Χοφενχάιμ με 2-0. Με το σημερινό της τρίποντο η ομάδα των δυο διεθνών αμυντικών ανέβηκε στη 12η θέση με 13 βαθμούς. Μετά από μία εξαιρετική σέντρα του Πάντοβιτς ο Νόβονθι άνοιξε το σκορ στο 66'. Η Μπόχουμ είχε την ευκαιρία της να κάνει το 2-0 στο 76', όταν κέρδισε πέναλτι, όμως ο τερματοφύλακας (!) Μάνουελ Ρίμαν που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάντοβιτς με ένα φανταστικό σουτ πίσω από το κέντρο.

Πρώτη νίκη για την Αρμίνια με βασικό Βασιλειάδη

Η Αρμίνια Μπίλεφελντ πήρε το πρώτο της τρίποντο στη φετινή Bundesliga, στην πρώτη συμμετοχή του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη στη βασική ενδεκάδα, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Στουτγκάρδη με 0-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 19' μετά από έξοχο σουτ του Μασαγιά Οκουγκάβα και κατάφεραν να «προστατεύσουν» το προβάδισμα τους μέχρι τέλους. Θυμίζουμε πως για τη Στουτγκάρδη δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας, Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος έχει μείνει και εκτός κλήσεων του Τζον Φαν'τ Σχιπ για τα ερχόμενα παιχνίδια.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα