Σεβασμός και κριτική

Σεβασμός και κριτική

Σεβασμός και κριτική

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr με...δημιουργική ανησυχία.

Κάποιες τέτοιες μέρες που έχω άδεια από τον κύριο όγκο δουλειάς στο Libero 107.4, έχω και την αίσθηση ότι μπορούμε να καταγράψουμε 2-3 πραγματάκια με πιο απλό τρόπο και πιο...σφαιρικά.

Είμαι αισιόδοξος γενικότερα ακόμα και όταν η...μαυρίλα βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας. Παραμένω αισιόδοξος και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ γιατί μετά από πολλά χρόνια ο ΑΡΗΣ θα κινηθεί στα δυο μεγαλύτερα αθλήματα με...ιδιοκτησία και όχι διαχείριση εσόδων.

Παράλληλα προσωπικά θεωρώ υποχρέωση να σεβαστώ τα χρήματα που διέθεσε τόσο η οικογένεια Λάσκαρη, όσο και ο Θόδωρος Καρυπίδης. Σεβασμός σημαίνει υπομονή και πίστη στην προσπάθειά τους. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πόσο εύκολα αφορίζουν ορισμένοι φίλοι της ομάδας τον Καρυπίδη που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχει διαθέσει στον προθάλαμο της Β εθνικής- όπου και πάλι τα έσοδα θα είναι πενιχρά- περίπου 2.5 εκ. Ευρώ. Το νούμερο είναι εξωφρενικό αν το σκεφτεί κανείς, πόσο μάλλον για τα δεδομένα του ΑΡΗ που στηρίζονταν τα τελευταία χρόνια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στα χρήματα του κόσμου του.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια Λάσκαρη έσωσε τον ΑΡΗ από την καταστροφή, πλήρωσε και πληρώνει χρέη των προηγούμενων διοικήσεων και δημιούργησε πέρσι μία αξιοπρεπέστατη ομάδα δίνοντας εκ νέου όραμα στον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω πρέπει- κατά την γνώμη μου- ο κάθε Αρειανός να τα σκέφτεται και να τα υπολογίζει κάθε φορά που ασκεί κριτική για τα πεπραγμένα των διοικήσεων. Ο αφορισμός για αυτές τις δυο... ιδιοκτησίες αν μη τι άλλο είναι άδικος και για μένα απαράδεκτος.

Όλα τα παραπάνω όμως θα πρέπει να οδηγήσουν σε... ησυχία; Θα πρέπει να οδηγήσουν σε απόλυτη...εξαφάνιση της κριτικής; Θα πρέπει να...γκρινιάζουμε και λίγο από την στιγμή που οι επενδυτές βρίσκονται σε ένα σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ; Η απάντηση για μένα είναι απλή. Φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια, φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει μίρλα. Διακρίνω βέβαια ότι οι ίδιοι άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις στο μπάσκετ και με διαφορετικό στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτό το θέμα μου όμως σήμερα.

Το θέμα είναι ότι σε καμία των περιπτώσεων ο σεβασμός σε όσα -πολλά- χρήματα έχουν βάλει μέχρι σήμερα, συν τις κινήσεις του που έχουν αλλάξει τα δεδομένα αντιμετώπισης του συλλόγου- και μην πει κανείς ότι δεν το βλέπει και στα δυο αθλήματα- δεν είναι δυνατόν να βάλουν κάτω από το χαλάκι συγκεκριμένα... λάθη ή παραβλέψεις.

Στο ποδόσφαιρο υπήρξαν αρκετές...ανορθογραφίες με τους...ρόλους και την οργάνωση. Ο Καρυπίδης στο διοικητικό και ο Αναστόπουλος στο αγωνιστικό τα έχουν πάρει όλα επ' ώμου και για αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις. Θεωρώ ότι έστω στο...90 (όπου 90΄ξεκίνημα της προετοιμασίας στο Καρπενήσι)θα έχει στελεχωθεί αγωνιστικά η ομάδα με παίκτες και μεταγραφές αξίας ικανής να οδηγήσει άνετα στην άνοδο. Διακρίνω επίσης ότι διόρθωσαν το...μπάχαλο αρμοδιοτήτων με Ντεσό, Γλυκύ κτλ. Ο Κύπριος έφυγε, ο Γάλλος αντιλήφθηκε τελικά πώς και που ήρθε και πλέον είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει τι. Αυτό όμως πήγε κάπως πίσω τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για...ντεμαράζ αυτές τις μέρες, οπότε... αναμονή και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Στο μπάσκετ από την άλλη θεωρώ- παρά τα όσα ακούω και διαβάζω καθημερινά- ότι ο ΑΡΗΣ βγαίνει σημαντικά χαμένος...επικοινωνιακά ως τώρα από την απώλεια και των 4 Αμερικανών του. Για τον Γουάιτ τα είχαμε γράψει και τα είχαμε πει ότι θα πάει στο ΝΒΑ όταν το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ τον έστελναν μεταξύ ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Πιστεύω ότι ορθώς Γουότερς και Χάγκινς επέλεξαν να συνεχίσουν κάπου άλλου την καριέρα τους καθώς τα χρήματα που ζήτησαν προφανώς και ήταν εξωπραγματικά.

Στην περίπτωση του Μακνίλ όμως η διαχείριση ήταν κάκιστη τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Και αναφέρομαι στην διαχείριση της υπόθεσης, όχι την πρόταση του ΑΡΗ. Όταν δεν συνεχίζεις με τους άλλους 3 ξένους και σκοπεύεις να δώσεις 200.000 στον Μακνίλ, σε καμία των περιπτώσεων δεν κάνεις αυτό που έκανε η ΚΑΕ. Επί 1-1.5 μήνα να ανεβάζεις λίγο λίγο την πρότασή σου για να φτάσεις τελικά στα χρήματα που ζητούσε ο παίκτης και ακόμα και όταν το έκανες αυτό να μην ζητάς την απάντησή του σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά να περιμένεις και να περιμένεις και να περιμένεις μέχρι να σου πει...ΟΧΙ. Σε μία πρόταση που αν ζητούσες απάντηση πριν 1 μήνα θα είχε υπογράψει με 4 χέρια.

Σας σημείωσα πιο πάνω ότι για μένα η ήττα είναι...επικοινωνιακή. Γιατί στην ουσία μένω αισιόδοξος. Ο Πρίφτης και την αγορά ξέρει και καλούς παίκτες μπορεί να βρει και να φέρει. Και είμαι αισιόδοξος σε αυτό το σκέλος. Έχασες όμως ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να έχεις ΒΑΣΙΚΑ ΟΠΛΑ για δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Και όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό στο μπάσκετ.

Η περίπτωση Μακνιλ όμως είναι και ένα καλό παράδειγμα για την ιδιοκτησία για να αντιληφθεί ότι το...λιβάνισμα από συγκεκριμένους ανθρώπους και για συγκεκριμένους δικούς τους ανθρώπους-όταν δεν προκύπτει από αξιολόγηση καταστάσεων και γεγονότων- αλλά στον βωμό ενός...επικοινωνιακού πάρε-δώσε τελικά οδηγεί σε...γκέλα.

Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν προέκυπτε από πουθενά ότι η στρατηγική του ΑΡΗ ήταν η σωστή στη περίπτωση του Μακνιλ, αλλά καθημερινά προβάλλονταν ως ιδανική. Και προσέξτε ξανατονίζω. Δεν αναφέρομαι στην πρόταση και τα 200.000. Με αυτά τα λεφτά ο Πρίφτης μπορεί και είμαι βέβαιος ότι θα φέρει καλύτερο. Πάντα όμως μία αλλαγή έχει και πιθανότητα μη επιτυχίας. Μέχρι τώρα όμως ο Πρίφτης έχει ένα ποσοστό κοντά στο...90% στις επιλογές του. Γιατί να μην το συνεχίσει;

Για να συνοψίσω όμως θεωρώ ότι για όλα τα παραπάνω πρέπει ο κόσμος του ΑΡΗ να αγκαλιάσει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ φέτος και με δημιουργική κριτική να οδηγεί τους ιδιοκτήτες -που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ- στο να τους αφουγκράζονται. Γιατί αν...λιβανίζεις και αποθεώνεις ότι και αν κάνουν ή όλη την ώρα γκρινιάζεις και αποδομείς-αμφισβητείς το μόνο που θα καταφέρεις είναι ή να σε θεωρούν δεδομένο ή απλά να σε αγνοούν. Αν σημειώνεις 2-3 παραμέτρους με σεβασμό σε ότι έχουν προσφέρει τότε θα έχεις καταφέρει, αυτό το οποίο επιδιώκεις. Να σεβαστούν και την δική σου γνώμη... Την ίδια στιγμή και ο κόσμος του ΑΡΗ που δικαιολογημένα με όσα έχει τραβήξει μερικές φορές ξεφεύγει, οφείλει να συγκεράσει τον σεβασμό στα πολλά χρήματα που έχουν διαθέσει οι δυο ιδιοκτήτες με την απαραίτητη κριτική.Σεβασμός, λοιπόν, και κριτική. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας...

ΥΓ1 Δεν έχει υστερόγραφα, είπαμε σε άδεια είμαστε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!