Ολυμπιακός - Βέροια 6-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Βέροια 6-1 (vid)

bet365

Ο super Μάριν... κέρναγε (2 ασίστ), ο δυναμικός Ιντέγε σκόραρε (χατ τρικ) και ο γκαζωμένος Ολυμπιακός διέλυσε με 6-1 την Βέροια δείχνοντας... προθέσεις με το καλημέρα! Από ένα γκολ «Μίλι», Σεμπά και Ελιουνούσι!

Το ξεκαθάρισε όταν βρισκόταν στα γραφεία της ΠΑΕ, για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του. Ακουγε τους ανθρώπους που συναντούσε να τον αποκαλούν Μαρίν. «Ο τόνος στο Μά» τους είπε. «Μάρκο Μάριν, είναι το όνομά μου». Ο κοντοπίθαρος Γερμανός (170 εκατοστά) ήθελε από την πρώτη στιγμή να συστηθεί σωστά στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Πιθανολογούμε ότι έτσι είναι ως χαρακτήρας. Τυπικός Γερμανός. Γιατί δε το έκανε μόνο στα γραφεία. Το έκανε και στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Μπροστά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Για όσους δηλαδή δεν τον ήξεραν. Οχι δεν πήρε το μικρόφωνο και πρόφερε το όνομά του. Μέσα στις τέσσερις γραμμές το έκανε. Συστήθηκε ως ο ποδοσφαιριστής Μάριν.

Δύο ασίστ για τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού, πληθωρική παρουσία, εξαιρετικές κινήσεις. Ολα αυτά έκαναν τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους να τον ξεχωρίσουν. Στο γήπεδο, στα social media. Προέκυψε... Μαρινίτιδα. Αν μη τι άλλο το ντεμπούτο του Γερμανού ήταν εντυπωσιακό. Οπως και του Ολυμπιακού. Και του Ιντέγε. Και του Ελιουνούσι. Γενικά ο Ολυμπιακός μπήκε στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός με τρία και η ΑΕΚ με τέσσερα. Ε, οι πρωταθλητές νίκησαν με έξι σε μια επίδειξη δύναμης.

Αδικούμε τον Μπράουν Ιντέγε σε αυτόν τον πρόλογο; 100%. Ο Νιγηριανός έκανε μια γεμάτη εμφάνιση. Χατ-τρικ και μία ασίστ. Ηταν με διαφορά ο πολυτιμότερος του αγώνα σ' ένα εκπληκτικό παιχνίδι για τον ίδιο. Ομως ο Γερμανός είναι το νέο πρόσωπο κι αυτός που ξεκλείδωσε το ματς με τις δύο του ασίστ.

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝ ΔΕΚΑΡΙ
Μεγάλες εκπλήξεις από τον Μπέντο δεν υπήρχαν. Ο Φορτούνης έμεινε στο πάγκο μιας και προερχόταν από την Εθνική και μ' έναν πονεμένο αστράγαλο, ο Καρντόζο έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή κι έτσι ο Πορτογάλος πήγε σε σχήμα 4-2-3-1 βάζοντας τον Μάριν δεκάρι και τους Σεμπά, Ελιουνούσι στις πτέρυγες και τον Ιντέγε στην κορυφή.

Η δε Βέροια του Βοσνιάδη; Προσπάθησε να παίξει ένα 4-2-3-1 αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φαινόταν κάποιος σχηματισμός στο γήπεδο μιας και οι παίκτες της είχαν κολλήσει στα σκοινιά και δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από αυτά.

ΑΝΤΕΞΕ ΓΙΑ ΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ
Η αλήθεια είναι οτι δεν είδαμε έναν Ολυμπιακό φορτσάτο από το πρώτο λεπτό. Περίμενε και μέτρησε τον αντίπαλο. Κι όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να τον... κατασπαράξει το έκανε. Ο Ιντέγε αφού είχα χάσει δύο ευκαιρίες έκανε το γκολ στο 25' (μετά από τραγικό λάθος του Λόπεθ) με τον Μάριν να του δίνει την τελική. Δεν πέρασαν τρία λεπτά και ο Σεμπά έκανε το 2-0 μετά από σέντρα του Μάριν και ο Ελιουνούσι έγραψε το 3-0 στο ημίχρονο μετά από κεφαλιά πάσα του Ιντέγε.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ
Στο δεύτερο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα. Και πως να γίνει αυτό όταν στο 49' ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το 4-0 με μακρινό σουτ. Η Βέροια δεν μπορούσε ν' αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα και στο 61' ο Ιντέγε πάλι με γκολ πάρε-βάλε (από τον Ντε Λα Μπέγια αυτή τη φορά) έκανε το 5-0.

Στο 74' είδαμε την μοναδική αντίδραση της Βέροιας με το γκολ του Καπετάνου ο οποίος την είπε μετά στον Ρέτσο με αποτέλεσμα να τ' ακούσει από τον Μποτία (σε πιο άγριο ύφος) και τον Καμπιάσο (σε πιο ήρεμο ύφος) αλλά το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε ο Ιντέγε στο 88' με το χατ-τρικ πάλι με πάρε-βάλε γκολ (από τον Φιγκέιρας αυτήν την φορά).

MVP: Μπράουν Ιντέγε. Εντάξει τα έκανε όλα ο άνθρωπος. Χατ-τρικ και μία ασίστ. Ηταν μέσα δηλαδή στα τέσσερα από τα έξι γκολ του Ολυμπιακού. Τι άλλο να γράψουμε;

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λόπεθ! Ο τερματοφύλακας της Βέροιας όχι μόνο δέχθηκε έξι τέρματα αλλά ακόμα και όταν το ματς ήταν στο 0-0 έδειχνε τρομερά ασταθής. Αποδείχθηκε στη φάση του πρώτου γκολ μιας και η κεφαλιά του Ιντέγε ήταν αδύναμη παρόλα αυτά ο γκολκίπερ της Βέροιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός μέσος έκλεψε την παράσταση στο διάστημα που αγωνίστηκε. Οι φίλαθλοι... γούσταραν μαζί του κι αυτός έβγαλε τις δύο πρώτες ασίστ για τα γκολ του Ολυμπιακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Λόπεθ στο πρώτο γκολ και στην κεφαλιά του Ιντέγε. Οχι μόνο την χάνει από τα χέρια του αλλά την στρώνει κι άθελά του στον Μάριν ο οποίος έδωσε το γκολ στον Ιντέγε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Δελφάκη σ' ένα πολύ εύκολο παιχνίδι γι' αυτόν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τι κριτική να κάνεις σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός μετά το 20' κατάλαβε ότι μπορεί να κάνει πάρτι και το έκανε. Εξι γκολ σε μια γεμάτη εμφάνιση και ξεκίνημα με το δεξί για τους «ερυθρόλευκους». Οσο για την Βέροια; Το μόνο που πρέπει να κρατήσει είναι η εικόνα του πρώτου 20λεπτου. Ολα τα υπόλοιπα πρέπει να τα βάλει στον κάδο απορριμάτων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα (57' Ρέτσος), Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μάριν (70' Καρντόζο), Ελιουνούσι (65' Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Π. Καπετάνος, Σισίνιο (77' Βίτι), Σαρπόνγκ (46' Αρτσε), Μαλόν, Γ. Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Χαροντάκης (46' Ναβαλότσκι)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα