Bundesliga: Πρεμιέρα με πεντάρα η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, με ήττα η Μπόχουμ του Λαμπρόπουλου (vids)

Βασίλης Τεμπέλης
Bundesliga: Πρεμιέρα με πεντάρα η Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου, με ήττα η Μπόχουμ του Λαμπρόπουλου (vids)

bet365

Η Στουτγκάρδη, με τον Ντίνο Μαυροπάνο βασικό, συνέτριψε με 5-1 την Γκρόιτερ Φιρτ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Bundesliga. Βασικός ο Λαμπρόπουλος για την Μπόχουμ, η οποία με 10 παίκτες γνώρισε την ήττα (1-0) στο Βόλφσμπουργκ. Ισοπαλία (1-1) στο Βερολίνο ανάμεσα σε Ουνιόν και Λεβερκούζεν. Έμεινε στον πάγκο ο Ρέτσος.

Καταιγιστική ήταν η Στουτγκάρδη στην πρεμιέρα της στην Bundesliga. Οι Σουηβοί υποδέχτηκαν την Γκρόιτερ Φιρτ και συνέτριψαν με πεντάρα (5-1) τους νεοφώτιστους στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Βασικός για τους γηπεδούχους στη «Mercedes-Benz Arena» ήταν ο 23χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Ντίνος Μαυροπάνος. Πρωταγωνιστές ο Μαρκ Όλιβερ Κεμπφ, ο οποίος σκόραρε 2 γκολ και ο Μπόρνα Σόσα, ο οποίος μοίρασε 3 ασίστ. Ο Έντο άνοιξε το σκορ στο 30', ενώ ο Φίλιπ Κλέμεντ διεύρυνε το προβάδισμα έξι λεπτά αργότερα (36'). Ο Κεμπφ στο 55' έκανε το 3-0, ενώ ο Αλ Γκαντίουι στο 61' το 4-0. Το 5-0 διαμόρφωσε ο Κεμπφ στο 76' με το δεύτερό του γκολ στο ματς, ενώ το τελικό σκορ (5-1) διαμόρφωσε ο Τζέιμι Λέβελινχ στο 90+3'.

Δεν τα κατάφερε η Μπόχουμ στο Βόλφσμπουργκ και γνώρισε την ήττα από τους Λύκους. Με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στο αρχικό σχήμα, οι φιλοξενούμενοι - ο έτερος Έλληνας, Κώστας Σταφυλίδης, ως ανέτοιμος εκτός αποστολής - έμειναν με 10 παίκτες από το 4' λόγω της αποβολής με κόκκινη κάρτα του Ρόμπερτ Τέσχε. Ο Βουτ Βέχορστ δεν κατάφερε με την εκτέλεση ν' ανοίξει το σκορ, πήρε όμως «προσωπική εκδίκηση» και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με εξαιρετική τελείωμα στο 22'.

Ισοπαλία (1-1) στο Βερολίνο, ανάμεσα στην Ουνιόν και τη Λεβερκούζεν. Ο Τάιβο Αβονίγι άνοιξε το σκορ για τους πρωτευουσιάνους στο 7', ενώ ο Ντιαμπί στο 12' ισοφάρισε για τις Ασπιρίνες, στον πάγκο των οποίων έμεινε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Χωρίς το γκολ το ματς στο Μπίλεφελντ. Η Αρμίνια - εκτός αποστολής ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης - αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τη Φράιμπουργκ. Τεσσάρα στο Άουγκσμπουργκ η Χόφενχαϊμ.

Ο Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν άνοιξε το σκορ στο 37', ο Σάρτζις Ανταμιάν διεύρυνε το προβάδισμα (0-2) στο 79', Ο Ζορζινιό Ριτέρ ακόμη περισσότερο (0-3) στο 88'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σεμπάστιαν Ρούντι στο 90+5'.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα