Κοινές δράσεις 24 Συνδέσμων για την αποποινικοποίηση των καπνογόνων (pics & vids)

Gazzetta team
Κοινές δράσεις 24 Συνδέσμων για την αποποινικοποίηση των καπνογόνων (pics & vids)

bet365

Μέχρι στιγμής, 24 Σύνδεσμοι Οπαδών έχουν προχωρήσει σε κοινές δράσεις με στόχο την απόσυρση του κώδικα της ΕΠΟ για τα καπνογόνα.

Πριν από περίπου ένα μήνα, με μια κοινή ανακοίνωση, κάτι που δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα στην ελληνική οπαδική σκηνή, σύνδεσμοι διαφόρων ομάδων των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασαν μέσα από 10 «δεδομένα» το λόγο που θεωρούν ότι η ΕΠΟ πρέπει να άρει το σκεπτικό της σχετικά με τις τιμωρίες που επιβάλλει για το άναμμα καπνογόνων.

Πλέον, το κοινό κείμενο συνυπογράφουν 24 Σύνδεσμοι από 21 διαφορετικές ομάδες, οι οποίοι αρχικά προχώρησαν σε ανάρτηση κοινού πανό με το σύνθημα «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ / ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ».

Έπειτα, ένα νέο πανό με το σύνθημα «ΕΠΟ, ΛΙΓΚΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ / ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΦΩΤΙΑ» και ένα μικρό pyro show με βαρελάκια και καπνογόνα μετά τη λήξη των ματς έκανε την εμφάνισή του σε διάφορα πέταλα της χώρας.

Στόχος αυτής της καμπάνιας ήταν να δείξει πως «τα καπνογόνα, τα βαρελάκια, τα στρόμπο, το μόνο που κάνουν είναι να ομορφαίνουν την κερκίδα, να ομορφαίνουν το γήπεδο και να δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα».

Φυσικά, στην ανακοίνωση δεν μένει απέξω και το κομμάτι της αυτοκριτικής καθώς, όπως αναφέρεται: «Στις κερκίδες της χώρας εδώ και δεκαετίες εμφανίζονται προβλήματα: βιαιοπραγίες, καταστροφές, συμπλοκές, αντικοινωνικές συμπεριφορές, συναλλαγή με προέδρους. Γνωστό, αποτρόπαιο και καταδικαστέο»

Ίσως όλα αυτά να είναι η αρχή για να επικρατήσει η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των οργανωμένων οπαδών της χώρας και να μειωθούν στο ελάχιστο οι «αποτρόπαιες και καταδικαστέες», όπως αναφέρουν, οι ίδιοι ενέργειες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα