Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

bet365

Το ζητούμενο που ήταν η νίκη επιτεύχθηκε. Με γκολ του Σεμπά, ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 την αδύναμη Αρούκα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στους ομίλους. Όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι», κυρίως αμυντικά, προβλημάτισαν κι έδειξαν στον Μπέντο τις... αδυναμίες τους!

Κακά τα ψέματα. Μετά τον πλέον ηχηρό αποκλεισμό με την Μπερ Σεβά και την ήττα στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός στο επίσημο ντεμπούτο του Πάουλο Μπέντο ήθελε πρωτίστως και πάση θυσία νίκη. Δεν ήταν ζητούμενο το άκρως εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Και στο α' μέρος με την Αρούκα άρεσε ιδιαίτερα. Και φάσεις έβγαλε και γκολ έβαλε. Στο β' όμως περισσότερο προβλημάτισε ειδικά με τα αμυντικά του... κενά. Η νίκη όμως με 1-0 επί της Αρούκα στην Πορτογαλία ήρθε και αυτό μετράει πάνω απ' όλα. Έτσι έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Χάρις στις μεγάλες αποκρούσεις του Καπίνο, την έμπνευση του Καμπιάσο και το τέρμα του Σεμπά.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο τραυματισμός του Φορτούνη έφερε τον Τσόρι βασικό. Κατά τα άλλα τα... γνωστά και δίχως εκπλήξεις στο 4-2-3-1 του Μπέντο: Καπίνο κίπερ, Μποτία και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ, άκρα άμυνας με Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς κέντρο, σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Τσόρι, πλάγιοι επιθετικοί οι Πάρντο και Σεμπά και φορ ο Ιντέγιε.
Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΟΥΚΑ
Η αρχική διάταξη της Αρούκα: Μπρακάλι κίπερ, Μπάστο και Γιουμπάλ στόπερ, στα άκρα της άμυνας οι Καρλέτο και Άντερσον.
Καθαρός αμυντικός χαφ ο Νούνο Κοέλιο, αρχηγός της ομάδας. Νουνίνιο και Γκοιάνο πιο μπροστά του στον άξονα. Στα... φτερά οι Ματέους και Αρτούρ και φορ ο Γκονζάλες.
ΑΛΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 1-0
Όχι δεν ήταν σούπερ. Ούτε καν εντυπωσιακός. Ωστόσο ήταν πιο σοβαρός, πιο πειθαρχημένος, πιο... μαζεμένος και ουσιαστικός και δεν θύμιζε σε τίποτα τον... αχταρμά που παρουσίασε ο Βίκτορ. Ο Ολυμπιακός του α' μέρους και έβγαλε φάσεις και βρήκε και δίχτυα.
Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να απειλούν από νωρίς. Στο 3' με τον Τσόρι και στο 7' με τον Ιντέγιε. Και αφού ο Καπίνο κρατούσε το μηδέν πίσω στα σουτ του Ματέους ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν.
Στο 15' ο Σεμπά έστειλε πάλι... προειδοποίηση στην αντίπαλη άμυνα και στο 20' από τύχη η άμυνα της Αρούκα δεν δέχθηκε γκολ στα σουτ των Ιντέγιε και Πάρντο και σε έναν... χαμό από κόντρες.
Στο 27' ήρθε το 1-0. Τρομερή έμπνευση και μπαλιά του Καμπιάσο. Ο Πάρντο έτρεξε και κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου. Την γύρισε στον Σεμπά και αυτός με ένα πολύ καλό τελείωμα άνοιξε το σκορ. Δικαίως διότι συνολικά έως εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα σουτ του Μιλιβόγιεβιτς που βρήκε πάνω σε σώματα.
ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Η ΑΡΟΥΚΑ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στην επανάληψη ο Βιντιγκάλ έριξε το ματς τον Ντε Ζεσούς για να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Παρόλα αυτά και πάλι ο Ολυμπιακός έχασε φάσεις για γκολ.
Από το 49' και μετά είχε ευκαιρίες με Τσόρι, Ντα Κόστα, Ιντέγιε, Πάρντο αλλά και Καμπιάσο. Η Αρούκα επεδίωξε να πιέσει και να βγάλει έστω το 1-1 αλλά δεν μπόρεσε.
Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
Στο 72' ο Γκονζάλες πέρασε από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, άφησε... σύξυλο τον Ντα Κόστα, βγήκε απέναντι στον Καπίνο αλλά ο Έλληνας κίπερ πιστοποίησε την πολύ καλή του κατάσταση. Τρομερή επέμβαση που κράτησε το 0-1. Η Αρούκα από το 60' και μετά είχε δείξει μία πιο επιθετική διάθεση ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε την συνέχεια του α' μέρους. Ο Μπέντο επέλεξε να ρίξει στην... μάχη τον Ανδρούτσο, που έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.
Στο 80' ο Σεμπά γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον Καμπιάσο. Ο Αργεντίνος έκανε πλασέ στην κίνηση που έφυγε λίγο έξω. Στο 84' ο Καπίνο έβγαλε εξαιρετικά φάουλ του Βαλέντε.
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ 4-3-3
Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ζντιέλαρ γύρισε το σχήμα σε 4-3-3. Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο στον άξονα, στα... φτερά Ανδρούτσος και Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε και στο τέλος από λάθος του Μποτία που έδιωξε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο. Στην συνέχεια έπεσε στα πόδια του και τον έκοψε για να διώξει ο Καμπιάσο.
MAN OF THE MATCH: Δύο παίκτες μπαίνουν εδώ. Ο Καπίνο μόνο και μόνο για την εξαιρετική του επέμβαση σε τετ α τετ του Γκονζάλες σε κρίσιμο σημείο. Βγάζει και το φάουλ του Βαλέντε εξαιρετικά. Κοντά του ο Σεμπά που έχει βάλει γκολ και συνολικά έκανε μεγάλη προσπάθεια.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καμπιάσο και Πάρντο. Από τα πόδια του Αργεντίνου ξεκινάει η φάση του γκολ του Σεμπά. Ο Πάρντο έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, είχε φάσεις και απείλησε αισθητά. Στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο πιτσιρικάς Ανδρούτσος πάλεψε για τα καλά, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού παραμένει το κέντρο της άμυνάς του. Και Μποτία και Ντα Κόστα ειδικά στο β' μέρος ήταν κάκιστοι. Ο Φιγκέιρας ξεκίνησε ορεξάτος και με επιθετική διάθεση αλλά και αυτός - όπως και ο Ντε Λα Μπέγια, είχε... θέματα στην επανάληψη. Πάντως ο Φιγκέιρας ήταν εμφανώς βελτιωμένος και βοήθησε μεσοεπιθετικά. Από τον Τσόρι περίμενε πιο πολλά ο Ολυμπιακός. Και βέβαια και από τον Ιντέγιε...
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Μποτία στην επανάληψη. Στην τελευταία φάση του αγώνα που έστειλε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο. Πάλι καλά που πρόλαβε μετά να πέσει πάνω του να κόψει την μπάλα πάνω στο σουτ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δίχως σοβαρά προβλήματα η διαιτησία του αγώνα. Εκατέρωθεν διαμαρτυρίες υπήρξαν αλλά το μεγάλο λάθος δεν έγινε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά μπόρεσε και έστειλε θετικά μηνύματα για την συνέχεια στην εποχή Μπέντο. Το α' μέρος του ήταν ιδιαίτερα καλό. Στο β' είχε προβλήματα κυρίως ανασταλτικά και ως προς την κάλυψη των χώρων του. Ο βασικός στόχος του όμως που ήταν η νίκη επιτεύχθηκε. Οι ερυθρόλευκοι πάντως γενικά έκαναν πολύ πιο μεγάλη προσπάθεια, έδειξαν φανερή διάθεση, απείλησαν επιθετικά και φανέρωσαν πως αυτή η ομάδα έχει προοπτικές για την συνέχεια. Και σαφώς και έβαλαν... θεμέλια πρόκρισης. Σίγουρα βέβαια χρειάζονται ακόμα δουλειά αλλά και βελτίωση.
ΑΡΟΥΚΑ (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Άντερσον Λουΐζ, Αρτούρ (68’ Αντρέ Σάντος), Αντίλσον (75’ Κριβελάρο), Νουνίνιο, Ματέους, Καρλέτο (59’ λ.τρ. Ντε Ζέσους), Ζουμπάλ, Νούνο Κοέλιο και Γκονζάλες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Ντομίνγκες (72’ Ανδρούτσος), Πάρντο (90’ Ζντιέλαρ), Σεμπά (89’ Ντουρμάζ) και Ιντέγιε.
UEFA EUROPA LEAGUE - PLAY OFF, Α' ΜΑΤΣ
ΑΡΟΥΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1 * 18/8/2016 * 22.00
ΓΗΠΕΔΟ: «Arouca Municipal Stadium»
ΣΚΟΡΕΡ: - / 27' Σεμπά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπόγιαν Ουλ (Σλοβενία), Αντράζ Κόβατσιτς (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Καρλέτο, 40' Ν.Κοέλιο, 58’ Γκονζάλες / 86’ Ντα Κόστα, 90+2’ Φιγκέιρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα