Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, κάποτε βρίσκονταν με... κλειστά μάτια (vids)

Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, κάποτε βρίσκονταν με... κλειστά μάτια (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, κάποτε βρίσκονταν με... κλειστά μάτια (vids)

bet365

Το gazzetta.gr τους είδε να κοντράρονται στο MLS και θυμήθηκε τη συνεργασία των Λάμπαρντ – Ντρογκμπά στην Τσέλσι, αλλά και την τρομερή επίδοση των ασίστ από τον Άγγλο χαφ...

Το ξημέρωμα της Δευτέρας, η New York City FC δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση στο παιχνίδι απέναντι στην Montreal Impact στον Καναδά, επικρατώντας με σκορ 3-1.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, σε ακόμα μια ιδιαίτερη κατάσταση για εκείνους, αφού είχαν συνηθίσει να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο με κοινό στόχο και όχι με διαφορετικό...

Ο άλλοτε χαφ των «μπλε» του Λονδίνου, βέβαια, είχε ... πάρει την κρυάδα και είχε κάνει σκέψεις ως «εχθρός» της αγαπημένης του ομάδας από τη στιγμή που αγωνίστηκε για μια χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι ως δανεικός από τη New York City FC, όπως βέβαια και ο Ιβοριανός φορ είχε κοντραριστεί με την Τσέλσι ως ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι.

Στην αποθέωση που γνώριζαν από το κοινό στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ακόμα κι αν φορούσαν άλλη φανέλα από αυτή με την οποία έγραψαν την ιστορία τους στα γήπεδα, εκείνες τις στιγμές σκέφτονταν απολύτως ευχάριστα όλες τις αναμνήσεις, τους πανηγυρισμούς, τα γκολ, τις καλές μέρες, τις κακές που τους έβγαλαν πιο δυνατούς και τη συνεργασία τους που από κάποιο σημείο και μετά (ήταν μαζί μια 8ετία στην Τσέλσι) βρίσκονταν με ... κλειστά μάτια.

Δεν είναι τυχαία η επίδοση δίπλα στην οποία έχει βάλει τ' όνομά του ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Έχει να κάνει με τις ασίστ. Και συγκεκριμένα μάλιστα. Τις φορές που «σέρβιρε» γκολ προς τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στις 24 σταμάτησε το κοντέρ όσο διήρκησε η πορεία στον κοινό τους ποδοσφαιρικό δρόμο από το 2004 έως και το 2012, όταν οι «μπλε» αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό του Μονάχου κόντρα στη Μπάγερν.

Ουδείς άλλος, ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, δεν κατάφερε και δεν έχει καταφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να δημιουργήσει μια τέτοια συνεργασία, όπως ήταν των Λάμπαρντ και Ντρογκμπά στον λονδρέζικο σύλλογο. Ο Άγγλος έβλεπε τον Ιβοριανό εκεί ακριβώς που έπρεπε. Του έστελνε τη μπάλα σαν... λουκούμι για να τη βάλει αυτός στα αντίπαλα δίχτυα και μαζί να οδηγήσουν την Τσέλσι στις επιτυχίες.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στο MLS. Στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Ντρογκμπά με τη φανέλα της Impact και ο Λάμπαρντ με αυτή της New York City FC. Ο Άγγλος σκόραρε μάλιστα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 του παιχνιδιού. Αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ στις τελευταίες έξι εμφανίσεις, έχει βρει δίχτυα σε τρία σερί ματς και σε σχέση με το ξεκίνημά του στην Αμερική, όταν είχε χρειαστεί 13 παιχνίδια για να πετύχει τρία γκολ, πλέον δείχνει απόλυτα προσαρμοσμένος.

Όπως ακριβώς, άλλωστε, είναι και ο Ιβοριανός φορ, ο οποίος συχνά – πυκνά δίνει «τροφή» για συζήτηση και γίνεται... viral με τα γκολ που πετυχαίνει για την ομάδα του Μόντρεαλ.

Κάποτε, βρίσκονταν με κλειστά μάτια... Πλέον, η αγκαλιά σε κάθε τους συνάντηση, ξυπνάει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις. Και η φιλία τους είναι παντοτινή, για να... χωρέσει και την καζούρα που θα έκανε ο Φρανκ στον «Drog» μετά το ματς...

 

Τελευταία Νέα