Ο προπονητής - ορθοδοντικός των Ισλανδών! (gTV)

Ο προπονητής - ορθοδοντικός των Ισλανδών! (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
Ο προπονητής - ορθοδοντικός των Ισλανδών! (gTV)

bet365

Είναι ο άνθρωπος δίπλα στον Λαρς Λάγκερμπακ και μαζί έχουν οδηγήσει την Ισλανδία στα προημιτελικά του Euro 2016. Εκτός, όμως, από προπονητής, είναι και… ορθοδοντικός.

Ο λόγος για τον Χέιμιρ Χάλγκριμσον, ο οποίος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Ισλανδίας στα γήπεδα της Γαλλίας έχουν χαρίσει ασύλληπτες στιγμές χαράς στους συμπολίτες τους.

Μετά το εκκωφαντικό 2-1 επί της Αγγλίας, οι Ισλανδοί βρίσκονται πλέον στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε αυτή την επιτυχία, τους οδήγησαν οι Λαρς Λάγκερμπακ και Χέιμιρ Χάλγκριμσον.

Και αν για τον πρώτο, τα πάρα πολλά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Σουηδίας, λειτουργούν ως διαπιστευτήρια επιτυχίας, για τον σχετικά άγνωστο δεύτερο, έπρεπε να ψάξουμε για να βρούμε περισσότερα στοιχεία.

Ο Χάλγκριμσον ποτέ δεν αγωνίστηκε ως αμιγώς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ισλανδία και συμπλήρωνε το εισόδημά του, εργαζόμενος ως ορθοδοντικός, κάτι που κάνει ακόμα και σήμερα!

Ο 49χρονος τεχνικός, όπως μπορείτε να δείτε και στα πλάνα παρακάτω, είναι part-time ορθοδοντικός, part-time ομοσπονδιακός προπονητής σε μία από τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

 

EURO Τελευταία Νέα