«Κλείδωσε» τον Ιούλιο

«Κλείδωσε» τον Ιούλιο

Διονύσης Δελλής
«Κλείδωσε» τον Ιούλιο

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα που πετάει για το Βέλγιο θα "παίξει" και τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν ήταν έκπληξη. Το αναφέραμε άλλωστε στο σημείωμα του Σαββάτου. Ο Βίκτορ Σάντσεθ ήταν υποχρεωμένος μόλις σε δέκα ημέρες παρουσίας στον Ολυμπιακό, να πάρει τις πρώτες δύσκολες αποφάσεις. Και μάλιστα μαζεμένες. Να κρατήσει τον αριθμό του ρόστερ εναρμονισμένο με τις... 15 Ιουλίου. Με την ημερομηνία όπου οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δηλώσουν 21+ Βούρο στην ευρωπαϊκή τους λίστα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά έχει 21+2 καθώς όπως φαίνεται υπολογίζει μια χαρά και τον Μανθάτη.

Γύρισαν λοιπόν 28 από την Αυστρία. Προστέθηκε ο Ντε Λα Μπέγια. Μπαίνει και ο Ντουρμάζ με την ομάδα. Θα έπρεπε άρα πριν «βγουν» κάρτες επιβίβασης για τις Βρυξέλλες, κάποιοι να μείνουν εκτός. Καλύτερα τώρα, παρά να χάνονταν ένα ακόμη δεκαήμερο. Καλύτερα να απογοητευτούν κάποιοι από τον Ρέντη, παρά να έπρεπε μια εβδομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση.

Του Ολαϊτάν ήταν δεδομένο. Δεν έχει επανέλθει ο Νιγηριανός, δυστυχώς. Ο Μπέρτος επιλέχθηκε αντί του Μανιάτη που προς το παρόν συνεχίζει ως «δεύτερος» δεξιός μπακ πίσω από τον Φιγκέιρας, αλλά και ως ασφάλεια στην πιθανότητα πώλησης του Κασάμι (που είναι υπαρκτή). Είναι πιο έμπειρος. Μπορεί σαφώς να βοηθήσει περισσότερο σε αυτή τη συγκυρία.

Ο Γούτας έμεινε έξω λόγω... Βούρου και της έξτρα θέσης που δίνει στη λίστα ο νεαρός αμυντικός από τη Μυτιλήνη. Και το καρέ έκλεισε με τον Γιάννη Γιαννιώτα. Τον διεθνή εξτρέμ που είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι επέστρεψε για μια δίκαιη δεύτερη ευκαιρία. Δεν κατάφερε πέρσι να «πείσει» τον Σίλβα. Δεν έγινε και τώρα σε αυτό το δεκαήμερο, που δεν είναι όμως σοβαρό διάστημα "κρίσης" για κανέναν. Ούτε για τον Μπέρτο, ούτε για τον Γούτα ούτε για τον... προπονητή.

Γιατί έξω ο Γιαννιώτας; Όχι πάντως γιατί έμεινε στην ομάδα ο Σεμπά, όπως κάποιοι πιστεύουν. Στην πραγματικότητα ο Βίκτορ επέλεξε τον νεαρό Μανθάτη (που εάν και εφόσον δίνει και εκείνος έξτρα θέση στο ρόστερ), αντί του Γιαννιώτα. Το πρόσωπο που οι απεσταλμένοι των ΜΜΕ στην προετοιμασία ανέδειξαν ως το πλέον «ενδιαφέρον» στις μέρες του Λάνγκεφελντ. Του μικρού που πήγε καλά στα δύο φιλικά ματς και που τέλος πάντων από χθες το βράδυ καταλαβαίνει πως ξεκινά με άλλες πιθανότητες για εκείνον η χρονιά. Αυτή τη στιγμή είναι ο 4ος εξτρέμ. Τουλάχιστον.

Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει ότι ο Ισπανός έκανε το σωστό. Δεν μπορεί όμως να τον κατηγορήσει και όλας, για το γεγονός ότι επιβράβευσε την προσπάθεια του νεαρού. Σε τελική ανάλυση δική του η ευθύνη των επιλογών. Και τέλος πάντων για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις; Δύσκολα θα μείνει και ο Σεμπά στην ομάδα. Η δική του περίπτωση όμως θα «κριθεί» αργότερα.

Θα έχει και άλλες αλλαγές. Δεδομένα. Είναι πολύ μακριά η εικόνα του «τελικού» ρόστερ από το σημερινό. Θα φύγουν τουλάχιστον έξι-επτά ποδοσφαιριστές. Και θα έρθουν άλλοι τόσοι. Πολύ πιο «ηχηρές» αντικαταστάσεις αναμένονται. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει βασικό στόπερ, βασικό «8άρι», τουλάχιστον έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής κλπ. Όχι τώρα όμως. Τώρα θα προκύψει -λογικά από αύριο στις Βρυξέλλες και- ο Νικολά Λεάλι και η ομάδα θα «κλειδώσει» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με Καπίνο, Λεάλι στον «άσο»
Φιγκέιρας, Μανιάτη, Μασουακού, Ντε Λα Μπέγια, Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας
Σιόβα, Ντα Κόστα, Μποτία, Βούρο στους στόπερ
Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Φορτούνη, Τσόρι στον «άξονα»
Ντουρμάζ, Σεμπά, Μανθάτης, Πάρντο στους εξτρέμ
Ιντέγιε, Πουλίδο στην επίθεση

Με αυτή την ομάδα θα πάει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο. Με 21 «μεγάλους» και με δύο παιδιά από τα τμήματα υποδομής που ούτως ή άλλως δίνουν έξτρα θέσεις στην λίστα. Αυτοί λοιπόν συν τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο και τους δύο έξτρα τερματοφύλακες (Χουτεσιώτη, Στρέζο) πάνε σήμερα στο Βέλγιο
.
ΥΓ. Ο Τσιμίκας αλλά και ο Φορτούνης δεν είναι σε αυτό το «κλαμπ» των ξεχωριστών περιπτώσεων που προσφέρουν έξτρα θέση στο ρόστερ της Ευρώπης. Διότι κανείς από τους δύο δεν συμπλήρωσε τριετία στις μικρότερες ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα