Πρώτες σκέψεις...

Πρώτες σκέψεις...

Πρώτες σκέψεις...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει κάποιες πρώτες σκέψεις στο blog του στο gazzetta.gr μετά τις πρώτες εικόνες από το Καρπενήσι

Η αλήθεια είναι ότι πήγα για τουρισμό στο Καρπενήσι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις που είσαι και πιο χαλαρός, μπορείς να βγάλεις και κάποια συμπεράσματα πιο εύκολα. Καταρχήν να σημειώσω ότι επειδή πολλοί μου στέλτενε μηνύματα...αγωνιστικής ανάλυσης και αξιολόγησης του ρόστερ, των απαιτούμενων προσθηκών και μελλοντικών συστημάτων να σημειώσω το εξής: ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ!

Το ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, την Κυριακή έγινε το πρώτο φιλικό, θα υπάρξουν προσθήκες βασικές και ουσιαστικές, παίκτες-κλειδιά ενσωματώθηκαν πριν λίγες μέρες και πάντα σε αυτά τα ματς σε αυτό το χρονικό σημείο τα συμπεράσματα είναι μόνο για τους προπονητές.

Τι μπορείς να διαπιστώσεις; Καταρχήν ότι η ομάδα θέλει ακόμα 4-5 προσθήκες. Οι περισσότερες όμως έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ο Μιλούνοβιτς (το αριστερό εξτρέμ) ήδη από χθες είναι παίκτης του ΑΡΗ. Ο στόπερ Ταυλαρίδης έχει συμφωνήσει και περιμένουμε σε λίγες μέρες να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναικό. Αναμένεται ο Ραούλ Μπράβο να ενσωματωθεί (λάθος ότι δεν έχει γίνει ακόμα και η ευνοική μεταχείριση από την διοίκηση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, έστω και αν υπήρχε ειδικός λόγος), θα αποκτηθεί και άλλος στόπερ, αλλά και φορ.

Δεν γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για το τι έκανε η ομάδα στο φιλικό όταν έπαιζε στόπερ ο Ρόβας και αριστερό μπακ (στο δεύτερο ημίχρονο) ο Ντόγος ή πήρε χρόνο συμμετοχής ο Μαζινγκά. Μια που αναφέρθηκα στον Γάλλο. Ήδη ο Ντεσό αποτελεί παρελθόν. Ο Μαζινγκά παρουσιάστηκε στους ανθρώπους του ΑΡΗ ως “ top class player” που θα κάνει την διαφορά και σε 2-3 χρόνια θα μοσχοπουληθεί. Το παιδί αυτό δεν μπορεί να παίξει ούτε στην Κ17 του ΑΡΗ... Σήμερα τουλάχιστον. Μπορεί να μην ήταν συνηθισμένος σε επαγγεματική προετοιμασία, αλλά την Κυριακή δεν μπορούσε ούτε να τρέξει! Δεν ξέρω πώς και τι έκανε στην ΠΣΖ, αλλά είναι η απόδειξη ότι δεν πρέπει να τρώμε παπά.

Παράλληλα επιβεβαιώνει όλα όσα αναφέραμε για την επιλογή Ντεσό και ευτυχώς η διοίκηση αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τι...έπαιζε και δεν ενεργοποίησε μία συνεργασία που όφελος θα είχε μονο για τον Γάλλο. Και φυσικά όλα αυτά τα αναφέραμε πριν γίνουν. Τώρα είναι εύκολο να γράψεις και για το Ντεσό και τον Μαζινγκά που από Δευτέρα θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Για μένα σε τέτοια παιχνίδια, άλλα πράγματα κοιτάς. Όπως; Το γεγονός ότι ο Τάτος για όσο άντεχε (τα πρώτα 30-35 λεπτά) ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης του ΑΡΗ. Η εγγύηση του Διούδη κάτω από τα δοκάρια, η μαχητικότητα όλων των παικτών (δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Τσουμάνη που δεν είναι ο καλύτερος τεχνίτης, αλλά την ψυχή που βγάζει θα την χρειαστεί η ομάδα στην Β εθνική), η ποιότητα του Ανάκογλου. Ναι και πολλά λάθη.Πάρα πολλά, αλλά είθναι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο της προετοιμασίας. Όταν είναι έτοιμος ο Ίλιτς, πάει στο κέντρο ο Ρόβας, δέσουν τα στόπερ με Ταυλαρίδη, πάει εξτρέμ ο Μιλούνοβιτς, έρθουν και ακόμα 2-3 παίκτες τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τον ΑΡΗ της νέας σεζόν. Ήδη το ρόστερ με δεδομένες ελλείψεις που θα καλυφθούν είναι το πιο ποιοτικό. Χρειάζονται όμως και πολλά άλλα στην Β εθνική. Για αυτό όμως πέρα από τους παίκτες, υπάρχει διοίκηση και Αναστόπουλος. Ο καθένας στον τομέα του...

ΥΓ1 Είμαι σε "άδεια", δεν έχει υστερόγραφα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!