Τρελή απόδραση με Χάαλαντ η Ντόρτμουντ και 4x4 για Βόλφσμπουργκ (vids)

Newsroom
Τρελή απόδραση με Χάαλαντ η Ντόρτμουντ και 4x4 για Βόλφσμπουργκ (vids)

bet365

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ οδήγησε τη Ντόρτμουντ στο 3-4 στο Λεβερκούζεν και στη 2η θέση, με τη Βόλφσμπουργκ να περνάει (0-2) από τη Γκρόιτερ Φιρτ και να γράφει ιστορία στην κορυφή.

Η πρώτη έξοδος στη φετινή Bundesliga δεν πήγε καλά. Ωστόσο, το δεύτερο τεστ ήταν το εντελώς αντίθετο. Βέβαια η Ντόρτμουντ τα χρειάστηκε πάρα πολύ στο Λεβερκούζεν, όπου αφού βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, πήρε το τρίποντο με 3-4. Και ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτό ήταν ο συνήθης ύποπτος. Ο Ερλινγκ Χάαλαντ βρήκε δίχτυα δύο φορές, έβαλε το νικητήριο και έφτασε ήδη τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα.

Βιρτς (9'), Σικ (45'+1') και Ντιαμπί (55') άβαλαν ισάριθμες φορές σε θέση οδηγού τις Ασπιρίνες, αλλά οι Βεστφαλοί δεν το παρατούσαν με τίποτα. Η κεφαλιά του Χάαλαντ (35'), το δυνατό πλασέ του Μπραντ (49') και η φαουλάρα του Γκερέιρο (71') έδιναν τις απαντήσεις. Ωσπου ο Χάαλαντ με πέναλτι (77') χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, με τον Νορβηγό σούπερ σταρ να μετράει 65 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια με τη Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

Λεβερκούζεν (Χεράρδο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Τα, Κοσουνού, Μπάκερ, Φρίμπονγκ, Αντριχ, Ντεμιρμπάι (79' Μπελαραμπί), Ντιαμπί, Παουλίνιο (63' Αντλί), Βιρτς, Σικ (78' Αλάριο)

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Πόγκρατσιτς (84' Χούμελς), Ακανζί, Μενιέ, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (89' Βολφ), Νταούντ, Βίτσελ (65' Μάλεν), Ρόις, Μπραντ, Χάαλαντ.

Άνετη νίκη και.. απόλαυση κορυφής για Βόλφσμπουργκ

Ακάθεκτη συνεχίζει τη φετινή της πορεία η Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-0 της Γκρόιτερ Φίρτ, έκανε το 4/4 στο ξεκίνημα της σεζόν και παραμένει μόνη πρώτη με 12 βαθμούς. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 10' ο Ντσέμα, με τον Βεγκχορστ τις καθυστερήσεις τις αναμετρήσεις να «κλειδώνει» το τρίποντο για τους φιλοξενούμενους.

Στο Βερολίνο, η Άουγκσμπουργκ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ουνιόν με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε. Ισόπαλες αναδείχθηκαν και η Φράιμπουργκ με την Κολωνία, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες. Το σκορ άνοιξε ο Λέμπερλε (69') για την Κολωνία, με την Άουγκσμπουργκ τελικά να βρίσκει τον δρόμο προς την ισοφάριση με αυτογκόλ του Τσίχος (89'). Νίκη πάντως κατάφερε να πανηγυρίσει η Μάιντζ, η οποία πέρασε με σκορ 2-0 από από την έδρα της Χόφενχαιμ, χάρη στα γκολ των Μπούρκαρντ (21') και Ίνγκβαρτσεν (77').

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα