Γκρίνια στη Γερμανία για τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Εθνικών

Δημήτρης Ρούσσος
Γκρίνια στη Γερμανία για τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Εθνικών

bet365

Οι Γερμανοί οπαδοί αντιδρούν στη διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για τα φιλικά των Εθνικών Ομάδων, μόλις μια αγωνιστική μετά την έναρξη της Μπουντεσλίγκα. Που οφείλεται η καθυστέρηση και γιατί η υπόλοιπη Ευρώπη «ξεκίνησε» νωρίς.

Μια μόλις αγωνιστική μετά την έναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος και πριν προλάβουν οι οπαδοί να... γλυκαθούν, βλέπουν τη δράση να σταματά, ώστε να διεξαχθούν τα φιλικά των Εθνικών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, ενόψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Οι Γερμανοί δεν είδαν με καθόλου καλό «μάτι» την εξέλιξη αυτή, κάτι που απεικονίζεται και στην προπώληση των εισιτηρίων για το φιλικό παιχνίδι της «νασιονάλμανσάφτ» με τη Φινλανδία την Τετάρτη (31/8).

Ο αγώνας της Τετάρτης στο Μένχενγκλάντμπαχ δεν θα διεξαχθεί μπροστά από γεμάτες κερκίδες, με τους οπαδούς της Εθνικής να μην έχουν αγοράσει ούτε τα μισά απ' τα 43.000 εισιτήρια που έχουν τεθεί προς διάθεση. Η αρνητική στάση οφείλεται αφενός στην αργοπορημένη έναρξη της Μπουντεσλίγκα, αφετέρου στη διακοπή τόσο νωρίς στη χρονιά. Το δεύτερο συνδέεται με το πρώτο και οφείλεται στην ομοσπονδία (DFΒ), αλλά και στο αίτημα του προπονητή της Ολυμπιακής Ομάδας, Χορστ Χρούμπες.

Καθώς η Εθνική Γερμανίας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, άπαντες συμφώνησαν πως εξυπηρετεί η αργοπορημένη εκκίνηση. Αυτό γίνεται σε αντίθεση με την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία, που δεν έδωσαν το «παρών» στη Βραζιλία, με τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίς, δίχως καθυστερήσεις, έχοντας φτάσει κιόλας στη 2η και στην 3η αγωνιστική.

Είναι γνωστό πάντως πως η FIFA δίνει μεγάλη σημασία στα παιχνίδια των Εθνικών τον Σεπτέμβρη (29 Αυγ. - 6 Σεπτ.), γι' αυτό κι έχει ενημερώσει τις εθνικές ομοσπονδίες και την UEFA από πολύ νωρίς για τις ημερομηνίες, ώστε να διαμορφώσουν κατάλληλα το καλεντάρι τους. Τα «βέλη» των Γερμανών φιλάθλων επομένως στρέφονται ουσιαστικά κατά της Ολυμπιακής Ομάδας.

Στη Γερμανία η εναρκτήρια ημερομηνία της 26ης Αυγούστου αποτελεί τη δεύτερη πιο αργή εκκίνηση στην ιστορία της Λίγκας, μετά το 1972 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, όταν πάλι τα «πάντσερ» συμμετείχαν στη διοργάνωση. Τότε, το πρωτάθλημα είχε αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα