10 λόγοι που οι νέες La Liga και Bundesliga είναι άχαστες

10 λόγοι που οι νέες La Liga και Bundesliga είναι άχαστες
Τα πρωταθλήματα Ισπανίας και Γερμανίας θα παίξουν, τη νέα σεζόν, μπάλα στη Nova κι εμείς σκεφτήκαμε δέκα λόγους που θα μας κάνουν να στηθούμε μπροστά στην τηλεόραση για να μην χάσουμε παιχνίδι.

Με το Euro ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους και μαζί τους πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά κι εμείς ως φίλαθλοι για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Να μάθουμε ποια θα είναι τα πιο δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της νέας χρονιάς, ποιοι οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν και σε ποια κανάλια μπορούμε να τους απολαύσουμε.

Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με την La Liga και την Bundesliga, τις οποίες έχεις -όπως θα δεις παρακάτω- τουλάχιστον δέκα λόγους για να τις παρακολουθήσεις στη Nova, η οποία μέσω των προσφορών της σου δίνει πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο των αθλητικών και όχι μόνο καναλιών της.

Πέρα από την μάχη μεταξύ Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Ατλέτικο και Μπάγερν-Ντόρτμουντ-Λειψία για ένα ακόμα πρωτάθλημα σε Ισπανία και Γερμανία, στη Nova θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το Κύπελλο Ιταλίας, τα Super Cups Ισπανίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Ιταλίας αλλά και το Γαλλικό πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το πρωτάθλημα του el clasico και του Μέσι

1) Όταν ακούμε La Liga το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το el clasico. Ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι στον κόσμο. Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα, Καταλανοί vs Μαδριλένων. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι. Μία μάχη που ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο. Προσμονή, μπαλάρα κι εκατομμύρια φίλαθλοι να απολαμβάνουν κάποιες από τις δικές τους αναμετρήσεις που έχουν γράψει ιστορία. Από το πρώτο ντέρμπι το 1929 μέχρι την Dream Team του Κρόιφ και τους galacticos της Ρεάλ μέχρι τις μάχες του Μέσι με τον Ρονάλντο.

2) Γιατί στην La Liga αγωνίζεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο Λιονέλ Μέσι. Ό,τι και να πεις για τον Αργεντινό σούπερ σταρ είναι λίγο. Άπειρες αναφορές, αμέτρητα αφιερώματα για τα απίστευτα πράγματα που κάνει κάθε φορά. Κι εμείς μαγεμένοι απλά καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούμε στα κανάλια της Nova εκείνον που κάνει το πιο δύσκολο πράγμα να φαίνεται το πιο απλό στον κόσμο, λέγοντας στα παιδιά μας ότι είμαστε τυχεροί που ζήσαμε την εποχή του Μέσι.

....

3) Γιατί η Ισπανία είναι από μόνη της ξεχωριστή. Ένα ομόσπονδο κράτος που έχει μέσα αυτόνομες κοινότητες όπως είναι η Καταλονία, η χώρα των Βάσκων, η Ανδαλουσία. Όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία μεταφέρονται και στο ποδόσφαιρο μέσω των ομάδων τους όπως η Μπιλμπάο, η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ προσφέροντας αναμετρήσεις που έχουν μείνει για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

....

4) Γιατί υπάρχει η Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι με το δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, αλλά ευτυχώς για τους υπόλοιπους υπάρχουν κατά καιρό ομάδες που μπαίνουν σφήνα ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια και μας θυμίζουν ότι στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχουν και άλλες μεγάλες ομάδες. Η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι και για άλλη μια χρονιά θα είναι εκεί για να βάλει δύσκολα στους δύο μεγάλους αντιπάλους της.

5) Γιατί η Ισπανία τα έχει όλα. Μοντέρνες μητροπόλεις, κάστρα και μεσαιωνικές πόλεις, lifestyle, και σπουδαία κουζίνα. Από την Βαρκελώνη μέχρι την πρωτεύουσα Μαδρίτη, και το Μπιλμπάο μέχρι την Ίμπιζα η Ισπανία μαζί με το ποδόσφαιρο της αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό. Από τα θρυλικά στάδια Καμπ Νου και Σαντιάγκο Μπερναμπέου μέχρι το σύγχρονο Γουάντα Μετροπολιτάνο το ισπανικό πρωτάθλημα αποτελεί το must της Ευρώπης.

Bundesliga το πρωτάθλημα που ονειρεύονται όλοι

......

1) Για την Μπάγερν Μονάχου. Να μην γελιόμαστε ο θρύλος της Βαυαρίας αποτελεί τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο του σε συλλογικό επίπεδο στην Γερμανία. Μια ομάδα με άπειρους οπαδούς όχι μόνο στην χώρα της αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση), ένας σύλλογος που έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά κι έχει ένα υπέροχο background. Μπορεί πλέον η ταυτότητα των συλλόγων - όπως και της Μπάγερν Μονάχου - να έχει αλλάξει και διαβρωθεί με το πέρασμα του χρόνου, κάποια όμως από τα στοιχεία του χαρακτήρα τους παραμένουν αναλλοίωτα και περήφανα ακόμα και αν κάποιοι προσπάθησαν να τα σβήσουν για πάντα στο όνομα ολοκληρωτικών ιδεολογιών όπως ο ναζισμός.

2) Για τα γεμάτα γήπεδα και την χαρά του παιχνιδιού. Κανείς δεν εκφράζει καλύτερα από τους Γερμανούς οπαδούς και τα γερμανικά γήπεδα αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το πώς θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Μπύρες, λουκάνικα, κασκόλ, οπαδοί των δύο ομάδων που πάνε στο γήπεδο χωρίς φόβο θέλοντας να δούνε από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Κι επειδή δυστυχώς δεν μπορούμε να το απολαύσουμε παντού, η Bundesliga μας το χαρίζει και δωρεάν μάλιστα.

......

3) Γιατί το Το «Against Modern Football» βρίσκει θιασώτες τους Γερμανούς οπαδούς, οι οποίοι κινούν τα νήματα για να διατηρείται αναλλοίωτη η κουλτούρα δεκαετιών και η αγάπη για το ατόφιο παιχνίδι, την ατμόσφαιρα πάνω από όλα. Πώς τα καταφέρνουν; Μέσω του άγραφου κανόνα του «50+1»: ο κανόνας πλειοψηφίας που αποτελεί μέχρι και σήμερα την δικλείδα ασφαλείας για να μην εισχωρήσει εξωτερική δύναμη στο οικοδόμημα της Bundesliga και να χαλάσει το υπέροχο αυτό πλάνο που υπάρχει στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

4) Γιατί έχει βγάλει κάποιους από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και προπονητές που έχει δει ποτέ το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Από τον Μπεκενμπάουερ μέχρι τον Γκερντ Μίλερ, έως τον Ματέους και τον Γιούργκεν Κλοπ, η Γερμανία είναι περήφανη για την προσφορά της στο άθλημα και η Bundesliga, η οποία θα παίξει, τη νέα σεζόν, μπάλα στα κανάλια της Nova, αποτελεί τον καλύτερο καθρέφτη για την χώρα.

..

5) Γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε μια μεγάλη κοινότητα στην χώρα με αποτέλεσμα να αγαπάμε το γερμανικό ποδόσφαιρο. Σύνδεσμοι ελληνικών ομάδων, Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει σπουδαία καριέρα όπως ο Γκέκας που αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ, και ο Αμανατίδης, έχουν κάνει στα μάτια μας το γερμανικό πρωτάθλημα άκρως ελκυστικό. Ένα πρωτάθλημα χωρίς σκιές και σκάνδαλα, με μοναδική κουλτούρα και legacy.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα