Στην Κολομβία ο μικρός τελικός του Copa America (vid)

Gazzetta team
Στην Κολομβία ο μικρός τελικός του Copa America (vid)

bet365

Ένα τέρμα του Κάρλος Μπάκα στο 30ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική ομαδική ενέργεια, ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Κολομβία τη νίκη με 1-0 απέναντι στις ΗΠΑ στον μικρό τελικό του Copa America Centenario. Aπό ένα δοκάρι για κάθε ομάδα στην αναμέτρηση.

Στην αναμέτρηση «πρόγευμα» του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης, η Κολομβία κατάφερε να επικρατήσει των ΗΠΑ με 1-0 και να κατακτήσει την 3η θέση στην επετειακή έκδοση του Copa America.

Οι δύο ομάδες, παρά τον διαδικαστικό χαρακτήρα του ματς, προσπάθησαν να αποζημιώσουν το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του University of Phoenix Stadium, με τον Χάμες να δοκιμάζει στο 12' με σουτ έξω από την περιοχή τα αντανακλαστικά του Χάουαρντ, ο οποίος βρέθηκε σε ετοιμότητα.

Η Κολομβία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και στο 30', έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των Κουαντράντο, Ροντρίγκες, Αρίας και Μπάκα, ο τελευταίος έστειλε με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανέναρξη το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό, με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 50' ο Ντέμπσεϊ επιχείρησε με μακρινό φάουλ να νικήσει τον Οσπίνα, όμως ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθειά του, με το συγκρότημα του Πέκερμαν να απαντά στη συνέχεια με δοκάρι, έπειτα από τρομερή έμπνευση και λόμπα του Κουαντράντο έξω από την περιοχή.

Οι ΗΠΑ έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση στο 63', όταν ο Γουντ τράνταξε το δεξί δοκάρι σε τελείωμα μέσα από την περιοχή, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι και το τέλος και τις δύο ομάδες να τελειώνουν με 10 παίκτες το ματς, έπειτα από τις αποβολές ων Ορόσκο και Αρίας.

Έτσι η Κολομβία κατέλαβε ξανά την 3η θέση σε Copa America μετά το 1998, ενώ οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να καταλάβουν την υψηλότερη θέση της ιστορίας τους στη διοργάνωση.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/6, 3.00) Αργεντινή και Χιλή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο remake του περσινού τελικού.

 

Τελευταία Νέα