Σενάριο για Λίγκα... Βόρειας Ευρώπης

Σενάριο για Λίγκα... Βόρειας Ευρώπης

Κώστας Ζάλιαρης
Σενάριο για Λίγκα... Βόρειας Ευρώπης

bet365

Σύμφωνα με τους Δανούς, οι μεγάλοι σύλλογοι της Βόρειας Ευρώπης συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστής Λίγκας, τύπου Τσάμπιονς Λιγκ, με ισχύ από το 2021!

Έπειτα από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την UEFA για τη μορφή που θα πάρει η κορυφαία ευρωπαϊκά διασυλλογική διοργάνωση από το 2017 κι έπειτα, με τη δύναμη των μεγάλων να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και τους μικρομεσαίους συλλόγους να πασχίζουν για να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι ομάδες της Βόρειας Ευρώπης δείχνουν ν' αντιδρούν.

Βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας «BT» από τη Δανία, οι σύλλογοι από Βέλγιο, Ολλανδία, Σκωτία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία συζητούν για τη δημιουργία δικής τους, ξεχωριστής Λίγκας, με ισχύ από το 2021, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν οι αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.

«Ναι, έχουμε συζητήσει και είναι η ώρα να δράσουμε και ν' ακουστούμε κι εμείς γιατί όσο περνάει ο καιρός, οι μεγάλες ομάδες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα, όμως υπάρχουν κάποιες κουβέντες που γίνονται...» ανέφερε στην «BT», ο γενικός διευθυντής της Κοπεγχάγης, Άντερς Χέρσολτ.

 

Τελευταία Νέα