Πίσω από τους Σέρβους κρύβεται ο Φάλι!

Αντώνης Σαούλης
Πίσω από τους Σέρβους κρύβεται ο Φάλι!

bet365

Το gazzetta.gr με αφορμή του «Μίλι», Φέισα, Κάταϊ, στέκεται στον Σέρβο ατζέντη, Φάλι Ραμαντάνι ο οποίος είναι «φάντασμα» και ταυτόχρονα πανίσχυρος.

Δεν είναι Μέντεζ. Ούτε Ραϊόλα. Πιθανότατα δεν τον νοιάζει κιόλας να γίνει τέτοιος. Δηλαδή ένας ατζέντης ο οποίος εκτός από μεγάλα deal θα εμφανίζεται και θα είναι εξίσου γνωστός όσο και οι πελάτες του. Ο Φαλι Ραμαντάνι (περί ου ο λόγος) είναι ο άνθρωπος (για όσους δεν θυμούνται) που έφερε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό τον Μάρκο Πάντελιτς το καλοκαίρι του 2010 (στην πρώτη μεταγραφική περίοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη) και έναν χρόνο αργότερο είχε κάνει το τριπλό deal με Φέισα, Κάταϊ, Γκρμπιτς.

Πως όμως φτάσαμε στον Σέρβο ατζέντη; Στο παιχνίδι της Κυριακής για τα προκριματικά του Μουντιάλ, βρέθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο τρεις παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ο Μιλιβόγεβιτς ο οποίος ανήκει στους «ερυθρόλευκους», ο Φέισα ο οποίος έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμών και ο Κάταϊ ο οποίος δεν έπαιξε καθόλου (και τώρα είναι στην La Liga και στην Αλαβές). Κοινός παρανομαστής των τριών (αλλά και της μισής και βάλε Εθνικής Σερβίας) ο Φαλι Ραμαντάνι.

Στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Φλωρεντία (όπου άφησε το αποτύπωμά του με την υπόθεση του Γιόβετιτς) λένε χαριτολογώντας πως «είναι προϊόν της φαντασίας μας και ουσιαστικά δεν υπάρχει ο τύπος». Εχει απασχολήσει τόσο πολύ την Φιορεντίνα κι όμως τον έχουν δει ελάχιστα. Πατήστε στο google «Mino Raiola» και μετά πατήστε «Fali Ramadani» για να δείτε την τεράστια διαφορά που υπάρχουν στις φωτογραφίες των δύο.



Ο Ραμαντάνι είναι υπαρκτό πρόσωπο. Και πανίσχυρος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στα 58 του έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά και έχοντας ως βάση το Βερολίνο (με την Lian Sports) κάνει τις κινήσεις του. Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε έπαιξε ποδόσφαιρο (γι' αυτό έχει ως δεξί του χέρι τον παλιό τερματοφύλακα της Παρτιζάν, Νίκολα Ντάμιανατς), εντούτοις είναι ένας εξαιρετικός ατζέντης με τρομερές διασυνδέσεις και χωρίς να φαίνεται.

Πριν το... μανατζεριλίκι ο Φάλι ήταν ιδιοκτήτης αρκετών εστιατορίων κάτι το οποίο φυσικά δεν τον εμπόδισε να ελέγχει και να... επηρεάζει αρκετά τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο ο Φάλι Ραμαντάνι έκανε την μεταγραφή του Μάρκο Πάντελιτς. Ομως το καλύτερο deal έγινε το επόμενο όταν και... πέρασε τους Φέισα (σακατεμένο), Κάταϊ, Γκριμπτς (άγνωστοι μεταξύ αγνώστων οι μικροί). Και οι τρεις κόστισαν κοντά στα 4,5 χαρτιά στους «ερυθρόλευκους» λεφτά που... επέστρεψαν στο ταμείο της ΠΑΕ με την μεταγραφή του Φέισα στην Μπενφίκα (ακριβώς 4,5 εκατομμύρια ευρώ) σε μια κίνηση που τότε προκάλεσε εντύπωση μιας και ο Σέρβος μέσος σε δύο σεζόν στο Λιμάνι είχε παίξει μόλις ελάχιστα.

Ομως γι' αυτό ξεχωρίζει ο Ραμαντάνι. Δεν φαίνεται. Δεν υπάρχει. Κι όμως μπορεί να επηρεάσει και να... περάσει κόσμο σε ισχυρά club στην Ευρώπη. Θα επιστρέψουμε σε αυτό το κομμάτι όμως. Ο Κάταϊ δεν έφερε λεφτά στον Ολυμπιακό αλλά στον Ερυθρό Αστέρα (2 εκατομμύρια από την Αλαβές) ενώ ο Γκρμπιτς ουδέποτε έπιασε πουθενά.

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Σέρβος ατζέντης επέστρεψε πολύ δυναμικά στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Αφού απέκτησε τα δικαιώματα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Κριστόφ Ενροτό (ακόμα ένα δείγμα μετά τον Μασουακού του πόσο είχε χάσει την δύναμή του ο Βέλγος ατζέντης στο Λιμάνι) ο Ραμαντάνι έκανε και την μεταγραφή του Μάρκο Μάριν! Μικρή λεπτομέρεια. Εχει φυσικά και τον Σάσα Ζντιέλαρ.

Και φυσικά ήταν πίσω από το μεγάλο deal που πήγε να φτιάξει το καλοκαίρι. Δηλαδή η Φιορεντίνα ν' αγοράσει τον δικό του Λιούμπομιρ Φέισα από την Μπενφίκα και η Μπενφίκα ν' αγοράσει τον επίσης δικό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Ολυμπιακό. Το πιάσατε ε; Το deal δεν έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως είναι πολύ πιθανό να γίνει τον Γενάρη ή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ΝΕΟΤΕΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΒΙ
Ο Φάλι Ραμαντάνι τα τελευταία χρόνια προχώρησε σ' έναν νεοτερισμό για τους μάνατζερ ανά την Ευρώπη. Σε αυτό τον βοήθησε ο πασίγνωστος και με πολλές διασυνδέσεις Πίνι Ζάχαβι. Σωστά θυμάστε. Τον ατζέντη από το Ισραήλ ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλές φορές με την προηγούμενη διοίκηση του Ολυμπιακού (ήταν στην μεταγραφή του Κριστιάν Καρεμπέ).

Τι κάνουν πλέον οι δύο ατζέντηδες; Αγοράζουν δικαιώματα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών απευθείας από τις ομάδες τους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την UEFA αλλά και γι' αυτό βρήκαν λύση. Βρήκαν ομάδες που μπορούν να τις ελέγχουν και ουσιαστικά τους... σπρώχνουν σε αυτούς τους συλλόγους. Ουσιαστικά τι γινόταν; Επαιρναν τον «Χ» ποδοσφαιριστή, τον έκαναν εγγραφή στα μητρώα της ομάδας που ελέγχουν και μετά έφερναν σύλλογο που έχουν καλές επαφές (ο Ραμαντάνι για παράδειγμα έχει τις Μπενφίκα και Φιορεντίνα όπως καταλάβατε μεταξύ άλλων) και τον αγόραζε.

Θέλετε συγκεκριμένο παράδειγμα που τελικά χάλασε κιόλας γιατί έκανε την δουλειά ένας άλλος πιο γνωστός μας; Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς; Ραμαντάνι και Ζάχαβι έδωσαν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο στην Παρτιζάν για να αγοράσουν τον Ζίβκοβιτς με σκοπό φυσικά να τον πουλήσουν με πολλαπλάσιο ποσό. Τελικά ο μικρός τους την χάλασε. Εμεινε free agent και έκανε με μάνατζερ τον «Τζόλε» την μεταγραφή του στην Μπενφίκα!

Οσο για τις ομάδες που φαίνεται να ελέγχουν; Μουσκρόν από το Βέλγιο (εάν δείτε το ρόστερ είναι γεμάτο από παίκτες που κατάγονται από τα Βαλκάνια), Βιτορούλ από την Ρουμανία και Απόλλωνα Λεμεσού από την Κύπρο (έχει συνδεθεί με τον Ζάχαβι).

Ο Φάλι Ραμαντάνι είναι ένα... μανατζερικό φάντασμα. Με τεράστια ισχύ και επιρροή όμως στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα