Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-1: «Γκέλα» από νωρίς για τους Βεστφαλούς (vid)

Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-1: «Γκέλα» από νωρίς για τους Βεστφαλούς (vid)

bet365

Μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ, η Ντόρτμουντ έχασε και τους πρώτους της βαθμούς στη Bundesliga, γνωρίζοντας την ήττα με «κάτω τα χέρια» στην έδρα της Φράιμπουργκ (2-1). Πρώτο τρίποντο για τη Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου-Σταφυλίδη, 2/2 η Βόλφσμπουργκ.

«Φουρτούνες» στο ξεκίνημα της σεζόν για τη Ντόρτμουντ. Μπορεί η πρεμιέρα να ήταν εντυπωσιακή με τη σφραγίδα του Έρλινγκ Χάαλαντ (5-2 κόντρα στην Άιντραχτ), αλλά οι Βεστφαλοί στραβοπάτησαν αμέσως, φεύγοντας ηττημένοι από την έδρα της Φράιμπουργκ (2-1), λίγες μέρες μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ από τη Μπάγερν.

Τι κι αν τελείωσε το ματς με κατοχή 70%; Η Μπορούσια απείλησε σοβαρά μόλις δύο φορές την εστία των γηπεδούχων κι αυτές στο πρώτο μέρος με τον Μπέλιγχαμ (χαμένο τετ-α-τετ και κεφαλιά στο δοκάρι), περιορίστηκε μόλις σε δύο σουτ εντός εστίας σε όλο το ματς και η Φράιμπουργκ έδειξε «κυνική» από την αρχή. Χάρη στο απευθείας φάουλ-αριστούργημα του ηγέτη της, Βιτσέντζο Γκρίφο, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ πήρε τα ηνία του σκορ από νωρίς (6’) και «χτύπησε» σε αντίστοιχο σημείο στο δεύτερο μέρος, με το γυριστό του Σάλαϊ στο 53’ για το 2-0.

Η αντίδραση των Βεστφαλών ήρθε και με τη βοήθεια της τύχης, με το αυτογκόλ του Κάιτελ στο 59’ αλλά δεν είχε συνέχεια κι έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Σμιντ, Λίνχαρτ, Σλότερμπεκ, Γκίντερ, Σάλαϊ (71’ Σάντε), Κάιτελ (86’ Έγκεσταϊν), Χόφλερ, Γκρίφο (84’ Κούμπλερ), Ζεόνγκ (71’ Χάμπερερ), Χόλερ (71’ Ντεμίροβιτς)

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Πάσλακ (79’ Τσαν), Βίτσελ (79’ Χούμελς), Ακάντζι, Σουλτς (38’ Γκερέιρο), Μπέλιγχαμ, Νταούντ, Ρέινα (70’ Μπραντ), Μάλεν (79’ Μουκοκό), Ρόις, Χάαλαντ

Πρώτο τρίποντο για Λαμπρόπουλο-Μπόχουμ στην επιστροφή Σταφυλίδη

Στην πρεμιέρα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στάθηκε στο ύψος της. Και στο πρώτο εντός έδρας ματς μετά από 11 χρόνια στα «σαλόνια» της Bundesliga, η Μπόχουμ γιόρτασε και τυπικά την επιστροφή της με σούπερ τρίποντο κόντρα στη Μάιντς. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-0, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο βασικό και στα 90’ και τον Κώστα Σταφυλίδη να κάνει ντεμπούτο στο 72’ και να επιστρέφει μετά από ενάμιση χρόνο στη δράση (από τον Ιανουάριο του 2020), σ’ ένα ματς που οι φίλοι της ομάδας θα θυμούνται για καιρό για το ασύλληπτο γκολ-σλάλομ του Γκέριτ Χόλτμαν. Ο Γερμανός εξτρέμ πέρασε πέντε παίκτες και σκόραρε στο 21’ για το 1-0, με τον Πόλτερ να γράφει το τελικό 2-0 στο 56’.

Την ίδια ώρα, η Βόλφσμπουργκ έκανε το 2/2 με μεγάλη ανατροπή εκτός έδρας κόντρα στη Χέρτα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 60’ με τον Λουκεμπάκιο, όμως, χάρη στους Μπάκου (74’) και το γκολ του Νμέτσα στο 88’, οι Λύκοι απέδρασαν με τους τρεις βαθμούς κι έφτασαν τους 23 εκτός έδρας στο 2021, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα της Bundesliga. Μια νίκη χαρακτήρα και δυναμικής για μια αντίστοιχα επιτυχημένη σεζόν όπως η περσινή με την 4η θέση και την έξοδο στο Champions League.

Ισορροπημένο το ματς απέναντι στη Γκρόιτερ Φιρτ και την Αρμίνια Μπίλεφελντ, με τη νεοφώτιστη να παίρνει τον πρώτο της βαθμό. Ο Κλος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους των Καπίνο (στον πάγκο)-Βασιλειάδη (τραυματίας) στο 46’, ο Χργκότα ισοφάρισε, όμως, με πέναλτι στο 50’. Χωρίς σκορ έληξε το ματς ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Άουγκσμπουργκ, δεύτερο σερί απογοητευτικό αποτέλεσμα για τους Αετούς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα