Έρλινγκ Χάαλαντ: Μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής γκολ (pics & vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής γκολ (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Έρλινγκ Χάαλαντ: Μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής γκολ (pics & vid)

bet365

Στο 21ο έτος της ηλικίας του ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο, μιας και συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα χωρίς αύριο...

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη επί της Ουνιόν Βερολίνου με 4-2. Φυσικά, πρωταγωνιστής δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος, από τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός βρήκε δύο φορές δίχτυα και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φτάσει σε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Χάαλαντ έφτασε τα 10 σε μόλις 8 παιχνίδια τη φετινή σεζόν (!), έχοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Παράλληλα, ο Νορβηγός φορ έφτασε τα 68 τέρματα σε 67 ματς με τους Βεστφαλούς, αριθμός... μαγικός.

Αχόρταγος, μετρημένος και ασταμάτητος

Βέβαια, ο Χάαλαντ είχε προειδοποιήσει τους πάντες στο ντεμπούτο του στο Champions League. Το 2019 αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Σάλτσμπουργκ, ο νεαρός επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σε ηλικία 19 ετών και 58 ημερών, έγινε ο τρίτος νεότερος που σκοράρει τρεις φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Επειτα από εκείνη την εμφάνιση, τα γκολ συνεχίστηκαν από πλευράς Χάαλαντ. Εχει καταφέρει ήδη στα 21 του χρόνια ζωής, να φτάσει τα 11 χατ-τρικ στην καριέρα του. Με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε τους θρύλους του ποδοσφαίρου, Γουέιν Ρούνεϊ, Σάμουελ Ετό και Φερνάντο Τόρες. Από την πλευρά του πάντως ο Χάαλαντ φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένος με τα 12 γκολ σε 15 ματς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, γι' αυτό και σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι θέλει να έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από όσα ματς έχει παίξει.

«Δεν σκοράρω αρκετά γκολ, πιστεύω ότι θα μπορούσα να σκοράρω περισσότερα γκολ από όσα ματς έχω παίξει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Ωστόσο, τα νούμερα του παραμένουν… ασύλληπτα! Μετράει 68 γκολ σε 67 παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, 21 τέρματα σε 17 αγώνες Champions League, 12 σε 15 ματς με την εθνική του ομάδα και 25 τέρματα στα τελευταία 19 ματς που έχει αγωνιστεί. Σύνολο; 130 γκολ σε 179 παιχνίδια στην καριέρα του. Επιπλέον, ο Χάαλαντ μοιράζεται ένα σπουδαίο ρεκόρ με τον Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ. Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι οι μοναδικοί από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που έχουν συμμετοχή σε περισσότερα από 10 τέρματα για την ομάδα τους. Ο Γάλλος στράικερ έχει 11 και ο Νορβηγός φορ των Βεστφαλών 10.

Τα ρεκόρ όμως δεν σταματάνε εδώ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Την Κυριακή (19/09) απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, στην 48η του εμφάνιση στη Bundesliga, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 47 τέρματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ματς Χούμελς έπλεξε το εγκώμιο του συμπαίκτη του, τονίζοντας ότι δουλεύει καθημερινά για να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

«Σκόραρε και με κεφαλιά έτσι;», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός αμυντικός, εκφράζοντας την έκπληξη για τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε ο Χάαλαντ και συνέχισε λέγοντας «Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Εχει τόσες πολλές δεξιότητες, ενώ συνεχίζει να δουλεύει και τις αδυναμίες του. Όταν ήρθε από την Σάλτσμπουργκ, δεν ήταν καλός στον αέρα. Καθίσαμε μαζί στις προπονήσεις και δουλέψαμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Κάθε μέρα δουλειά και τώρα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα. Ξεκάθαρα μια μηχανή των γκολ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «DAZΝ» για τον Χάαλαντ, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Το αβέβαιο μέλλον στη Ντόρτμουντ

Στη Ντόρτμουντ μπορούν να αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχουν στη διάθεσή τους, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ τους, ωστόσο γνωρίζουν ότι το επόμενο καλοκαίρι, ο Χάαλαντ δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα. Οι αριθμοί και οι ασύλληπτες επιδόσεις του μπροστά από την αντίπαλη εστία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, οι οποίοι κάνουν... ουρά προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή του. Πρόσφατα μάλιστα, το όνομά του συνδέθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε περίπτωση που αποχωρούσε ο Κιλιάν Μπαπέ από τους Παριζιάνους, τότε ο Νασέρ Ελ Κελαϊφί θα έκανε την κίνησή του για να τον αποκτήσει. Ο Νορβηγός επιθετικός των Βεστφαλών, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του ιδιοκτήτη της Παρί, έχει μια ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο του με την γερμανική ομάδα η οποία του επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2022, να αποχωρήσει από τον γερμανικό σύλλογο έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη βέβαια, το όνομα του Χάαλαντ δεν παίζει μόνο για την Παρί, καθώς και η Ρεάλ παρακολουθεί υπομονετικά την περίπτωσή του.

Η ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ, θα επιδιώξει το επόμενο καλοκαίρι να αποκτήσει τόσο τον Κιλιάν Μπαπέ όσο και τον Έρλινγκ Χάαλαντ και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα. Ο Μπαπέ θα μείνει ελεύθερος από την Παρί, ενώ για τον Χάαλαντ θα απαιτηθούν τα 75 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στην σχετική ρήτρα. Ακόμα κι αν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο deal η Ντόρτμουντ ξέρει ότι από τη νέα σεζόν θα πρέπει να βγει στην μεταγραφικό παζάρι για να βρει τον αντικαταστάτη του και το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, είναι να τον απολαύσει όσο τον έχει στη διάθεσή της…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα